Kastet benprotesen midt i forestillingen:

Her danser Alissa (8) med bare ett bein

Hun måtte amputere benet etter en ulykke for snart ett år siden, men nektet å legge dansingen på hylla.

Halvveis ut i en danseforestilling på en skole i byen Vernal i Utah, USA, kastet ei åtte år gammel jente benprotesen og viste alle at man fint kan danse jazzballett med bare ett bein.

Se video øverst i artikkelen.

Alissa Sizemore er jenta som inspirerer andre med sitt mot etter at hun i mai 2014 måtte amputere det høyre benet rett under kneet.

Påkjørt av lastebil

For snart ett år siden lekte Alissa ute med sin søster Cyley (10) og flere venner da hun ble påkjørt av en lastebil som rygget seg til for å tømme søppeldunkene Alissa løp forbi.

Det amerikanske magasinet PEOPLE skriver at den danseglade jenta ble fløyet til sykehuset i Salt Lake City hvor kirurgene prøvde så godt de kunne å redde benet.

Til PEOPLE forteller Alissas mor, Heather Sizemore, om en hjerteskjærende tid etter operasjonen.

– Hun kunne ikke forstå hvorfor de ikke bare kunne gi henne foten tilbake, sier moren til magasinet.

– Og spesielt siden de kun måtte fjerne halve benet, hvordan forklarer man det til ei lita jente? Det var veldig vanskelig. Jeg gråter hver gang jeg tenker på den samtalen vi hadde.

Stjerne i musikkvideo

Nå er Alissa i full sving igjen og danser som aldri før – med både ett og to ben. I danseforestillingen i hjembyen viste hun alle hvor modig hun er da hun halvveis ut i dansen kastet protesen.

– Jeg gjorde det for å vise dem at jeg er meg selv også uten protesen, sier Alissa til ABC News.

Nylig danset hun også i den nyeste musikkvideoen til tenorgruppen Gentri hvor hun tar all oppmerksomheten. Deler av den kan du se i videoen øverst i artikkelen , og hele musikkvideoen kan du se på SeDenne.no her.

Med en sang kalt «Dare» mente Alissa det var veldig passende å danse i nettopp denne musikkvideoen.

– Sangen rørte meg. Den handler om en som våger å drømme, sier hun til ABC News, og nettopp det å våge å drømme er det som har fått Alissa gjennom livet etter ulykken.

Personvernpolicy