Meny

Villa på landet:

Familien fikk flott villa utenfor Oslo

LYKKETREFF: Det var her Jorunn sto da hun skjønte at dette var huset de skulle bo i. Sofaen fra Milton har ekstra slitesterkt stoff, og putene er fra Senze of Joy, Day Birger et Mikkelsen og Home & Cottage. De enkle lampene er fra Ballroom, mens skulpturene er laget av den nederlandske kunstneren Herman Gast, som er faren til Jorunns svigerinne. Teppet i ull er fra Home & Cottage. Stolen Høvdingen er designet av Finn Juhl og er et bruktfunn. – Du sitter virkelig som en høvding i stolen – den er en juvel, sier Jorunn. Foto: Jorunn Tharaldsen

– Her er det helt uaktuelt å bo, sa Jorunn Tharaldsen – før hun så lyset i en koselig villa på landet.

Det er mange som drømmer om å få mer bolig for kvadratmetrene. Og for mange er drømmen om en villa på landet sterk.

Enten det er drømmen om mer plass, eller kanskje drømmen om å bygge selv, så trenger ikke veien til et nytt liv på landet være så lang.

Fotograf Jorunn Tharaldsen (40), mannen Åsmund (41) og barna Erle (8) og Gard (3) valgte å flytte fra Oslo, og sikret seg en flott villa i Nittedal.

Villa utenfor byen

De hadde lenge vært på jakt etter en villa i utkanten av Oslo. De var klare for mer plass og friskere luft. Full av entusiasme fortalte Åsmund om huset han hadde funnet på Solberg i Skedsmo, et par mil utenfor Oslo. Jorunn var skeptisk, ja faktisk rett og slett negativ.

– Du kan gå inn på visningen, men jeg blir sittende i bilen, sa hun til mannen.

– Er ikke det litt pinlig? Jeg har bestilt privat vising, svarte han.

Til slutt lot hun seg overtale til å bli med inn. Da hun kom inn i stua, gikk hun bort til de store vinduene og så utover jordene.

– Jeg ble tatt av lyset og roen. Da var jeg solgt, sier Jorunn i dag.

ENEBOLIG: Huset som ligger i Skedsmo i Akershus er 280 kvadratmeter stort og ble totalrenovert i 2005–2010. Foto: Jorunn Tharaldsen

VIKTIG ROM: Det er på kjøkkenet det skjer hos familien Tharaldsen. Lampen Bird fra franske Mathieu Challieres er alltid samtaleemne blant ungene som kommer på besøk. Slagbenken er fra en gård i Larvik og har vært med Jorunn siden hennes første leilighet. Bordet er også et bruktfunn, mens putene er fra butikker i nærområdet, blant annet Zanz i Lillestrøm, Elmas hus på Skedsmokorset og Linneas Hage i Nittedal. Arne Jacobsen-stolene Mauren og Syveren har selskap av en Budal-stol, kjøpt brukt. Foto: Jorunn Tharaldsen

Villa med vakkert lys

Den eneste klausulen hennes for å by på huset, var at de måtte sitte igjen med nok penger til å pusse opp kjøkkenet. Slik gikk det, og Villa Solberg i Skedsmo fikk nye eiere.

Fire år senere er lyset fremdeles det Jorunn liker aller best ved hjemmet sitt. For å slippe inn så mye som mulig av det, har hun droppet alt som heter gardiner. For øvrig er hun mest opptatt av at hjemmet skal brukes og nytes.

– Vi har barn som vi lever for og med, og jeg vil at barna våre skal føle at hjemmet vårt er en sommerøy som de vil hjem til.

Husken som henger midt i stuen er et signal om at det er lov til å leke her, og selv om første etasje er både åpen og luftig, er det fullt mulig å krype sammen med en bok, for eksempel i lesekroken under trappen.

– Hjemmet vårt er mer koselig enn fancy. Vi har møbler vi ikke er redd for, og vi har valgt ikke å legge nye gulv så lenge ungene er små.

Datteren Erle (8) og sønnen Gard (3) har ofte med seg venner hjem på middag, og når hele gjengen samles rundt spisebordet er det ett tema som ofte går igjen.

– Ungene elsker fuglelampen. De lager historier om hvor fuglene skal og hvem de venter på der de sitter.

FINE FARGER: Jorunn kan kunsten å kombinere farger. Foto: Jorunn Tharaldsen

FIN STEMNING: Jorunns foto av en engel lager fin stemning på soverommet. Både kelimteppet på gulvet og sengeteppet er fra Home & Cottage. Nattbordet er et bruktfunn, og lampen som opprinnelig var stålfarget har fått et strøk kobberspray. Telysholderen Edge er fra Tom Dixon, mens putene er fra Senze of Joy og Home & Cottage. Foto: Jorunn Tharaldsen

Huset har særpreg

Etter å ha jobbet mange år som kjemiker i legemiddelindustrien, kjente Jorunn en kreativ kribling. Hun meldte seg på flere fotokurs og kastet seg inn i en helt ny bransje, og nå er hun etablert som portrett- og interiørfotograf. Selv om hun gjennom jobben for interiørmagasiner er oppdatert på det nyeste nye, er det ikke trendene som avgjør hvordan hun innreder hjemmet sitt.

– Jeg blir akutt forelsket i små og store ting, og får hjertebank når jeg ser noe virkelig fint. Hvis jeg går fra butikken og fortsatt tenker på tingen dagen etter og dagen etter det igjen, vet jeg at det er et riktig kjøp.

Mange av møblene har hun enten arvet eller kjøpt brukt, og flere av gjenstandene har fått et nytt bruksområde. For eksempel har en gedigen antikk speilramme inngått varig vennskap med Jorunns stilrene fotografi av et egg. Og en flott gammel lysekrone har flyttet inn på det lille, men lekre gjestetoalettet.

– Jeg er ikke opptatt av hvor ting er kjøpt eller hva andre synes, for meg er det viktig at tingene har sjel og særpreg. Jeg får helt elveblest av kataloghjem!

Selv om Jorunn er en estetiker som liker å ha det pent rundt seg, er hun først og fremst opptatt av folk. Hun inviterer små og store gjester så ofte hun kan.

BLÅ KJØKKENINNREDNING: Kjøkkenet er plassbygget av Olerud Male & Snekkerservice, og Jorunn har selv tegnet profilen. Benkeplaten er av kompositt, og kranen fra Hans Grohe har dusjhode. Foto: Jorunn Tharaldsen

ENKEL FORNYELSE: Jorunn synes det var for galt å kaste ut oppvaskmaskinen som var i god stand, så løsningen ble å kle den med et matchende tapet. Foto: Jorunn Tharaldsen

VAKKERT HJØRNE: Det antikke bordet i kinesisk eik skaper hygge under tv-skjermen. Dyrekraniet er et bruktkupp som hun ga 300 kroner for. Både benken og putene i kurven er fra butikken Zanz. Foto: Jorunn Tharaldsen

Folk skal føle seg hjemme

– Ting er bare ting, men det som skaper et hjem er gjestfrihet og raushet. Legger du til avskårne blomster, stearinlys og duften av nykvernet kaffe – da kan det bare flyte ellers i huset.

Det er på kjøkkenet, Jorunns favorittrom, store deler av det sosiale livet leves. Og sølvtøy og hvit duk på bordet er på ingen måte nødvendig for at det skal bli god stemning, kanskje tvert imot.

– Jeg blir veldig glad når gjestene føler seg hjemme her. Det er ikke noe som gleder meg mer enn at folk trekker beina oppunder seg i sofaen.

Jorunn savner ikke å bo midt i byen.

– Det er her jeg lader batteriene. Jeg er ikke rastløs og er blitt veldig hjemmekjær. Det er vel et tegn på at jeg har landet riktig sted.

MYKE INNSLAG: Store, myke håndklær, grønne planter, krukker og kurver gir godfølelse på badet. Håndklærne er fra Missoni, krukkene fra Miljøgården og ryen fra House Doctor. En gammel planke gjør nytten som oppbevaringshylle over badekaret. Foto: Jorunn Tharaldsen

GRØNNE INNSLAG: De stramme svarte og hvite flisene på badet brytes opp av grønne planter og en benkeplate i valnøtt. Foto: Jorunn Tharaldsen

KONTOR: Det finnes mange skatter på Jorunns hjemmekontor, for eksempel det gamle Polaroid-kameraet, den antikke kofferten og tapetrullene som ligger i gamle potetkasser. Syver-stolen fra Arne Jacobsen står inntil en Ikea- benkeplate som måler hele 2,5 meter. Bildet av blåmeisen har Jorunn tatt gjennom kjøkkenvinduet. Foto: Jorunn Tharaldsen

Les også:

I denne leiligheten på Grünerløkka er alle møblene satt på hjul

Elisabeth tok med seg familien og flyttet fra Grünerløkka til Nittedal

Da Casper ønsket å bygge huset selv, sa kona først nei

Saken er opprinnelig publisert på klikk.no.


Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
08:52 Vil rydde opp i mytene om plast i havet08:33 10.300 utlendinger ble norske statsborgere i fjor08:32 McGregor sier han legger opp08:31 Danmark vil likestille psykisk og fysisk vold08:30 Ronaldo: – Jeg er tilbake om to uker08:29 Kristoffersen og skiforbundets siste dag i retten08:19 – Vi har ingen oversikt over usikret gjeld07:39 Sjåfør omkom i frontkollisjon på Sunnmøre07:38 SV vil reise et minnesmerke for samene som sultestreiket foran Stortinget i 197907:22 DSB setter døren på gløtt for fyrverkeriforbud07:18 Saudi-Arabia fordømmer USAs anerkjennelse av Golanhøydene06:47 Valgobservatører kritiserer Thailand-valget06:43 Ingen skadd i boligbrann i Haugesund06:30 Kamp til døra om å bli SV-nestleder05:55 Nye luft- og rakettangrep mot Gaza og det sørlige Israel05:53 Flere veier stengt etter uvær05:50 Dette skjer i dag05:35 Nye omfattende strømbrudd i Venezuela05:33 Det offentlige betaler for redningsaksjon rundt cruiseskipet05:30 Dette skjedde i natt04:50 Australia vil fengsle journalister for brudd på publiseringsforbud04:27 Ny AFP-ordning kan ramme unge arbeidstakere04:15 Pentagon setter av en milliard dollar til grensemur04:06 Bolsonaro vil feire Brasils militærdiktatur03:22 Hovedredningssentralene advarer mot svekket redningskapasitet02:52 Fortsatt dragkamp om Muellers rapport02:30 Tidenes laveste seertall for Skavlan01:58 Frp-politiker anmeldt for underslag – sier opp stortingsjobb01:55 Mexico krever unnskyldning for overgrep i kolonitiden01:44 Brann ved resirkuleringsanlegg i Kristiansund slukket01:27 Franske muslimer til sak mot Facebook og Google for terrorvideo01:11 Underhuset tar mer kontroll over brexitprosessen01:01 Borgerlig samarbeid for Ap i hver tredje kommune00:15 Rekordmange medlemmer i SV23:49 Erdogan: Hagia Sofia kan bli moské23:16 Valutakurser 25.03 (22.03)22:47 Brasils ekspresident Temer blir løslatt22:43 Frp-politiker anmeldt for underslag – sier opp stortingsjobb22:38 Barkley-dobbel da England snudde mot Montenegro22:23 Røymark avgjorde for VIF21:48 Vegvesenet avslørte lastebilsjåfører med to jobber og sjåførkort21:45 Xi og Macron holdt toppmøte i Paris21:37 Nytt omfattende strømbrudd i Venezuela21:30 Måren gikk i fella – kort tid etter kom ulven21:06 Norsk politi bidro i aksjon som felte polsk narkoliga21:00 Hammer gir seg som landslagstrener20:59 Forventer at Viking Sky er tilbake i drift tidlig april20:42 Apple lanserer kredittkort og Netflix-konkurrent20:07 Torkil Vederhus blir ny partisekretær for MDG20:05 Utskjelte Lindelöf ble pappa19:37 Tidligere Stormy Daniels-advokat siktet for utpressingsforsøk mot Nike19:31 NRK: Solberg blir svensk landslagssjef19:22 Fylkesnes: – Senterpartiets distrikspolitikk kan da ikke stoppe på kaikanten!19:20 Trump hardt ut mot dem som sørget for Mueller-rapporten18:48 Ankerkjettingen på Viking Sky måtte kappes18:44 Neymars far og agent lo av Real Madrid-ryktene17:57 Regjeringen lanserer ny handlingsplan mot voldtekt17:47 Brudd i forhandlingene om CO2-fond17:21 Tre personer involvert i trafikkulykke i Troms17:15 Avviser Ernas plan for barna i fangeleire16:52 Hamas: – Enige med Israel om våpenhvile16:50 Theresa Mays brexitavtale mangler fortsatt støtte16:28 Fikk ikke kjøre videre slik – fører anmeldt for flere forhold16:26 Trump har anerkjent Golanhøydene som en del av Israel16:15 Viking Sky-rederiet beklager15:35 Advokat: Frode Berg-rettssaken starter 2. april15:09 Nike fikk bot på 120 millioner fra EU15:08 Beklager etter feilaktig å ha erklært kvinne død15:07 Ber Viking-rederen bli med og betale skatt14:59 Telenor ga Berit Svendsen sluttpakke på 6,8 millioner14:55 Flere nordmenn bytter bort hyttepåsken14:34 Flykaprer saksøker Norge for å få opphold14:22 Sovende soldat i telt ble overkjørt av stridsvogn14:16 Ny bunnotering for «Skavlan»14:13 Vil ikke kommentere nye dopingpåstander14:12 Kurdiske opprørere vil ha internasjonal IS-domstol14:05 Trump vil la Barr avgjøre offentliggjøring av rapport13:52 Nordea hever rentene13:38 Hjelpetelefon for europeere i brexitnød13:16 Bjørgen ble mamma igjen12:55 Kripos sender etterforskere til Etiopia etter flystyrt12:55 Lagerbäck stoler på Sverige-Janne12:47 Torskefiske blir forbudt langs kysten fra Telemark til svenskegrensen12:23 Rogaland SV foreslår å avvikle bompenger12:12 Russland fryder seg over rapport11:48 Proffbokser priser seg heldig som overlevde stuntet11:44 Sumaya Jirde Ali tildelt ytringsfrihetspris11:42 Ødegaard sto over landslagets trening11:42 Passasjer skadd da førerløs buss begynte å trille11:27 Russisk mann forsøkte å smugle neddopet orangutang11:15 Første viktige kamp mot Sverige på 41 år11:13 – Kristoffersen har ikke forstått den norske idrettsmodellen11:06 Hvis han ikke var skyldig, hva hadde han å frykte?10:51 Cruisepassasjerer: – Vi er evig takknemlig til Norge10:22 Fullt på Ullevaal under Sverige-kampen09:57 To unge menn tiltalt for to grove ran i Oslo09:35 Øyner 60 millioner for Bygdøy-luksus09:24 Fembarnsfar tiltalt for voldtekt av to av sine barn09:14 Ny forskning: Menneskekroppen kan ha evnen til å sanse jordas magnetfelt09:12 Nasdaq utsetter svarfristen på sitt bud på Oslo Børs
Siste nytt
08:52VerdenVil rydde opp i mytene om plast i havet08:33Norge10.300 utlendinger ble norske statsborgere i fjor08:32SportMcGregor sier han legger opp08:31VerdenDanmark vil likestille psykisk og fysisk vold08:30SportRonaldo: – Jeg er tilbake om to uker08:29SportKristoffersen og skiforbundets siste dag i retten08:19Penger– Vi har ingen oversikt over usikret gjeld07:39NorgeSjåfør omkom i frontkollisjon på Sunnmøre07:38NorgeSV vil reise et minnesmerke for samene som sultestreiket foran Stortinget i 197907:22NorgeDSB setter døren på gløtt for fyrverkeriforbud07:18VerdenSaudi-Arabia fordømmer USAs anerkjennelse av Golanhøydene06:47PolitikkValgobservatører kritiserer Thailand-valget06:43NorgeIngen skadd i boligbrann i Haugesund06:30NorgeKamp til døra om å bli SV-nestleder05:55VerdenNye luft- og rakettangrep mot Gaza og det sørlige Israel05:53NorgeFlere veier stengt etter uvær05:50NorgeDette skjer i dag05:35VerdenNye omfattende strømbrudd i Venezuela05:33NorgeDet offentlige betaler for redningsaksjon rundt cruiseskipet05:30NorgeDette skjedde i natt04:50VerdenAustralia vil fengsle journalister for brudd på publiseringsforbud04:27PengerNy AFP-ordning kan ramme unge arbeidstakere04:15VerdenPentagon setter av en milliard dollar til grensemur04:06VerdenBolsonaro vil feire Brasils militærdiktatur03:22NorgeHovedredningssentralene advarer mot svekket redningskapasitet02:52VerdenFortsatt dragkamp om Muellers rapport02:30NorgeTidenes laveste seertall for Skavlan01:58NorgeFrp-politiker anmeldt for underslag – sier opp stortingsjobb01:55VerdenMexico krever unnskyldning for overgrep i kolonitiden01:44NorgeBrann ved resirkuleringsanlegg i Kristiansund slukket01:27VerdenFranske muslimer til sak mot Facebook og Google for terrorvideo01:11VerdenUnderhuset tar mer kontroll over brexitprosessen01:01NorgeBorgerlig samarbeid for Ap i hver tredje kommune00:15NorgeRekordmange medlemmer i SV23:49VerdenErdogan: Hagia Sofia kan bli moské23:16NorgeValutakurser 25.03 (22.03)22:47PolitikkBrasils ekspresident Temer blir løslatt22:43PolitikkFrp-politiker anmeldt for underslag – sier opp stortingsjobb22:38SportBarkley-dobbel da England snudde mot Montenegro22:23SportRøymark avgjorde for VIF21:48NorgeVegvesenet avslørte lastebilsjåfører med to jobber og sjåførkort21:45PolitikkXi og Macron holdt toppmøte i Paris21:37VerdenNytt omfattende strømbrudd i Venezuela21:30NorgeMåren gikk i fella – kort tid etter kom ulven21:06NorgeNorsk politi bidro i aksjon som felte polsk narkoliga21:00SportHammer gir seg som landslagstrener20:59NorgeForventer at Viking Sky er tilbake i drift tidlig april20:42VerdenApple lanserer kredittkort og Netflix-konkurrent20:07PolitikkTorkil Vederhus blir ny partisekretær for MDG20:05SportUtskjelte Lindelöf ble pappa19:37VerdenTidligere Stormy Daniels-advokat siktet for utpressingsforsøk mot Nike19:31SportNRK: Solberg blir svensk landslagssjef19:22PolitikkFylkesnes: – Senterpartiets distrikspolitikk kan da ikke stoppe på kaikanten!19:20PolitikkTrump hardt ut mot dem som sørget for Mueller-rapporten18:48NorgeAnkerkjettingen på Viking Sky måtte kappes18:44SportNeymars far og agent lo av Real Madrid-ryktene17:57NorgeRegjeringen lanserer ny handlingsplan mot voldtekt17:47PolitikkBrudd i forhandlingene om CO2-fond17:21NorgeTre personer involvert i trafikkulykke i Troms17:15NorgeAvviser Ernas plan for barna i fangeleire16:52VerdenHamas: – Enige med Israel om våpenhvile16:50NorgeTheresa Mays brexitavtale mangler fortsatt støtte16:28MotorFikk ikke kjøre videre slik – fører anmeldt for flere forhold16:26VerdenTrump har anerkjent Golanhøydene som en del av Israel16:15NorgeViking Sky-rederiet beklager15:35VerdenAdvokat: Frode Berg-rettssaken starter 2. april15:09PengerNike fikk bot på 120 millioner fra EU15:08Helse og livsstilBeklager etter feilaktig å ha erklært kvinne død15:07PengerBer Viking-rederen bli med og betale skatt14:59PengerTelenor ga Berit Svendsen sluttpakke på 6,8 millioner14:55ReiseFlere nordmenn bytter bort hyttepåsken14:34NorgeFlykaprer saksøker Norge for å få opphold14:22VerdenSovende soldat i telt ble overkjørt av stridsvogn14:16KulturNy bunnotering for «Skavlan»14:13SportVil ikke kommentere nye dopingpåstander14:12VerdenKurdiske opprørere vil ha internasjonal IS-domstol14:05PolitikkTrump vil la Barr avgjøre offentliggjøring av rapport13:52PengerNordea hever rentene13:38VerdenHjelpetelefon for europeere i brexitnød13:16SportBjørgen ble mamma igjen12:55VerdenKripos sender etterforskere til Etiopia etter flystyrt12:55SportLagerbäck stoler på Sverige-Janne12:47NorgeTorskefiske blir forbudt langs kysten fra Telemark til svenskegrensen12:23MotorRogaland SV foreslår å avvikle bompenger12:12VerdenRussland fryder seg over rapport11:48NorgeProffbokser priser seg heldig som overlevde stuntet11:44KulturSumaya Jirde Ali tildelt ytringsfrihetspris11:42SportØdegaard sto over landslagets trening11:42NorgePassasjer skadd da førerløs buss begynte å trille11:27VerdenRussisk mann forsøkte å smugle neddopet orangutang11:15SportFørste viktige kamp mot Sverige på 41 år11:13Sport– Kristoffersen har ikke forstått den norske idrettsmodellen11:06StemmerHvis han ikke var skyldig, hva hadde han å frykte?10:51NorgeCruisepassasjerer: – Vi er evig takknemlig til Norge10:22SportFullt på Ullevaal under Sverige-kampen09:57NorgeTo unge menn tiltalt for to grove ran i Oslo09:35PengerØyner 60 millioner for Bygdøy-luksus09:24NorgeFembarnsfar tiltalt for voldtekt av to av sine barn09:14Helse og livsstilNy forskning: Menneskekroppen kan ha evnen til å sanse jordas magnetfelt09:12PengerNasdaq utsetter svarfristen på sitt bud på Oslo Børs
Populært