Meny

Fant tarmbakterier i smågodtet

Søtt og godt, men smågodtet kan gi deg ubehag. Det ble funnet tarmbakterier i smågodt fra to av fire butikker etter en undersøkelse Adresseavisen gjorde med Trondheim kommune. Foto Knut Fjeldstad / NTB scanpix

Mattilsynet advarer mot pallesalg av smågodt.

I forbindelse med påsken og tradisjonen med velfylte påskeegg, dumper mange dagligvarekjeder prisen på smågodt i løsvekt.

Men har du tenkt over hvem som har gått og plukket før deg?

I en undersøkelse Adresseavisen og Trondheim kommune har gjort, ble det funnet tarmbakterier i smågodt fra to av fire butikker.

– En klassisk årsak er at en person plukker smågodt etter å ha vært på toalettet uten å vaske hendene godt nok. Vedkommende overfører bakterier til for eksempel lokkene og skjeene han tar i, sier ingeniør Torild Stavik Bakken ved analysesenteret i Trondheim, til Adresseavisen.

Bakteriene som ble funnet er i samme kategori som E.coli. Disse kan føre til kvalme, oppkast, diaré og feber.

Mattilsynet advarer forbrukerne mot pallesalget av smågodt.

– Vi liker ikke pallesalget av hygieniske årsaker. I tillegg råder vi butikkert til å skaffe smågodthyller som ikke har plass til bokser langt nede ved gulvet. Dette av hensyn til små barn som putter hendene i smågodtet, sier seniorinspektør Merete Valseth i Mattilsynet til Adresseavisen.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært