Svenske Bulldogger til norske ølhunder

Svenske Bulldogger til norske ølhunder
Svenske Bulldogger til norske ølhunder
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ølhund er et kjent og kjært begrep. Blant annet kårer bryggeriforeningen årlig årets ølhund. Også i bryggeriverden er hundene svært tilstedeværende i både navn og logoer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Øl som Brew Dog, Black Dog Ales, Flying Dogs Company og videre viser at det er en underlig kopling mellom øl og hunder. Du har kanskje allerede lagt merke til disse artige flaskene med den lett humoristiske bulldogen på?

Nå kommer det mange flere varianter av dem i de norske ølhyllene. Bryggeriet på Gotland har fått seg en ny distributør i Norge og satser friskt med et bredt og spennende utvalg. Vi har testet de nye ølsortene fra Gotlands bryggeri som kjennetegnes av mye smak, artige bulldogger oggod balanse.

Øl for ekte ølhunder!

Shogun Bulldog IPA

Med en god og klar kobberfarge og et lavt hvitt skum fremstår dette ølet som visuelt tiltrekkende.

Enda mer tiltrekkende blir det når man stikker nesen ned i glasset, såfremt du liker duften av humle.

Her er den litt uvanlige humlesorten Sorachi Ace fremtredende med tropiske frukter, sitrus, noe bær og en krydret dillduft. Spennende og litt annerledes. Ølet har en fin og fyldig karakter med behagelig maltsødme. Litt plommer og bær og noe karamell.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bitterheten er god og i smaksveien er det den samme spennende humlepåvirkningen med et ørlite innslag av dill. En artig IPA med et lite særpreg som ikke blir for overveldende.

Med over syv prosent er det et øl som gir en behagelig varme, men samtidig er forfriskende. Bør fungere til både grillmat og asiatiske retter.

Shogun Bulldog IPA – Alkohol 7,2 % - 0,33 l – kr 55,90

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Nye spesialøl fra Mack

Sleepy Bulldog Pale Ale

Medium rød/kobberfarget med medium hvitt skum. Dette ølet har fruktige dufter av gress, sitrus, eple og noe karamell.

Fin fruktighet og god bitterhet i smaken med noe ristete toner. Denne søvnige Bulldogen er humlet med Amarillo, First Gold og Ellahumle, noe som passer godt til et øl som er aller best egnet på en veranda, eller til en god hamburger.

Et godt allroundøl som ikke er for alkoholsterkt. Smaksrik, men samtidig godt balansert.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sleepy Bulldog Pale Ale – Alkohol 4,8 – 0,33 l – kr 44,90

Les også: Rema-butikk for ikke lov til å selge øl


Sitting Bulldog IPA

Her er nok referansen i navnet til den amerikanske legenden Sitting Bull. Noe som absolutt er passende i en øl med utelukkende amerikanske humlesorter.

Ølet er lyst kobberfarget med et hvitt skum som faller litt raskt sammen. Duften er preget av humlesortene Centennial, Amarillo og Chinnok. Her er det sitrus, appelsin, stikkelsbær, einer, karamell og honning i skjønn forening.

Dette ølet har blitt tilsatt humle under mesking, under koking og i gjæringsprosessen. Det er med andre ord mye humle. En god amerikansk IPA som passer godt til røkt mat.

Sitting Bulldog IPA – Alkohol 6,4 % - 0,33 l - kr 49,90

Les også: Unge Høyre vil ha øl på fotballkamper i Oslo


Headbanger Bulldog Black IPA

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er den tunge hardrock-varianten av IPA. Svart som den mørkeste Death Metal og bitrere enn en gammel jomfru.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Black IPA er forvirrende og underlig og fascinerende på samme tid. Svart og med toner av kaffe, sjokolade og lakris, med massiv bitterhet fra humlesortene Magnum, Calypso, Citra og Eldorado.

Duften er humlerik med sitrus og urter. En litt annerledes IPA som varmer godt med sine 7,2 prosent.

Fin på en mørk kveld, til en gammel Black Sabbath-låt eller til et ekte rockemåltid. Eventuelt kan man jo kombinere alt sammen for en perfekt headbangeraften.

Headbanger Bulldog Black IPA – Alkohol 7,2 % - 0,33 l – kr 52,90

Les også: På ølshopping i Murmansk


Brutal Bulldog Double IPA

Dobbel betyr mye mer av alt. Her er det kraft og smak som gjelder. Med sine 8,2 prosent er dette ingen lettvekter, men bryggermesteren har klart å få til en velbalansert øl som ikke er for preget av det høye alkoholinnholdet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fargen er kobber og skummet er hvitt, men faller litt raskt sammen. Duften er preget av humler, mye humler. Her er det Galaxy og Nelson Sauvin som preger smaken.

Litt moro med så mange humler fra et og samme bryggeri. Man får smakt på en rekke ulike varianter av sterkt humlepregete øl. Med ananas, papaya, sitrus og mango i duftbildet så er det nesten en litt tropisk stemning over Brutal Bulldog Double IPA.

Dette er et fruktig, sterkt og bittert øl som passer til grillmaten, eller til en god og saftig biff.

Brutal Bulldog Double IPA – Alkohol 8,4 % - 0,33 l – kr 59,90

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Noen smakstips til helgekosen

Mors Lilla Bulldog Blåbärs IPA

Som navnet tilsier er dette er øl med en god dose svenske blåbær. Fargen er oransjebrun og ølet har et lavt hvitt skum som har et ok hold. Dufter en del karamell, frukt, grapefrukt og blåbær.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Smaken er ikke så preget av bær, men det er likevel nok til at det gir et godt og fint preg på ølet.

En litt syrlig ettersmak og en grei bitterhet. Selv om dette ølet har 6,6 prosent og er humlet med Cascade og Citra så er det nok litt hardt å kalle det en IPA.

Den ligger mer i grenselandet mellom IPA og Pale Ale. Blåbærsmaken gir den et lite ekstra piff. Prøv den gjerne til viltkjøtt.

Mors Lilla Bulldog Blåbärs IPA – Alkohol 6,6 % - 0,33 l – kr 57,90

Les også: Øl med et snev av galskep


Wisby Klosteröl

Dette er det eneste ølet uten hundereferanser denne gangen, men det betyr ikke at den ikke passer for ølhunder.

Klosterølet er lyst og gyldent og har et fint hvitt skum som holder seg godt. Duften er preget av brød, aprikos og litt krydder.

Smaken er behagelig og balansert med middels bitterhet. Litt banan, tørkede frukter og noe sitrus. Fint humlet med Saaz, Amarillo og Perle.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Wisby Klosteröl er et øl som passer i de fleste settinger og som ikke er for mektig. Passer både som forfriskning og til koldbord.

Wisby Klosteröl – Alkohol 5 % - 0,33 l – kr 44,90

Svenske Bulldogger til Norske ølhunder

Ølhund er et kjent og kjært begrep. Blant annet kårer bryggeriforeningen årlig årets ølhund. Også i bryggeriverden er hundene svært tilstedeværende i både navn og logoer. Øl som Brew Dog, Black Dog Ales, Flying Dogs Company og videre viser at det er en underlig kopling mellom øl og hunder. Du har kanskje allerede lagt merke til disse artige flaskene med den lett humoristiske bulldogen på? Nå kommer det mange flere varianter av dem i de norske ølhyllene. Bryggeriet på Gotland har fått seg en ny distributør i Norge og satser friskt med et bredt og spennende utvalg. Vi har testet de nye ølsortene fra Gotlands bryggeri som kjennetegnes av mye smak, artige bulldogger og god balanse. Øl for ekte ølhunder!

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Shogun Bulldog IPA
Med en god og klar kobberfarge og et lavt hvitt skum fremstår dette ølet som visuelt tiltrekkende. Enda mer tiltrekkende blir det når man stikker nesen ned i glasset, såfremt du liker duften av humle. Her er den litt uvanlige humlesorten Sorachi Ace fremtredende med tropiske frukter, sitrus, noe bær og en krydret dillduft. Spennende og litt annerledes. Ølet har en fin og fyldig karakter med behagelig maltsødme. Litt plommer og bær og noe karamell. Bitterheten er god og i smaksveien er det den samme spennende humlepåvirkningen med et ørlite innslag av dill. En artig IPA med et lite særpreg som ikke blir for overveldende. Med over 7 prosent er det et øl som gir en behagelig varme, men samtidig er forfriskende. Bør fungere til både grillmat og asiatiske retter.
Shogun Bulldog IPA – Alkohol 7,2 % - 0,33 l – kr 55,90

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sleepy Bulldog Pale Ale
Medium rød/kobberfarget med medium hvitt skum. Dette ølet har fruktige dufter av gress, sitrus, eple og noe karamell. Fin fruktighet og god bitterhet i smaken med noe ristete toner. Denne søvnige Bulldogen er humlet med Amarillo, First Gold og Ellahumle, noe som passer godt til et øl som er aller best egnet på en veranda, eller til en god hamburger. Et godt allroundøl som ikke er for alkoholsterkt. Smaksrik, men samtidig godt balansert.
Sleepy Bulldog Pale Ale – Alkohol 4,8 – 0,33 l – kr 44,90

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sitting Bulldog IPA
Her er nok referansen i navnet til den amerikanske legenden Sitting Bull. Noe som absolutt er passende i en øl med utelukkende amerikanske humlesorter. Ølet er lyst kobberfarget med et hvitt skum som faller litt raskt sammen. Duften er preget av humlesortene Centennial, Amarillo og Chinnok. Her er det sitrus, appelsin, stikkelsbær, einer, karamell og honning i skjønn forening. Dette ølet har blitt tilsatt humle under mesking, under koking og i gjæringsprosessen. Det er med andre ord mye humle. En god amerikansk IPA som passer godt til røkt mat.
Sitting Bulldog IPA – Alkohol 6,4 % - 0,33 l - kr 49,90

Artikkelen fortsetter under annonsen

Headbanger Bulldog Black IPA
Dette er den tunge hardrock-varianten av IPA. Svart som den mørkeste Death Metal og bitrere enn en gammel jomfru. Black IPA er forvirrende og underlig og fascinerende på samme tid. Svart og med toner av kaffe, sjokolade og lakris, med massiv bitterhet fra humlesortene Magnum, Calypso, Citra og Eldorado. Duften er humlerik med sitrus og urter. En litt annerledes IPA som varmer godt med sine 7,2 %. Fin på en mørk kveld, til en gammel Black Sabbath-låt eller til et ekte rockemåltid. Eventuelt kan man jo kombinere alt sammen for en perfekt headbangeraften.
Headbanger Bulldog Black IPA – Alkohol 7,2 % - 0,33 l – kr 52,90

Brutal Bulldog Double IPA
Dobbel betyr mye mer av alt. Her er det kraft og smak som gjelder. Med sine 8,2 % er dette ingen lettvekter, men bryggermesteren har klart å få til en velbalansert øl som ikke er for preget av det høye alkoholinnholdet. Fargen er kobber og skummet er hvitt, men faller litt raskt sammen. Duften er preget av humler, mye humler. Her er det Galaxy og Nelson Sauvin som preger smaken. Litt moro med så mange humler fra et og samme bryggeri. Man får smakt på en rekke ulike varianter av sterkt humlepregete øl. Med ananas, papaya, sitrus og mango i duftbildet så er det nesten en litt tropisk stemning over Brutal Bulldog Double IPA. Dette er et fruktig, sterkt og bittert øl som passer til grillmaten, eller til en god og saftig biff.
Brutal Bulldog Double IPA – Alkohol 8,4 % - 0,33 l – kr 59,90

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mors Lilla Bulldog Blåbärs IPA
Som navnet tilsier er dette er øl med en god dose svenske blåbær. Fargen er oransjebrun og ølet har et lavt hvitt skum som har et ok hold. Dufter en del karamell, frukt, grapefrukt og blåbær. Smaken er ikke så preget av bær, men det er likevel nok til at det gir et godt og fint preg på ølet. En litt syrlig ettersmak og en grei bitterhet. Selv om dette ølet har 6,6 % og er humlet med Cascade og Citra så er det nok litt hardt å kalle det en IPA. Den ligger mer i grenselandet mellom IPA og Pale Ale. Blåbærsmaken gir den et lite ekstra piff. Prøv den gjerne til viltkjøtt.
Mors Lilla Bulldog Blåbärs IPA – Alkohol 6,6 % - 0,33 l – kr 57,90

Wisby Klosteröl
Dette er det eneste ølet uten hundereferanser denne gangen, men det betyr ikke at den ikke passer for ølhunder. Klosterølet er lyst og gyldent og har et fint hvitt skum som holder seg godt. Duften er preget av brød, aprikos og litt krydder. Smaken er behagelig og balansert med middels bitterhet. Litt banan, tørkede frukter og noe sitrus. Fint humlet med Saaz, Amarillo og Perle. Wisby Klosteröl er et øl som passer i de fleste settinger og som ikke er for mektig. Passer både som forfriskning og til koldbord.
Wisby Klosteröl – Alkohol 5 % - 0,33 l – kr 44,90

Artikkelen fortsetter under annonsen

Svenske Bulldogger til Norske ølhunder Ølhund er et kjent og kjært begrep. Blant annet kårer bryggeriforeningen årlig årets ølhund. Også i bryggeriverden er hundene svært tilstedeværende i både navn og logoer. Øl som Brew Dog, Black Dog Ales, Flying Dogs Company og videre viser at det er en underlig kopling mellom øl og hunder. Du har kanskje allerede lagt merke til disse artige flaskene med den lett humoristiske bulldogen på? Nå kommer det mange flere varianter av dem i de norske ølhyllene. Bryggeriet på Gotland har fått seg en ny distributør i Norge og satser friskt med et bredt og spennende utvalg. Vi har testet de nye ølsortene fra Gotlands bryggeri som kjennetegnes av mye smak, artige bulldogger og god balanse. Øl for ekte ølhunder!

Artikkelen fortsetter under annonsen

Shogun Bulldog IPA Med en god og klar kobberfarge og et lavt hvitt skum fremstår dette ølet som visuelt tiltrekkende. Enda mer tiltrekkende blir det når man stikker nesen ned i glasset, såfremt du liker duften av humle. Her er den litt uvanlige humlesorten Sorachi Ace fremtredende med tropiske frukter, sitrus, noe bær og en krydret dillduft. Spennende og litt annerledes. Ølet har en fin og fyldig karakter med behagelig maltsødme. Litt plommer og bær og noe karamell. Bitterheten er god og i smaksveien er det den samme spennende humlepåvirkningen med et ørlite innslag av dill. En artig IPA med et lite særpreg som ikke blir for overveldende. Med over 7 prosent er det et øl som gir en behagelig varme, men samtidig er forfriskende. Bør fungere til både grillmat og asiatiske retter. Shogun Bulldog IPA – Alkohol 7,2 % - 0,33 l – kr 55,90

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sleepy Bulldog Pale Ale Medium rød/kobberfarget med medium hvitt skum. Dette ølet har fruktige dufter av gress, sitrus, eple og noe karamell. Fin fruktighet og god bitterhet i smaken med noe ristete toner. Denne søvnige Bulldogen er humlet med Amarillo, First Gold og Ellahumle, noe som passer godt til et øl som er aller best egnet på en veranda, eller til en god hamburger. Et godt allroundøl som ikke er for alkoholsterkt. Smaksrik, men samtidig godt balansert. Sleepy Bulldog Pale Ale – Alkohol 4,8 – 0,33 l – kr 44,90

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sitting Bulldog IPA Her er nok referansen i navnet til den amerikanske legenden Sitting Bull. Noe som absolutt er passende i en øl med utelukkende amerikanske humlesorter. Ølet er lyst kobberfarget med et hvitt skum som faller litt raskt sammen. Duften er preget av humlesortene Centennial, Amarillo og Chinnok. Her er det sitrus, appelsin, stikkelsbær, einer, karamell og honning i skjønn forening. Dette ølet har blitt tilsatt humle under mesking, under koking og i gjæringsprosessen. Det er med andre ord mye humle. En god amerikansk IPA som passer godt til røkt mat. Sitting Bulldog IPA – Alkohol 6,4 % - 0,33 l - kr 49,90

Artikkelen fortsetter under annonsen

Headbanger Bulldog Black IPA Dette er den tunge hardrock-varianten av IPA. Svart som den mørkeste Death Metal og bitrere enn en gammel jomfru. Black IPA er forvirrende og underlig og fascinerende på samme tid. Svart og med toner av kaffe, sjokolade og lakris, med massiv bitterhet fra humlesortene Magnum, Calypso, Citra og Eldorado. Duften er humlerik med sitrus og urter. En litt annerledes IPA som varmer godt med sine 7,2 %. Fin på en mørk kveld, til en gammel Black Sabbath-låt eller til et ekte rockemåltid. Eventuelt kan man jo kombinere alt sammen for en perfekt headbangeraften. Headbanger Bulldog Black IPA – Alkohol 7,2 % - 0,33 l – kr 52,90

Brutal Bulldog Double IPA Dobbel betyr mye mer av alt. Her er det kraft og smak som gjelder. Med sine 8,2 % er dette ingen lettvekter, men bryggermesteren har klart å få til en velbalansert øl som ikke er for preget av det høye alkoholinnholdet. Fargen er kobber og skummet er hvitt, men faller litt raskt sammen. Duften er preget av humler, mye humler. Her er det Galaxy og Nelson Sauvin som preger smaken. Litt moro med så mange humler fra et og samme bryggeri. Man får smakt på en rekke ulike varianter av sterkt humlepregete øl. Med ananas, papaya, sitrus og mango i duftbildet så er det nesten en litt tropisk stemning over Brutal Bulldog Double IPA. Dette er et fruktig, sterkt og bittert øl som passer til grillmaten, eller til en god og saftig biff. Brutal Bulldog Double IPA – Alkohol 8,4 % - 0,33 l – kr 59,90

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mors Lilla Bulldog Blåbärs IPA Som navnet tilsier er dette er øl med en god dose svenske blåbær. Fargen er oransjebrun og ølet har et lavt hvitt skum som har et ok hold. Dufter en del karamell, frukt, grapefrukt og blåbær. Smaken er ikke så preget av bær, men det er likevel nok til at det gir et godt og fint preg på ølet. En litt syrlig ettersmak og en grei bitterhet. Selv om dette ølet har 6,6 % og er humlet med Cascade og Citra så er det nok litt hardt å kalle det en IPA. Den ligger mer i grenselandet mellom IPA og Pale Ale. Blåbærsmaken gir den et lite ekstra piff. Prøv den gjerne til viltkjøtt. Mors Lilla Bulldog Blåbärs IPA – Alkohol 6,6 % - 0,33 l – kr 57,90

Wisby Klosteröl Dette er det eneste ølet uten hundereferanser denne gangen, men det betyr ikke at den ikke passer for ølhunder. Klosterølet er lyst og gyldent og har et fint hvitt skum som holder seg godt. Duften er preget av brød, aprikos og litt krydder. Smaken er behagelig og balansert med middels bitterhet. Litt banan, tørkede frukter og noe sitrus. Fint humlet med Saaz, Amarillo og Perle. Wisby Klosteröl er et øl som passer i de fleste settinger og som ikke er for mektig. Passer både som forfriskning og til koldbord. Wisby Klosteröl – Alkohol 5 % - 0,33 l – kr 44,90