Meny

Roald Sindres brannalarm tok fyr

– Har satt batteriet feil vei, mener Jula.

Nylig gikk Roald Sindre Hansen fra Bodø til innkjøp av brannalarmer på varehuskjeden Jula i Sverige for å sikre boligen mot brann.

Første gang måtte han levere tilbake alarmene etter at de begynte å pipe uten grunn. Med seg hjem fra varehuset fikk Hansen et nytt anlegg, men heller ikke det fungerte som det skulle.

– Da jeg tok ut batteriet i en av boksene kunne jeg se at plastikken var smeltet. Da reiste jeg tilbake til Jula for å høre hva som hadde skjedd. De ansatte konkluderte med at det var en feil, sier han.

Les også: Advarer mot feil røykvarsler

Tok fyr

For tredje gang reiste Hansen hjem med et nytt brannanlegg i bilen. Men også denne gangen viste det seg at alt ikke var som det skulle.

Da Hansen gikk for å sjekke brannalarmen som var satt opp på barnerommet i huset, hørte han knitrelyder fra boksen.

– Boksen hadde tatt fyr av den kraftige varmeutviklingen, sier han.

Se video øverst i saken

Les også: Frykter brannalarmer bidrar til flere døde

Utrolig useriøst

Etter sjokkoppfagelsen tok han igjen kontakt med Jula for å få en forklaring, men har ikke hørt fra selskapet.

– Det er utrolig useriøst. Jeg hadde regnet med at de solgte en del dårlige produkter, men akkurat brannalarmer hadde jeg forventet at skulle være kvalitet og fungere. Det er Skremmende. En brannalarm skal redde liv, ikke ta liv, sier han.

Til Bodø Nu, som først omtalte saken, sier Hansen at liv kunne gått tapt.

– Det jeg synes er mest skremmende er alle de som har denne typen alarmer rundt om. Det skaper en falsk trygghet. Hva hadde skjedd om vi ikke var hjemme, sier han.

– Satt feil

Til ABC Nyheter opplyser selskapet at brannalarmen er godkjent for det norske markedet. De mener samtidig at videoen viser at Hansen har satt inn batteriet feil vei.

– Det er dog viktig at den håndteres rett, for eksempel må batteriet sett inn med den polaritet som vises og tydelig fremgår i bruksanvisningen, skriver informasjonssjef Magnus Ljung i en e-post.

– Skal dette likevel kunne skje?

– Vi jobber stadig med å forbedre våre produkter. Vi tar til oss at dette kan skje og vil se hvordan vi kan forhindre at batteriene kan settes inn feil, sier han.

– Andre har opplevd det samme

Hansen nekter imidlertid for at han har satt batteriet feil.

– Jeg har dobbeltsjekket og det viser seg at batteriet er satt inn riktig. Etter at saken ble kjent har jeg fått meldinger fra andre som har opplevd samme problem, sier han.

Og fortsetter:

– En feil kan gjøre en gang, men ikke tre. Noe er alvorlig feil, sier han.

Populært