Meny

Så mye koster babyen deg

Det kan være vanskelig å finne fram i utstyrsjungelen - for hva trenger man egentlig? Illustrasjonsfoto: Shutterstock
Det kan være vanskelig å finne fram i utstyrsjungelen - for hva trenger man egentlig? Illustrasjonsfoto: Shutterstock

Det er mye som skal i hus når det er en liten på vei, og det er heller ikke billig med en baby i hus. Ifølge Statens institutt for forbruksforskning koster babyen deg 44 290 kroner innen den fyller ett år.

SIFO, Statens Institutt for Forbruksforskning, lager hvert år et referansebudsjett. Dette viser alminnelige forbruksutgifter for ulike typer hushold. SIFO har også gjort beregninger på hvor mye det koster å få et barn.

Budsjettposten spedbarnsutstyr er delt i to: grunnutrustning og supplering. I grunnutrustningen inngår utstyr som et barn trenger fra det er født, som for eksempel seng, sengetøy, vogn og tåteflasker. Her inngår også klær som er beregnet for de aller første månedene.

– Kostnadene til grunnutrustning blir beregnet per måned, og starter seks måneder før fødsel. I dag ligger dette på 3550 kroner per måned, sier forsker Elling Borgeraas ved SIFO.

Supplering er ting du trenger i løpet av barnets første leveår, som for eksempel bilsete, barnestol og barnebestikk. Per i dag er dette beløpet beregnet til 740 kroner måneden i 11 måneder.

Regnestykket blir da som følger:

Grunnutrustning: 6 x 3550 = 21300

Supplering: 11 x 740 = 8140

Totalt: 29.440

Les også: Den store utstyrsguiden

– Hvilke ting er det SIFO mener man trenger når et lite barn kommer til verden?

– Vi har et prinsipp om å ikke si hvilket utstyr vi tar med i listene våre. Vi er redde for at listene ville blitt brukt til å framheve hva barnet skal eller ikke skal ha. Men det er snakk om en forbrukspakke som folk flest bør ha tilgang til. Vi legger til grunn at folk kjøper dette i butikkene, og at det er nytt, sier Borgeraas.

Men babyen trenger jo også mat og drikke, klær og sko, ting til personlig pleie og lek og fritid. Sluttsummen blir derfor en del høyere:

Dette betyr at du i tillegg til grunnutrustning og supplering må ta hensyn til:

Mat og drikke: 630 kroner

Klær og sko: 300 kroner

Personlig pleie: 290 kroner

Lek og fritid: 130 kroner

Sum: 1350 per måned.

Eller 1350 x 11= 14850 per år.

Kostnadene totalt er:

29.440 (grunnutrustning + supplering) + 14.850 = 44 290 per år.

Om budsjettposten «Mat og drikke for barn ½ til 1 år», skriver SIFO:

"Når det gjelder budsjettposten Mat & drikke for barn ½-1 år, bygger den på en særskilt ukesmeny med utgangspunkt i antatt energibehov hos barn på cirka 10-11 måneder. Det er forutsatt at barnet ammes, og at det i hovedsak spiser deler av samme type middagsmat og brødmat/frukt som de andre i husholdet. Industriframstilte grøtprodukter inngår i menyen, men bare begrensede mengder av andre typiske barnematprodukter. Dersom barnet ikke ammes og er avhengig av morsmelkerstatning, eller det benyttes mye industriframstilt barnemat, vil budsjettposten øke betraktelig. (Budsjettposten må ses i sammenheng med den for ammende/ikke ammende kvinner.)"

Alt nytt kan bli dyrt

Babyutstyr kan altså være fryktelig dyrt. Men det er mye å spare på å kjøpe brukt. Du kan også gjøre kupp hvis du følger med på tilbud eller kjøper babyustyr i utlandet. Vi har sammenlignet prisene på Finn.no og de største babyutstyrskjedene.

Mange som selger brukt utstyr legger seg på halv pris av ny pris så lenge utstyret er av ok kvalitet.

Når du kjøper babyutstyr brukt, bør du passe på at alt er helt, ikke for slitt og ikke skadet.

Listen under er ikke fullstendig – det kan være småting du vil trenge utenom, så som stelleprodukter, tepper og smokker om babyen din skal bruke det. Vi har ikke hentet inn priser på bleier eller babymat, men henviser til Sifos regnestykke.

Det er lett å tro at du trenger alt som finnes i babyutstyrsbutikkene, men det gjør du ikke. Et godt tips er å handle inn det du må ha først, og så se behovene litt an. For mens enkelte mener de aldri kunne klart seg uten for eksempel bleiebøtte eller babycall, har andre aldri hatt bruk for slikt. Her er det dere som må finne ut hva dere trenger.

Dette bør du ha (gjerne i hus før babyen kommer):

Vogn

(prisklasse: 500-10389 kroner)

Å velge riktig vogn kan være vanskelig, for det er så mange å velge mellom. Uansett om du skal kjøpe ny eller brukt, er det lurt å finne ut hvilken type som passer best for ditt bruk: Hvor kommer du til å trille mest? Hvilke værforhold er det viktig å ta hensyn til der du bor? Er det viktig at vognen er lett å løfte? Ønsker du tre eller fire hjul? Liten eller stor bag? Først etter å ha funnet svaret på disse spørsmålene, kan du gå på prisjakt. Og her kan det være mye å spare!

Brukt: Du kan få en ok vogn under tusenlappen, men da må du regne med at den er godt brukt. Går du på toppmerkene kan du måtte punge ut med 9000 kroner for en brukt vogn. Søskenvogner og tvillingvogner er også dyrere.

Kjøpe nytt: Prisen avhenger helt av hvilken type vogn du ønsker. En enkel paraplytrille trenger ikke å koste mange hundrelappene, men vil du ha en duovogn som kan fungere både som bagvogn og sportsvogn, kan tusenlappene fly. En Bugaboo Buffalo duovogn koster 10 389 kroner på Babyshop.

Les også: Slik velger du riktig barnevogn

Seng (+ vugge)

(prisklasse: 50-5549 kroner)

Babyen må ha et sted å sove. Mange velger sprinkelseng, og noen har også vugge.

Brukt: Den billigste sengen vi fant på Finn.no kostet bare 50 kroner, men 200-500 kroner ser ut til å være vanlig pris for en brukt sprinkelseng. Vugger er ofte litt dyrere, opp mot tusenlappen. Kjøper du brukt, kan det vært lurt å investere i en ny madrass (tryggere med tanke på fare for krybbedød). Den billigste fant vi på Ikea til 90 kroner, men du kan fort bruke flere hundrelapper på madrass.

Kjøpe nytt: Skal du ha splitter ny sprinkelseng – billigst mulig, har Ikea en til 345 kroner. Til sammenligning koster den billigste sprinkelsengen på Barnas Hus sine nettsider 999 kroner. Det dyreste alternativet er Stokke Sleepi til 5549 kroner. Vuggene koster vanligvis mellom 1000 og 1500 kroner (eller mer).

Bilstol

(prisklasse: 50-3499 kroner)

Du skal være helt sikker på at bilstolen er hel, ikke har vært i en ulykke, oppfyller sikkerhetskravene og ikke er eldre enn cirka åtte år gammel hvis du skal kjøpe bilstol brukt. Noen mener at hvis du skal kjøpe én ting ny til babyen, så er det bilstol. Men valget blir til slutt opp til deg.

Brukt: Enkelte gir bort bilstoler på Finn, eller tar 50 kroner for den. Men skal du ha et relativt nytt sete med base til, må du regne med å punge ut minst 500 kroner. Her er det stor variasjon, så følger du med over tid, kan du fort spare mye.

Kjøpe nytt: På Barnas Hus koster bilstoler fra 1799 kroner. Testvinneren med base koster 3499 kroner. Vil du spare penger på ny bilstol, bør du ha øynene åpne for kampanjetilbud – det kan fort være mye å spare her.

Les også: Slik velger du riktig bilstol

Gjør bruktkupp på nettet

Stellebord

(prisklasse: 50-3999 kroner)

Babyen må stelles ett eller annet sted. Det finnes et vell av muligheter – fra en enkel stellemadrass på en benkeplate eller oppå vaskemaskinen, til stellekommoder med innebygd badebalje.

Brukt: Skal du ha et helt enkelt stellebord eller stellekommode kan du komme fra det med et par hundrelapper. Mange som ser fine ut ligger i prissjiktet 500-700 kroner.

Kjøpe nytt: 1500 kroner koster det billigste frittstående stellebordet på barnashus.no (skal det festes på badekar koster det 1299 kroner). Det dyreste koster 3999 kroner. Noen stellebord selges uten stellemadrass. Den kan koste opptil 399 kroner. Det billigste stellebordet på Ikea koster 198 kroner, og stellemadrassen 65 kroner.

Klær

(prisklasse: 5-1000 kroner)

Det er ofte stas å handle bittesmå plagg, vaske dem og legge dem klar i skuffene. Og det trenger slett ikke å være billigere å kjøpe klær til den lille enn til deg selv! Men det kan være mye å spare på å kjøpe brukt her. Og mye er overraskende lite brukt – babyer vokser så utrolig fort!

Brukt: Du kan velge å kjøpe hele pakker med klær til noen få hundrelapper, eller søke etter spesifikke merker eller typer klær. Men stort sett kan du spare masse på å kjøpe brukt.

Kjøpe nytt: Kjøper du basisgarderoben i rimelige kjedebutikker trenger det ikke å bli så fryktelig dyrt. Men babyklær finnes virkelig i alle prisklasser – også de svimlende høye. Her må fornuften og lommeboken bli enige.

Dyne og sengetøy

(prisklasse: 100-599 kroner)

Babyen må ha dyne i sengen/vuggen/vognen. Det finnes to størrelser når det kommer til babydyne – vogndyne og babydyne til å ha i sengen. I begynnelsen kan vogndynen være stor nok til å bruke i sengen/vuggen også. Noen velger å bruke den samme alle stedene i begynnelsen, andre kjøper flere dyner. Det kan være lurt å ha noen sengesett og lakener å bytte med ved uhell. Prislappen varierer ut fra merke og type dyne – dun eller syntetisk.

Brukt: De billigste brukte dynene vi fant kostet rundt femtilappen, men de fleste lå rundt hundrelappen. Sengetøy koster fra 30 kroner. Mange selger også pakker med dyne og flere sengesett til et par-tre hundrelapper.

Kjøpe nytt: En dyne med sengetøy til, samt laken koster fort en tusenlapp nytt. Og så bør du jo ha noe å skifte med.

Badebalje

(prisklasse: 40-449 kroner)

Noen stellebord har badebaljen innebygd. Har du ikke et slikt, trenger du et sted å bade babyen. En enkel badebalje er grei å ha, og trenger ikke å koste så mye.

Brukt: De billigste brukte badebaljene koster 40 kroner, og du kan få kjente merker som TummyTub til rundt hundrelappen.

Kjøpe nytt: På Ikea koster badebalje til babyen 79 kroner. Hos babyutstyrsforhandlere kan du få baljer som koster flere hundrelapper.

Babycall

(prisklasse: 50-1999 kroner)

En babycall kan være praktisk å ha. Men hva ønsker du å kunne gjøre med den? Holder det å kunne høre babyen, eller vil du ha mulighet til å snakke til babyen over babycallen? Hva med video? Prislappen avhenger naturligvis av hvilke funksjoner du ønsker.

Brukt: Du kan få en brukt babycall til femtilappen. Pass på at du kjøper en som møter dagens sikkerhetskrav. Det kan også være en fordel å få med bruksanvisningen.

Kjøpe nytt: Her er det mange ulike prisklasser, funksjonalitet og design. Du kan få billige nye hvis du leter litt – gjerne andre steder enn de store utstyrforhandlerne.

Stelleveske

(prisklasse: 50-3399 kroner)

Noen bruker en vanlig veske som stelleveske, andre mener de trenger en som er spesialtilpasset livet med baby. Mange lommer kan være praktiske å ha. Det finnes mange typer stellevesker – fra de som ser ut som en vanlig (eller ekstra flott) veske til de som ser ut som – ja, stellevesker.

Brukt: Det finnes mange stellevesker til salgs på bruktmarkedet. Her er det bare å lete etter en som passer deg.

Kjøpe nytt: Det er opp til deg om du vil bruke noen hundrelapper eller noen tusenlapper på innkjøpet. Som med alle andre vesker finnes også stellevesker i alle fasonger, farger, merker og størrelser.

Det er også en del utstyr som kan være kjekt å ha, eller som du oppdager at du trenger (alfabetisk oversikt):

Ammepute

(prisklasse: 25-599 kroner)

Noen sier de ikke hadde klart seg uten ammepute, andre synes en hvilken som helst pute gjør susen. Her er det smak og behag.

Brukt: En ammepute trenger ikke å koste mer enn en hundrelapp eller to når du kjøper brukt. Men det kan være lurt å vite litt om hvilken type du ønsker før du punger ut.

Kjøpe nytt: Mange ammeputer koster 399 kroner, men det finnes også dyrere varianter. Noen puter har flere funksjoner, og koster også mer.

Babygym

(prisklasse: 50-1199 kroner)

Det finnes et utall av varianter når det kommer til babygym. Noen har lys og lyd, andre har mykt underlag, og andre igjen har leker av tre. Velg en som passer deres behov. Det kan være en fordel om den kan vaskes på noe vis.

Brukt: Her finnes det mye på bruktmarkedet, og i flere prisklasser. De billigste ligger rundt 50 kroner, men du kan også bruke både en, to, tre og fire hundrelapper for å få en du liker.

Kjøpe nytt: På Babyshop koster babygym fra 799 til 1099 kroner, og hos Barnas Hus fra 599 til 1199 kroner. En del leketøysbutikker og nettbutikker selger også babygym.

Babynest

(prisklasse: 150-1199 kroner)

Den nyfødte er vant med å ha det trangt, og føler seg tryggere når den ligger lunt. Noen velger å la babyen ligge i vognbagen eller ruller opp tepper så babyen føler det lunt, andre investerer i babynest. Noen syr egne, andre kjøper nytt eller brukt.

Brukt: Du finner mange hjemmesydde babynest til en billig penge på Finn. Mange koster fra 250 til 400 kroner.

Kjøpe nytt: Privatpersoner selger hjemmelagde (nye) babynest eller syr på bestilling for noen hundrelapper (400-500 kroner eller mer). Skal du kjøpe en Sleepyhead Deluxe soveplasss fra en babyutstyrsbutikk koster det 1199 kroner.

Brystpumpe

(prisklasse: 50-3249 kroner)

Ikke alle trenger brystpumpe, så det kan være greit å vente og se behovet an til babyen er født. Det finnes både manuelle og elektriske brystpumper, og noen steder er det mulig å leie en.

Brukt: Vet du at du skal pumpe deg mye og vil trenge mange flasker og tilbehør, kan det være lurt å gå for større pakker. Mange selger alt samlet til en tusenlapp eller to, og da får du ofte alt du trenger. Manuelle brystpumper er som regel billigere.

Kjøpe nytt: Den billigste manuelle brystpumpen på barnashus.no koster 649 kroner og den billigste elektriske 1499 kroner. Den dyreste doble elektriske brystpumpen (som pumper på begge brystene samtidig) koser 3249 kroner. En må regne med å måtte kjøpe en del flasker og tilbehør også.

Bæretøy

(prisklasse: 30-1549 kroner)

Mange synes det er praktisk å kunne bære babyen rundt, men samtidig ha armene fri. Noen liker bæreseler best, andre sverger til bæresjal eller annet bæretøy. Mange syr også eget bæretøy, eller kjøper av privatpersoner som syr. Noen nettbutikker spesialiserer seg også på bæretøy.

Brukt: Den billigste bæreselen vi fant kostet 30 kroner, men mange koster fra 300 kroner og oppover, avhengig av type og merke.

Kjøpe nytt: Bæreseler hos de store babyutstyrskjedene koster fort en tusenlapp eller mer, men det finnes noen unntak.

Flasker, flaskevarmer og flaskesterilisator

(prisklasse 5-1090 kroner)

Noen babyer tar aldri flaske, andre blir heller ikke tilbudt det. Men mange bruker flaske. Hvor mange du trenger, og hvilket ekstrautstyr du har behov for, vil avhenge av mye – blant annet om barnet kun blir matet med flaske.

Brukt: Det er mange som selger brukte tåteflasker, ofte i hele sett. Og de er vanligvis ikke særlig dyre. Men det kan være lurt å kjøpe nye flaskesmokker til brukte flasker – for sikkerhets skyld. Flaskevarmere får du fra hundrelappen og oppover. Sterilisator koster omtrent det samme.

Kjøpe nytt: En enkel tåteflaske kan du få til under hundrelappen, men den kan også koste flere hundre kroner – avhengig av design, merke og funksjonalitet. Flaskevarmer og flaskesterilisator koster gjerne rundt 300 kroner nye.

Høystol

(prisklasse: 20-1549 kroner)

Når babyen blir gammel nok til å sitte, er det praktisk med en høystol. Noen velger en stol som kan brukes lenge, som for eksempel Tripp Trapp, andre velger en babystol. Enkelte designstoler kan koste flere tusenlapper, men de er ikke regnet med her.

Brukt: Du kan få høystoler ganske billig brukt. Særlig om du går for mindre kjente merker, eller Ikea-stoler. Tripp Trapp stoler i ok forfatning må du regne med å betale 400-500 kroner for, men følger du godt med, kan du være heldig og gjøre et kupp.

Kjøpe nytt: En splitter ny Tripp Trapp stol koster 1549 kroner hos de store babyutstyrsleverandørene. Og så kan du bruke noen hundrelapper på tilleggsutstyr. Velger du mindre kjente merker, blir det billigere. Høystolen til Ikea koster fra 119 kroner.

Lammeskinn

(prisklasse: 150-799 kroner)

Et lammeskinn kan være mykt og godt å ha i sengen og/eller vognen. Enkelte som er beregnet til bruk i sportsvogn har også hull til seler. Det finnes korthåret og langhåret lammeskinn.

Brukt: De billigste vi fant kostet 150 kroner. Det kan være lurt å vaske med spesialvaskemiddel før bruk.

Kjøpe nytt: Lammeskinn kjøpt hos de store utstyrskjedene koster mellom 399 og 799 kroner.

Leker

(prisklasse: 5-1299 kroner)

Det finnes utrolig mange babyleker å få kjøpt, og i mange ulike prisklasser. Det er vanskelig å si noe om hvor mange leker babyer trenger, men de fleste har som regel mer enn nok. Leker er også fint å ønske seg i gave.

Brukt: Mange leker har nesten ikke vært lekt med, men selges billig. Du kan også gjøre kupp på pakker med mange leker som selges under ett. For et par hundrelapper kan du få en hel startpakke!

Kjøpe nytt: Du kan bruke så mye eller så lite du bare vil på babyleker. Det finnes fine babyleker til under hundrelappen, men du kan også punge ut med tusenlapper. Her er det lommeboka som får styre.

Reiseseng

(prisklasse: 80-2199 kroner)

Skal babyen på overnatting, kan det være praktisk med en reiseseng. Følg gjerne med på kampanjetilbud for å sikre deg en reiseseng til en rimelig penge.

Brukt: Du får helt greie brukte reisesenger for en hundrelapp eller tre. Går du for mer fancy varianter må du regne med å betale mer.

Kjøpe nytt: En helt enkel reiseseng koster 500 kroner hos babyutstyrskjedene, men du kan også kjøpe reiseseng i noen lekebutikker. Babybjörns reiseseng koster 2199 kroner.

Trappegrind

(prisklasse: 50-1299 kroner)

Det er viktg å barnesikre hjemmet i god tid før babyen blir mobil. Trapper bør sikres med trappegrind, gjerne i begge ender. Kjøper du brukt sikkerhetsutstyr, skal du være nøye på at de oppfyller dagens krav og er hele. Sørg alltid for å montere trappegrinden riktig.

Brukt: De billigste trappegrindene får du under hundrelappen, men ønsker du en mer moderne variant, kan du måtte ut med noen hundrelapper.

Kjøpe nytt: En helt ok vanlig trappegrind trenger ikke å koste mer enn 400-500 kroner, men ønsker du mer omfattende løsninger som dekker et større område, koster det mer.

Vippestol

(prisklasse: 50-1500 kroner)

Du må ikke ha vippestol, men mange synes det er praktisk. Det finnes et utall varianter, og noen har mange ekstra finesser eller spesielt design. Prisene vi viser til her, gjelder helt vanlige vippestoler.

Brukt: Mange av de billigste variantene som tilbys på Finn virker veldig gamle. Pass på at du får en som oppfyller gjeldende sikkerhetskrav. Du kan fort spare penger på de mer fancy variantene med flott design hvis du kjøper brukt.

Kjøpe nytt: Du må regne med å betale mellom 1000 og 1500 kroner for en vippestol av et kjent merke. Du kan også få helt nye vippestoler ned mot 500 kroner. Det finnes ulike tilbehør som koster ekstra.

Vognpose

(prisklasse: 100-2499 kroner)

Særlig på vinteren kan en god og lun vognpose være nyttig å ha. Noen synes lammeskinnspose er best, andre vil ha dunpose eller pose med syntetisk fyll. Er du heldig, får du kanskje arve en god vognpose.

Brukt: Du kan få en brukt vognpose helt ned i 100 kroner, og det er en del å velge mellom. Skal du ha dun- eller lammeskinnspose må du regne med å gi mer.

Kjøpe nytt: Går du for kjente merker koster vognposen deg raskt 1500-2000 kroner eller mer. Vil du ha lammeskinn, ull og/eller bambus koster det som mer.

Les også: Når kan barnet sitte?

Prisene er innhentet på nett i uke 5 2014.


(Vi vil også bemerke at det kan være greit å kjøpe noen bøker til barnet, selv om disse selvsagt kan lånes helt gratis på biblioteket. Red. Anm.)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
07:26 Mistet jobben og flyttet hjem til foreldrene – ble utvandret av staten07:19 Philip Manshaus vil bli avhørt fredag ettermiddag06:45 Toginteressen har eksplodert – men reisende klager over dårlig tilbud06:43 Kinas myndigheter avviser mulig gjentakelse av Beijing-massakren i Hongkong06:37 Dette skjer i dag06:30 Medieyndlingen Solskjær: – Omtalen har rett og slett overgått det meste05:59 Dette skjedde i natt05:50 Hovland med knallstart i kampen om PGA-tourplass05:45 Aller Media tok ut rekordstort utbytte fra Dagbladet i fjor05:24 Politi fant migranter fra Bangladesh og Sri Lanka gående langs motorvei sørøst i Mexico05:20 Ordfører tror Putin-besøk kan hjelpe Frode Berg04:49 Stornes og Iden på 2.- og 4.-plass i triatlon i Tokyo04:41 Trump skylder på psykisk syke for masseskytinger03:58 Undersøkelse: Over 200 jordmødre vurderer å slutte i jobben03:55 Aviser: Epstein hadde brukne bein i nakke og hals03:29 Syklist funnet bevisstløs i Trondheim03:08 175 Ap-topper med opprop mot AAP-ordningen02:50 Molde unngikk flause og sikret avansement i europaligakvalifiseringen02:34 Nye oppskytinger fra Nord-Korea01:56 WSJ: Trump skal ha vist interesse for å kjøpe Grønland01:51 Savnet 10-åring i Bø funnet på Oslo S01:18 BT: Idrettsdommer erkjenner seksuell omgang med barn01:04 Haugesund fikk europadrømmen knust av PSV Eindhoven00:20 Heltene etter moskéangrepet hedret under seremoni00:10 Opprørere angrep fem ulike steder i Myanmar00:06 Hvert år blir 2.000 tonn landbruksplast ikke levert til retur23:57 Børsras for General Electric etter påstander om svindel23:21 Molde unngikk flause og sikret avansement i europaligakvalifiseringen23:16 Trump presset Israel til nekte politkerne innreise22:26 Haugesund fikk europadrømmen knust av PSV Eindhoven21:26 To personer pågrepet etter mistenkelig dødsfall på Vinstra21:18 – Nei, jeg er ikke lei av å snakke om bompenger21:00 90 prosent færre blåbær enn for to år siden20:52 Nå er råskinnet endelig på plass i Norge20:47 John Hickenlooper trekker seg fra Demokratenes primærvalg20:45 Kjente forfattere og musikere krever at de norske barna i Syria hentes hjem20:21 Hovland med knallstart i kampen om PGA-tourplass20:18 Halvparten dør på sykehjem: – Færre plasser, flere pasienter19:43 – Han behøver ikke å være bekymret for meg19:33 PETA advarer mot utskjelt dyrepark19:03 Ny krisemåling for Ap og FrP19:00 – De liberale kritikerne av Ungarn tåler visst ikke andres meninger18:40 Norge holder tilbake 300 millioner kroner som skulle gått til vern av regnskogen i Brasil, melder DN18:32 Philip Manshaus vil likevel la seg avhøre18:19 Oslo vurderer regulering av elsparkesykler18:14 Israel nekter to muslimske kongresspolitikere innreise etter Trump-utspill18:14 USA: Juli varmeste måned noensinne18:06 Norsk elbil-bragd: – Det har aldri skjedd før noe sted17:56 Sikkerhetsrådet skal diskutere Kashmir17:35 – Kan bidra til misbruk av rettighetsordninger16:56 Politiet har to hovedteorier om Manshaus' drapsmotiv16:48 Gibraltar slipper fri iransk oljetanker16:37 Pakistan: – Åtte soldater drept i skuddveksling i Kashmir16:29 Fallende industriproduksjon i USA16:25 Politiet undersøker om Instagram-konto tilhører Manshaus16:20 Kidnappet 14-åring ble truet med kniv15:47 Kokevarsel for vann i deler av Bergen rammer opptil 40.00015:46 Søviknes tror en ny bompengeavtale vil klare å lokke velgere tilbake15:43 Terrormistanke mot pågrepet mann i Sverige15:19 – Kina vil ikke nøle med å gripe inn i Hongkong15:17 Italia: Seks land kan ta imot migranter fra skip14:57 Idrettsdommer siktet for seksuelle overgrep mot flere gutter14:50 Mann erkjenner bortføring av 14-åring14:47 Kokevarsel opprettholdes på ubestemt tid14:46 Liverpool-forsvarer kan bli kåret til årets spiller av UEFA14:30 Facebook-gruppe tar kampen for toget14:07 Radioaktiv luft påvist i Finnmark13:34 USA vil prøve å stanse løslatelsen av iransk tanker13:24 Reklame på nettet er nå større enn TV-reklame13:00 Jagland: – Norske IS-kvinner har rett til rettergang i Norge12:46 Kvinne falt 50 meter ned fra Romsdalshornet12:38 Lundby falt ned hoppkanten - fryktet for livet12:21 SSB: De rikeste får mest glede av elbilfordelene12:19 Norge har sendt 56,7 milliarder til EØS: – Nok er nok11:58 Velgere om Rødt: Fjern ett ord og få mer tillit11:27 Selger betalingstjeneste til kredittselskap – frykter for nordmenns penger11:11 Salget av svinekjøtt økte i sommer11:10 Børsene fortsetter nedover10:35 Nye regler fører til avslag på lånesøknader10:29 Passasjerfly nødlandet på Sola flyplass – utagerende mann pågrepet10:26 Norges Bank: Styringsrenta uendret, men økt usikkerhet09:40 Atomavfallet vil koste Norge over 15 milliarder09:38 – Begynte nesten å grine da gratis skolefrukt ble avviklet09:37 Dømt til fengsel etter å ha smuglet grisesæd til Australia09:31 Farenivået senket til gult for Veslemannen09:31 Salget av Carlsberg svikter i Vest-Europa09:29 Maren Lundby til MR-sjekk etter fall09:29 Russisk pilot hylles for nødlanding etter at passasjerfly traff fugleflokk09:18 Se Hubbles nye portrett av Jupiter08:31 Malaysisk politi: Obduksjon viser at tenåring døde av indre blødninger08:10 Mann i 20-årene er siktet for seksuell omgang med barn under 16 år, opplyser Vest politidistrikt06:59 Stavanger-mann tiltalt for innførsel av bombe-ingredienser06:44 Skytter overga seg etter sju timer langt drama i Philadelphia06:31 Lyrisk Lagerbäck om Ødegaard:– Han har alle muligheter til å bli en topp, topp internasjonal spiller06:30 Undersøkelse: Studenter drikker så mye at det rammer studiene06:27 Widerøe-fly måtte snu grunnet «svilukt»06:01 Dette skjer i dag06:00 Sviende sjøanemone funnet i Hordaland – kan gi brennskader og stygge sår05:43 Britene forbereder brexit – vil etablere ekspresstransport for medisiner05:35 Dagbladet: Drapet på Johanne Ihle-Hansen var rasistisk motivert
Siste nytt
07:26NorgeMistet jobben og flyttet hjem til foreldrene – ble utvandret av staten07:19NorgePhilip Manshaus vil bli avhørt fredag ettermiddag06:45NorgeToginteressen har eksplodert – men reisende klager over dårlig tilbud06:43VerdenKinas myndigheter avviser mulig gjentakelse av Beijing-massakren i Hongkong06:37NorgeDette skjer i dag06:30SportMedieyndlingen Solskjær: – Omtalen har rett og slett overgått det meste05:59NorgeDette skjedde i natt05:50SportHovland med knallstart i kampen om PGA-tourplass05:45NorgeAller Media tok ut rekordstort utbytte fra Dagbladet i fjor05:24VerdenPoliti fant migranter fra Bangladesh og Sri Lanka gående langs motorvei sørøst i Mexico05:20NorgeOrdfører tror Putin-besøk kan hjelpe Frode Berg04:49SportStornes og Iden på 2.- og 4.-plass i triatlon i Tokyo04:41VerdenTrump skylder på psykisk syke for masseskytinger03:58NorgeUndersøkelse: Over 200 jordmødre vurderer å slutte i jobben03:55VerdenAviser: Epstein hadde brukne bein i nakke og hals03:29NorgeSyklist funnet bevisstløs i Trondheim03:08Norge175 Ap-topper med opprop mot AAP-ordningen02:50SportMolde unngikk flause og sikret avansement i europaligakvalifiseringen02:34VerdenNye oppskytinger fra Nord-Korea01:56VerdenWSJ: Trump skal ha vist interesse for å kjøpe Grønland01:51NorgeSavnet 10-åring i Bø funnet på Oslo S01:18NorgeBT: Idrettsdommer erkjenner seksuell omgang med barn01:04SportHaugesund fikk europadrømmen knust av PSV Eindhoven00:20NorgeHeltene etter moskéangrepet hedret under seremoni00:10VerdenOpprørere angrep fem ulike steder i Myanmar00:06NorgeHvert år blir 2.000 tonn landbruksplast ikke levert til retur23:57VerdenBørsras for General Electric etter påstander om svindel23:21SportMolde unngikk flause og sikret avansement i europaligakvalifiseringen23:16PolitikkTrump presset Israel til nekte politkerne innreise22:26SportHaugesund fikk europadrømmen knust av PSV Eindhoven21:26NorgeTo personer pågrepet etter mistenkelig dødsfall på Vinstra21:18Motor– Nei, jeg er ikke lei av å snakke om bompenger21:00Mat og drikke90 prosent færre blåbær enn for to år siden20:52MotorNå er råskinnet endelig på plass i Norge20:47PolitikkJohn Hickenlooper trekker seg fra Demokratenes primærvalg20:45PolitikkKjente forfattere og musikere krever at de norske barna i Syria hentes hjem20:21SportHovland med knallstart i kampen om PGA-tourplass20:18Helse og livsstilHalvparten dør på sykehjem: – Færre plasser, flere pasienter19:43Sport– Han behøver ikke å være bekymret for meg19:33ReisePETA advarer mot utskjelt dyrepark19:03PolitikkNy krisemåling for Ap og FrP19:00Politikk– De liberale kritikerne av Ungarn tåler visst ikke andres meninger18:40PolitikkNorge holder tilbake 300 millioner kroner som skulle gått til vern av regnskogen i Brasil, melder DN18:32NorgePhilip Manshaus vil likevel la seg avhøre18:19PolitikkOslo vurderer regulering av elsparkesykler18:14PolitikkIsrael nekter to muslimske kongresspolitikere innreise etter Trump-utspill18:14VerdenUSA: Juli varmeste måned noensinne18:06MotorNorsk elbil-bragd: – Det har aldri skjedd før noe sted17:56VerdenSikkerhetsrådet skal diskutere Kashmir17:35Norge– Kan bidra til misbruk av rettighetsordninger16:56NorgePolitiet har to hovedteorier om Manshaus' drapsmotiv16:48PolitikkGibraltar slipper fri iransk oljetanker16:37VerdenPakistan: – Åtte soldater drept i skuddveksling i Kashmir16:29MakroøkonomiFallende industriproduksjon i USA16:25NorgePolitiet undersøker om Instagram-konto tilhører Manshaus16:20NorgeKidnappet 14-åring ble truet med kniv15:47NorgeKokevarsel for vann i deler av Bergen rammer opptil 40.00015:46PolitikkSøviknes tror en ny bompengeavtale vil klare å lokke velgere tilbake15:43VerdenTerrormistanke mot pågrepet mann i Sverige15:19Verden– Kina vil ikke nøle med å gripe inn i Hongkong15:17VerdenItalia: Seks land kan ta imot migranter fra skip14:57NorgeIdrettsdommer siktet for seksuelle overgrep mot flere gutter14:50NorgeMann erkjenner bortføring av 14-åring14:47NorgeKokevarsel opprettholdes på ubestemt tid14:46SportLiverpool-forsvarer kan bli kåret til årets spiller av UEFA14:30ReiseFacebook-gruppe tar kampen for toget14:07NorgeRadioaktiv luft påvist i Finnmark13:34VerdenUSA vil prøve å stanse løslatelsen av iransk tanker13:24KulturReklame på nettet er nå større enn TV-reklame13:00NorgeJagland: – Norske IS-kvinner har rett til rettergang i Norge12:46NorgeKvinne falt 50 meter ned fra Romsdalshornet12:38SportLundby falt ned hoppkanten - fryktet for livet12:21MotorSSB: De rikeste får mest glede av elbilfordelene12:19PengerNorge har sendt 56,7 milliarder til EØS: – Nok er nok11:58PolitikkVelgere om Rødt: Fjern ett ord og få mer tillit11:27PengerSelger betalingstjeneste til kredittselskap – frykter for nordmenns penger11:11Helse og livsstilSalget av svinekjøtt økte i sommer11:10PengerBørsene fortsetter nedover10:35PengerNye regler fører til avslag på lånesøknader10:29NorgePassasjerfly nødlandet på Sola flyplass – utagerende mann pågrepet10:26PengerNorges Bank: Styringsrenta uendret, men økt usikkerhet09:40PolitikkAtomavfallet vil koste Norge over 15 milliarder09:38Helse og livsstil– Begynte nesten å grine da gratis skolefrukt ble avviklet09:37VerdenDømt til fengsel etter å ha smuglet grisesæd til Australia09:31NorgeFarenivået senket til gult for Veslemannen09:31Helse og livsstilSalget av Carlsberg svikter i Vest-Europa09:29SportMaren Lundby til MR-sjekk etter fall09:29VerdenRussisk pilot hylles for nødlanding etter at passasjerfly traff fugleflokk09:18VerdenSe Hubbles nye portrett av Jupiter08:31VerdenMalaysisk politi: Obduksjon viser at tenåring døde av indre blødninger08:10NorgeMann i 20-årene er siktet for seksuell omgang med barn under 16 år, opplyser Vest politidistrikt06:59NorgeStavanger-mann tiltalt for innførsel av bombe-ingredienser06:44VerdenSkytter overga seg etter sju timer langt drama i Philadelphia06:31SportLyrisk Lagerbäck om Ødegaard:– Han har alle muligheter til å bli en topp, topp internasjonal spiller06:30NorgeUndersøkelse: Studenter drikker så mye at det rammer studiene06:27NorgeWiderøe-fly måtte snu grunnet «svilukt»06:01NorgeDette skjer i dag06:00NorgeSviende sjøanemone funnet i Hordaland – kan gi brennskader og stygge sår05:43VerdenBritene forbereder brexit – vil etablere ekspresstransport for medisiner05:35NorgeDagbladet: Drapet på Johanne Ihle-Hansen var rasistisk motivert