Meny

Rengjøring med natron og eddik

Eddik-trikset genialt mot skitne vinduer!

RENT: Det skulle ikke mye gnikking til før vindusruten ble helt ren og tørkepapiret helt skittent. © Ina Rosenberg Stavrum

Sjekk hvordan det gikk da vi testet eddik og natron på komfyr, oppvaskmaskin, gulv, madrass, vindu og vask.

Interessen for naturlige og billige rengjøringstips er stor. Vi har tidligere skrevet om eddik som boligens universalmiddel og testet rengjøring av dusjhodet , kaffetrakteren og fastbrente kjeler.

Men ifølge den økovennlige nettsiden Red & Honey kan du bruke eddik til langt mer.

Faktisk skal eddik, natron og diverse oljer være nok til å vaske hele huset.

Internett flommer over av naturlige tips, som påstås å fungere bedre enn tradisjonelle og sterke rengjøringsmidler. Vi har blant annet skrevet en liste her tidligere: Kanskje det eneste du trenger for å gjøre rent.

Nederst i saken kan du lese de åtte testene våre om vasking med eddik og natron – som du selv kan prøve hjemme!

- Ekstreme pH-verdier

– Fordelen med disse enkle kjemikaliene er at de ikke inneholder parfymer, som kan være et problem for sensitive personer. Ulempen er at eddik har ekstreme pH-verdier, som kan skade hud, øyne og materialer. Natron har dessuten en slipende effekt om det ikke løses opp i vann, forteller rådgiver for kjemi hos Teknologisk Institutt, Maria Andersen.

De to kjemikaliene har forskjellige egenskaper, og som du kan lese under er det variert hvor godt de fungerer som vaskemidler.

– Ulikt smuss rengjøres med ulike midler. En skitten ovnsdør har et tynt lag med fet smuss, mens sluket inneholder blant annet fete hudrester blandet med hår, forklarer Andersen.

Basen natron og syren eddik danner karbondioksid, som påvirker smuss, når de blandes.

«Helt ok» miljømessig

Det er nok mange som tenker at dette er det beste å velge for å skåne miljø og egen helse. Men rådgiver i klima- og miljøavdelingen til Fremtiden i våre hender, Håkon Lindahl, foretrekker egentlig andre løsninger.

– Generelt anbefaler vi svanemerkede, parfymefrie vaskemidler. «Naturmidler» som natron og eddik er også helt ok miljømessig. Men det aller beste er å bruke minst mulig vaskemidler, og å gjøre rent med mikrofiberkluter og vann, sier han til Klikk Bolig.

Lindahl forteller at mikrofiberkluter løser opp fett og har derfor samme effekt. Du slipper imidlertid parfymestoffer og en del konserveringsmidler som finnes i vanlige vaskemidler. Disse kan framkalle allergi.

– Generelt er det også viktig å være klar over at «naturlig» ikke er noen garanti verken for at et produkt er mer miljøvennlig enn alternativene, eller for at det er trygt. For eksempel har veldig mange allergifremkallende parfymestoffer naturlig opprinnelse, påpeker han.

Det er heller ingen grunn til å få panikk over vaskemidlene du allerede har i skapet.

– Ingen vaskemidler er farlige, bortsett fra allergirisikoen, hvis du bruker dem som du skal. Noen ting skal du være forsiktig med, som å blande klor med andre vaskemidler, men det står det også klare advarsler om på vaskemidlene, råder Lindahl.

Effektivt - noen steder

Du redder altså ikke verden med å bruke eddik og natron, men det betyr ikke at du ikke bør ha det som et alternativ.

Klikk har testet ulike kombinasjoner på alt fra ovnsdøren til sofaputene, og enkelte steder var metoden svært effektiv. Du slipper dessuten å bli tung i hodet, slik enkelte kan oppleve med andre vaskemidler.

I og med at du ikke trenger så mye eddik av gangen er en flaske relativt drøy i bruk. Natron derimot, går det en del av. Det er dermed ikke sikkert at du vil spare spesielt mye på å gå over til «naturmidler» som dette.


Rengjøring av komfyr med natron og eddik

Fungerer overraskende bra, men tar ikke de hardeste flekkene.

En godt brukt komfyr med fettete ovnsdør må være den ultimate testen for rengjøringsmidler.

Ifølge «gjør det selv»-nettsiden The Instructables er eddik og natron alt du trenger. Fjern det du kan fjerne med en vanlig klut, og ryss et lag med natron på flaten du ønsker å rengjøre.

Sprut/hell deretter vanlig hvit husholdningseddik over. Blandingen vil begynne å bruse og skape et slags skum. Bruk hendene eller en slikkepott slik at skummet brer seg over hele den skitne flaten. Ifølge oppskriften skal dette få virke i om lag 20 minutter.

Deretter bruker du en skuresvamp og gnir i små sirkler, til du merker at overflaten er jevn. Så kan du tørke av med en våt svamp som du skyller jevnlig.

Dom: Denne ovnen har neppe blitt rengjort på en stund, og var derfor svært skitten.

Natron og eddik fungerte helt greit på de letteste flekkene. Det var en merkbar forskjell på ovnsdøren etter å ha fulgt oppskriften, men de hardeste flekkene gikk ikke bort. Jeg gjentok derfor prosessen, men lot denne gangen blandingen sitte over natten.

Etter to runder og mye skrubbing var ovnsdøren definitivt renere. Det måtte likevel en ekstra skrubbing med Svint (spunnet stålull impregnert med såpe) til for å få døra helt ren.

Jeg tipper likevel man kan komme langt med eddik og natron hvis man rengjør ovnen jevnlig.

KUN EDDIK: Her ser du komfyren før (t.v.), under (midten) og etter (t.h.) behandling med natron og eddik. © Ina Rosenberg Stavrum

HELE PROSESSEN: Nr. 1 viser komfyren før behandling. Nr. 2 viser komfyren etter at natron og eddik hadde fått sitte i 20 minutter. Nr. 3 viser komfyren etter at blandingen hadde sittet over natten. Nr. 4 viser komfyren etter en avsluttende runde med stålull og såpe (Svint). © Ina Rosenberg StavrumRengjøring av oppvaskmaskin med eddik

Veldig effektivt.

Fra Imperfect Home Making kommer denne oppskriften, som må tilpasses eventuelle instrukser fra oppvaskmaskinens produsent. Essensen er at man fjerner rusk og rask fra bunnen, og legger filtrene i en blanding av vann og eddik.

Fyll en sprayflaske med eddik og gå løs på eventuelle flekker. Bruk Q-tips for å rense varmluftsviften. Deretter setter du den nederste skuffen tilbake og bestikkbeholderen opp ned.

Fyll beholderen for oppvaskmiddelet med eddik. Hell også litt i en bolle som du setter med bunnen ned i den øverste skuffen.

Kjør maskinen gjennom det varmeste programmet. Bollen vil overfylles og slippe ut eddik underveis.

Dom: Jeg testet dette på en oppvaskmaskin som hadde stått ubrukt lenge med matrester i bunnen. Den luktet rett og slett helt forferdelig. Det var derfor tilfredstillende å se hvor rene filtrene ble. Oppvaskmaskinen fremsto god som ny etterpå. Jeg mener denne oppskriften fungerer svært godt.

EFFEKTIVT: Filtrene sto en stund i varmt vann og eddik, før de ble skrubbet ned. Selve maskinen ble kjørt en runde på det varmeste programmet, med en kopp eddik stående i øverste hylle. © Ina Rosenberg Stavrum


Rengjøring av vask med eddik og natron

Liten forskjell fra eller til.

Fyll vasken til randen med varmt vann og en kopp eddik. La det sitte i en halvtime før du skyller ut, da eddiken løser opp kalk. Deretter blander du natron og vann til en tynn blanding, som du skrubber kummen med.

Til slutt skal man dryppe litt olivenolje på en klut og smøre inn vasken slik at sluttresultatet skinner. Oppskriften er hentet fra bloggen Imperfect Home Making.

Dom: Jeg tror vasken skal være veldig skitten for at man skal merke noe særlig forskjell på denne måten.

TJA: I veldig skitne vasker vil du kanskje se virkningen bedre enn her. © Ina Rosenberg Stavrum


Rengjøring av vinduer med eddik og vann

Gjør jobben.

En sprayflaske fylt halvt opp med eddik og halvt opp med vann skal visstnok være alt du trenger, ifølge Red & Honey. Spray på som normalt og tørk av med en ren klut.

Dom: Vindusruten ble skitnet til med fett for å teste metoden. Det var ikke noe problem å få det rent. Jeg tror likevel det er lurt å legge til en liten skvett såpe. Pass opp for skjolder.

RENT: Det skulle ikke mye gnikking til før vindusruten ble helt ren og tørkepapiret helt skittent. © Ina Rosenberg Stavrum


Rens sluket med natron og eddik

Ikke sterkt nok for tette sluk.

Nok en gang er det eddik og natron, denne gang i kombinasjon med kokende vann, som skal være løsningen. Start med å helle kokende vann ned i sluket.

Hell deretter natron oppi sluket. Ifølge oppskriften til Mom 4 Real er det om lag 2 desiliter som skal til, men flere andre hevder at det holder med mindre mengder. Jeg brukte en vanlig pose du kan kjøpe i dagligvarebutikken.

Deretter heller du i 1-2 dl eddik og 1-2 dl kokende vann. Blandingen vil boble opp. Noen tipser om å legge en tallerken over sluket. La dette virke en snau halvtime.

Deretter lar du varmt vann renne gjennom sluket et par minutter.

Dom: Av erfaring vet jeg at denne blandingen ikke er nok til å ta seg av helt tette sluk. I denne testen, som ble gjort i en litt treig utslagsvask, fungerte det helt greit. Jeg tror det gjør seg bedre som en del av en vaskerutine enn en nødløsning.

BRUSER: Når natron og eddik blandes begynner det å bruse. Dette forsvinner etterhvert ned i sluket og må skylles ned med varmt vann. Virkningen er ikke stor. © Ina Rosenberg Stavrum


Rengjøring av gulv med eddik, vann og olje

Fjernet malingsflekker lett.

En blanding av eddik, vann og eteriske oljer skal kunne vaske både tregulv, laminat og flislagte gulv. Det viktigste er at forholdet mellom eddik og vann ikke blir skeivt: for mye eddik er ikke bra. Clean Mama foreslår et blandingsforhold med 3-4 teskjeer hvit eddik, 5 dl vann og 1 dråpe eterisk olje.

Sistnevnte får du tak i på helsekostforretninger eller apoteket. Det er tilsatt for å skape god lukt, så her velger du det som passer for deg.

OBS: Det er ikke alle som anbefaler å vaske tregulv med eddik, så ta en vurdering på dette. Seniorrådgiver ved SINTEF Byggforsk, Johan Gåsbak, har tidligere uttalt til Klikk Bolig at det viktigste når det kommer til rengjøring av tregulv, er å passe på å ikke bruke for mye vann når du vasker.

- Fukt er gjennomgående det mest dramatiske for et parkettgulv, forklarer Gåsbak.

- Derfor bør du generelt ikke vaske parketten din. Det profesjonelle rådet er å tørrmoppe gulvet, og til nød kan du bruke en fuktet klut. Dersom det kommer vann på parketten, så sørg for å fjerne det så fort som mulig.

Les mer her: Dette skal du IKKE vaske med eddik

Dom: Her ble jeg overrasket over hvor godt blandingen fungerte på dette malte tregulvet. Det var en del flekker fra vannbasert hvit veggmaling, men disse gikk bort i en fei. Det var bare å dyppe en ren svamp i blandingen og så gni på flekkene, så forsvant de.

Gulvvasken ellers gikk veldig fint og det luktet ikke eddik da gulvet tørket. Neste gang vil jeg nok byttet til en olje med sitrusduft, ellers ser jeg ingen grunn til ikke å prøve dette igjen.

FJERNET FLEKKER: Malingsflekkene forsvant lett og gulvet ble jevnt over rent. Vær forsiktig med mengden vann, så ikke du skader gulvet. Blandingen hadde også gjort seg bedre med en dråpe sitrusolje eller to. © Ina Rosenberg Stavrum


Stoffkledte madrasser og myke møbler

Mye styr for minimal virkning.

Bland litt natron og noen dråper av eterisk olje i en tett beholder. Spre blandingen på ønsket område og la det virke i en times tid, før du støvsuger det opp.

Ifølge oppskriften fra Red & Honey skal dette «piffe opp» stoffkledte møbler.

Dom: Jeg vet ikke helt hva det innebærer å «piffe opp» møbler og merket ikke noe særlig forskjell på sofaputen etter behandlingen, annet enn at den luktet godt fra den eteriske oljen. Denne blandingen fungerer nok ikke som flekkfjerner, så jeg er litt usikker på hva som i det hele tatt er poenget.

LITE MERKBART: Med unntak av at sofaputen luktet sterkt av eterisk olje etterpå var det ikke noe særlig forskjell før og etter behandling. © Ina Rosenberg Stavrum


Diverse harde overflater

Greit allround-middel.

Flate og harde flater, som skapdører og kjøleskap, skal kunne vaskes med en blanding av vann og eddik. Fyller du blandingen i en tom sprayflaske kommer du også lett til i toalettskålen, som du ellers skrubber og skyller som normalt.

Her trenger du ikke fullt så mye eddik som til vinduene. Ifølge Red & Honey holder det med en liten skvett. Eventuelt kan du bytte ut med flytende natursåpe.

Dom: Jeg kommer nok til å ha en sprayflaske med denne blandingen stående, for det fungerte veldig greit på alt fra skapdører til toppen av komfyren. Smuss og fett forsvinner lett.

PRAKTISK: Bland vann og en dæsj eddik i en tom sprayflaske, så har du et greit allround-middel til flekker og smuss. © Ina Rosenberg Stavrum

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
14:48 Netanyahu advarer Hamas14:36 Russland sparker alle sine dopingtestere14:27 Tre personer skadd da isras traff tog14:01 Sier ja til å droppe sommertid14:00 Eks-Frp'er tapte søksmål13:54 Farlig stoff lekket ut fra industribygg i Oslo13:36 To personer i anleggsmaskiner tatt av snøskred13:31 Klimautslippene steg til nytt rekordnivå13:30 Cyberangrep kan ha kostet Hydro 350 millioner13:13 UEFA til disiplinær sak etter Englands EM-kval13:09 Viking Sky-passasjerer får pengene tilbake12:56 To barn skadd i bussulykke i Oslo12:48 UP advarer mot livsfarlig trend bak rattet12:47 Tyrkiaturen rammes av økt norsk flyskatt12:38 18-åring tiltalt for drap på jente (13)12:31 Ingen pågrepet etter overfallsvoldtekt mot kvinne med barnevogn12:31 Elleve rumenere dømt til fengsel for grove tyverier12:05 SV-rapport: Ulikheten øker, de rikeste drar fra11:52 Promillekjører skulle ha påfyll, stanset av politiet11:51 Riksrevisjonen er kritisk til oljevernberedskapen i nord11:32 Tillater bruk av elsykler i Oslomarka11:31 Nye internettregler fikk flertall i EU-parlamentet11:16 1,85 millioner berørt av syklonen i Mosambik11:09 Glenn Solberg ny landslagstrener for Sverige11:07 Lavprisselskap kan gå konkurs10:44 Viking Sky-los reagerer på spekulasjoner10:42 – Solskjær kan få jobben denne uken10:41 Moxnes: – Regjeringen tillater eskalering med Russland10:23 Dramaten avlyser forestilling etter anklager09:45 VGs gransking lar vente på seg09:42 Uber kjøper konkurrent i Midtøsten09:40 Flere offentlige bygninger evakuert i Tyskland08:52 Vil rydde opp i mytene om plast i havet08:33 10.300 utlendinger ble norske statsborgere i fjor08:32 McGregor sier han legger opp08:31 Danmark vil likestille psykisk og fysisk vold08:30 Ronaldo: – Jeg er tilbake om to uker08:29 NSF: Man blir ikke nødvendigvis best i verden med Red Bull-avtale08:19 – Vi har ingen oversikt over usikret gjeld07:39 Sjåfør omkom i frontkollisjon på Sunnmøre07:38 Vil reise et minnesmerke for samene som sultestreiket foran Stortinget07:22 DSB setter døren på gløtt for fyrverkeriforbud07:18 Saudi-Arabia fordømmer USAs anerkjennelse av Golanhøydene06:47 Valgobservatører kritiserer Thailand-valget06:43 Ingen skadd i boligbrann i Haugesund06:30 Kamp til døra om å bli SV-nestleder05:55 Nye luft- og rakettangrep mot Gaza og det sørlige Israel05:53 Flere veier stengt etter uvær05:50 Dette skjer i dag05:35 Nye omfattende strømbrudd i Venezuela05:33 Det offentlige betaler for redningsaksjon rundt cruiseskipet05:30 Dette skjedde i natt04:50 Australia vil fengsle journalister for brudd på publiseringsforbud04:27 Ny AFP-ordning kan ramme unge arbeidstakere04:15 Pentagon setter av en milliard dollar til grensemur04:06 Bolsonaro vil feire Brasils militærdiktatur03:22 Hovedredningssentralene advarer mot svekket redningskapasitet02:52 Fortsatt dragkamp om Muellers rapport02:30 Tidenes laveste seertall for Skavlan01:58 Frp-politiker anmeldt for underslag – sier opp stortingsjobb01:55 Mexico krever unnskyldning for overgrep i kolonitiden01:44 Brann ved resirkuleringsanlegg i Kristiansund slukket01:27 Franske muslimer til sak mot Facebook og Google for terrorvideo01:11 Underhuset tar mer kontroll over brexitprosessen01:01 Borgerlig samarbeid for Ap i hver tredje kommune00:15 Rekordmange medlemmer i SV23:49 Erdogan: Hagia Sofia kan bli moské23:16 Valutakurser 25.03 (22.03)22:47 Brasils ekspresident Temer blir løslatt22:43 Frp-politiker anmeldt for underslag – sier opp stortingsjobb22:38 Barkley-dobbel da England snudde mot Montenegro22:23 Røymark avgjorde for VIF21:48 Vegvesenet avslørte lastebilsjåfører med to jobber og sjåførkort21:45 Xi og Macron holdt toppmøte i Paris21:37 Nytt omfattende strømbrudd i Venezuela21:30 Måren gikk i fella – kort tid etter kom ulven21:06 Norsk politi bidro i aksjon som felte polsk narkoliga21:00 Hammer gir seg som landslagstrener20:59 Forventer at Viking Sky er tilbake i drift tidlig april20:42 Apple lanserer kredittkort og Netflix-konkurrent20:07 Torkil Vederhus blir ny partisekretær for MDG20:05 Utskjelte Lindelöf ble pappa19:37 Tidligere Stormy Daniels-advokat siktet for utpressingsforsøk mot Nike19:31 NRK: Solberg blir svensk landslagssjef19:22 – Senterpartiets distrikspolitikk kan da ikke stoppe på kaikanten19:20 Trump hardt ut mot dem som sørget for Mueller-rapporten18:48 Ankerkjettingen på Viking Sky måtte kappes18:44 Neymars far og agent lo av Real Madrid-ryktene17:57 Regjeringen lanserer ny handlingsplan mot voldtekt17:47 Brudd i forhandlingene om CO2-fond17:21 Tre personer involvert i trafikkulykke i Troms17:15 Tror Norge vil ha dem i leire16:52 Hamas: – Enige med Israel om våpenhvile16:50 Theresa Mays brexitavtale mangler fortsatt støtte16:28 Fikk ikke kjøre videre slik – fører anmeldt for flere forhold16:26 Trump har anerkjent Golanhøydene som en del av Israel16:15 Viking Sky-rederiet beklager15:35 Advokat: Frode Berg-rettssaken starter 2. april15:09 Nike fikk bot på 120 millioner fra EU15:08 Beklager etter feilaktig å ha erklært kvinne død
Siste nytt
14:48VerdenNetanyahu advarer Hamas14:36SportRussland sparker alle sine dopingtestere14:27NorgeTre personer skadd da isras traff tog14:01VerdenSier ja til å droppe sommertid14:00NorgeEks-Frp'er tapte søksmål13:54NorgeFarlig stoff lekket ut fra industribygg i Oslo13:36NorgeTo personer i anleggsmaskiner tatt av snøskred13:31VerdenKlimautslippene steg til nytt rekordnivå13:30PengerCyberangrep kan ha kostet Hydro 350 millioner13:13SportUEFA til disiplinær sak etter Englands EM-kval13:09ReiseViking Sky-passasjerer får pengene tilbake12:56NorgeTo barn skadd i bussulykke i Oslo12:48MotorUP advarer mot livsfarlig trend bak rattet12:47ReiseTyrkiaturen rammes av økt norsk flyskatt12:38Norge18-åring tiltalt for drap på jente (13)12:31NorgeIngen pågrepet etter overfallsvoldtekt mot kvinne med barnevogn12:31NorgeElleve rumenere dømt til fengsel for grove tyverier12:05PolitikkSV-rapport: Ulikheten øker, de rikeste drar fra11:52NorgePromillekjører skulle ha påfyll, stanset av politiet11:51PengerRiksrevisjonen er kritisk til oljevernberedskapen i nord11:32NorgeTillater bruk av elsykler i Oslomarka11:31KulturNye internettregler fikk flertall i EU-parlamentet11:16Verden1,85 millioner berørt av syklonen i Mosambik11:09SportGlenn Solberg ny landslagstrener for Sverige11:07ReiseLavprisselskap kan gå konkurs10:44NorgeViking Sky-los reagerer på spekulasjoner10:42Sport– Solskjær kan få jobben denne uken10:41PolitikkMoxnes: – Regjeringen tillater eskalering med Russland10:23KulturDramaten avlyser forestilling etter anklager09:45KulturVGs gransking lar vente på seg09:42PengerUber kjøper konkurrent i Midtøsten09:40VerdenFlere offentlige bygninger evakuert i Tyskland08:52VerdenVil rydde opp i mytene om plast i havet08:33Norge10.300 utlendinger ble norske statsborgere i fjor08:32SportMcGregor sier han legger opp08:31VerdenDanmark vil likestille psykisk og fysisk vold08:30SportRonaldo: – Jeg er tilbake om to uker08:29SportNSF: Man blir ikke nødvendigvis best i verden med Red Bull-avtale08:19Penger– Vi har ingen oversikt over usikret gjeld07:39NorgeSjåfør omkom i frontkollisjon på Sunnmøre07:38KulturVil reise et minnesmerke for samene som sultestreiket foran Stortinget07:22NorgeDSB setter døren på gløtt for fyrverkeriforbud07:18VerdenSaudi-Arabia fordømmer USAs anerkjennelse av Golanhøydene06:47PolitikkValgobservatører kritiserer Thailand-valget06:43NorgeIngen skadd i boligbrann i Haugesund06:30PolitikkKamp til døra om å bli SV-nestleder05:55VerdenNye luft- og rakettangrep mot Gaza og det sørlige Israel05:53NorgeFlere veier stengt etter uvær05:50NorgeDette skjer i dag05:35VerdenNye omfattende strømbrudd i Venezuela05:33NorgeDet offentlige betaler for redningsaksjon rundt cruiseskipet05:30NorgeDette skjedde i natt04:50VerdenAustralia vil fengsle journalister for brudd på publiseringsforbud04:27PengerNy AFP-ordning kan ramme unge arbeidstakere04:15VerdenPentagon setter av en milliard dollar til grensemur04:06VerdenBolsonaro vil feire Brasils militærdiktatur03:22NorgeHovedredningssentralene advarer mot svekket redningskapasitet02:52PolitikkFortsatt dragkamp om Muellers rapport02:30NorgeTidenes laveste seertall for Skavlan01:58NorgeFrp-politiker anmeldt for underslag – sier opp stortingsjobb01:55VerdenMexico krever unnskyldning for overgrep i kolonitiden01:44NorgeBrann ved resirkuleringsanlegg i Kristiansund slukket01:27KulturFranske muslimer til sak mot Facebook og Google for terrorvideo01:11PolitikkUnderhuset tar mer kontroll over brexitprosessen01:01PolitikkBorgerlig samarbeid for Ap i hver tredje kommune00:15PolitikkRekordmange medlemmer i SV23:49VerdenErdogan: Hagia Sofia kan bli moské23:16NorgeValutakurser 25.03 (22.03)22:47VerdenBrasils ekspresident Temer blir løslatt22:43PolitikkFrp-politiker anmeldt for underslag – sier opp stortingsjobb22:38SportBarkley-dobbel da England snudde mot Montenegro22:23SportRøymark avgjorde for VIF21:48NorgeVegvesenet avslørte lastebilsjåfører med to jobber og sjåførkort21:45PolitikkXi og Macron holdt toppmøte i Paris21:37VerdenNytt omfattende strømbrudd i Venezuela21:30NorgeMåren gikk i fella – kort tid etter kom ulven21:06NorgeNorsk politi bidro i aksjon som felte polsk narkoliga21:00SportHammer gir seg som landslagstrener20:59NorgeForventer at Viking Sky er tilbake i drift tidlig april20:42VerdenApple lanserer kredittkort og Netflix-konkurrent20:07PolitikkTorkil Vederhus blir ny partisekretær for MDG20:05SportUtskjelte Lindelöf ble pappa19:37VerdenTidligere Stormy Daniels-advokat siktet for utpressingsforsøk mot Nike19:31SportNRK: Solberg blir svensk landslagssjef19:22Politikk– Senterpartiets distrikspolitikk kan da ikke stoppe på kaikanten19:20PolitikkTrump hardt ut mot dem som sørget for Mueller-rapporten18:48NorgeAnkerkjettingen på Viking Sky måtte kappes18:44SportNeymars far og agent lo av Real Madrid-ryktene17:57NorgeRegjeringen lanserer ny handlingsplan mot voldtekt17:47PolitikkBrudd i forhandlingene om CO2-fond17:21NorgeTre personer involvert i trafikkulykke i Troms17:15NorgeTror Norge vil ha dem i leire16:52VerdenHamas: – Enige med Israel om våpenhvile16:50NorgeTheresa Mays brexitavtale mangler fortsatt støtte16:28MotorFikk ikke kjøre videre slik – fører anmeldt for flere forhold16:26VerdenTrump har anerkjent Golanhøydene som en del av Israel16:15NorgeViking Sky-rederiet beklager15:35VerdenAdvokat: Frode Berg-rettssaken starter 2. april15:09PengerNike fikk bot på 120 millioner fra EU15:08Helse og livsstilBeklager etter feilaktig å ha erklært kvinne død
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus