Rengjøring med natron og eddik

Eddik-trikset genialt mot skitne vinduer!

RENT: Det skulle ikke mye gnikking til før vindusruten ble helt ren og tørkepapiret helt skittent. © Ina Rosenberg Stavrum
RENT: Det skulle ikke mye gnikking til før vindusruten ble helt ren og tørkepapiret helt skittent. © Ina Rosenberg Stavrum

Sjekk hvordan det gikk da vi testet eddik og natron på komfyr, oppvaskmaskin, gulv, madrass, vindu og vask.

Interessen for naturlige og billige rengjøringstips er stor. Vi har tidligere skrevet om eddik som boligens universalmiddel og testet rengjøring av dusjhodet , kaffetrakteren og fastbrente kjeler.

Men ifølge den økovennlige nettsiden Red & Honey kan du bruke eddik til langt mer.

Faktisk skal eddik, natron og diverse oljer være nok til å vaske hele huset.

Internett flommer over av naturlige tips, som påstås å fungere bedre enn tradisjonelle og sterke rengjøringsmidler. Vi har blant annet skrevet en liste her tidligere: Kanskje det eneste du trenger for å gjøre rent.

Nederst i saken kan du lese de åtte testene våre om vasking med eddik og natron – som du selv kan prøve hjemme!

- Ekstreme pH-verdier

– Fordelen med disse enkle kjemikaliene er at de ikke inneholder parfymer, som kan være et problem for sensitive personer. Ulempen er at eddik har ekstreme pH-verdier, som kan skade hud, øyne og materialer. Natron har dessuten en slipende effekt om det ikke løses opp i vann, forteller rådgiver for kjemi hos Teknologisk Institutt, Maria Andersen.

De to kjemikaliene har forskjellige egenskaper, og som du kan lese under er det variert hvor godt de fungerer som vaskemidler.

– Ulikt smuss rengjøres med ulike midler. En skitten ovnsdør har et tynt lag med fet smuss, mens sluket inneholder blant annet fete hudrester blandet med hår, forklarer Andersen.

Basen natron og syren eddik danner karbondioksid, som påvirker smuss, når de blandes.

«Helt ok» miljømessig

Det er nok mange som tenker at dette er det beste å velge for å skåne miljø og egen helse. Men rådgiver i klima- og miljøavdelingen til Fremtiden i våre hender, Håkon Lindahl, foretrekker egentlig andre løsninger.

– Generelt anbefaler vi svanemerkede, parfymefrie vaskemidler. «Naturmidler» som natron og eddik er også helt ok miljømessig. Men det aller beste er å bruke minst mulig vaskemidler, og å gjøre rent med mikrofiberkluter og vann, sier han til Klikk Bolig.

Lindahl forteller at mikrofiberkluter løser opp fett og har derfor samme effekt. Du slipper imidlertid parfymestoffer og en del konserveringsmidler som finnes i vanlige vaskemidler. Disse kan framkalle allergi.

– Generelt er det også viktig å være klar over at «naturlig» ikke er noen garanti verken for at et produkt er mer miljøvennlig enn alternativene, eller for at det er trygt. For eksempel har veldig mange allergifremkallende parfymestoffer naturlig opprinnelse, påpeker han.

Det er heller ingen grunn til å få panikk over vaskemidlene du allerede har i skapet.

– Ingen vaskemidler er farlige, bortsett fra allergirisikoen, hvis du bruker dem som du skal. Noen ting skal du være forsiktig med, som å blande klor med andre vaskemidler, men det står det også klare advarsler om på vaskemidlene, råder Lindahl.

Effektivt - noen steder

Du redder altså ikke verden med å bruke eddik og natron, men det betyr ikke at du ikke bør ha det som et alternativ.

Klikk har testet ulike kombinasjoner på alt fra ovnsdøren til sofaputene, og enkelte steder var metoden svært effektiv. Du slipper dessuten å bli tung i hodet, slik enkelte kan oppleve med andre vaskemidler.

I og med at du ikke trenger så mye eddik av gangen er en flaske relativt drøy i bruk. Natron derimot, går det en del av. Det er dermed ikke sikkert at du vil spare spesielt mye på å gå over til «naturmidler» som dette.


Rengjøring av komfyr med natron og eddik

Fungerer overraskende bra, men tar ikke de hardeste flekkene.

En godt brukt komfyr med fettete ovnsdør må være den ultimate testen for rengjøringsmidler.

Ifølge «gjør det selv»-nettsiden The Instructables er eddik og natron alt du trenger. Fjern det du kan fjerne med en vanlig klut, og ryss et lag med natron på flaten du ønsker å rengjøre.

Sprut/hell deretter vanlig hvit husholdningseddik over. Blandingen vil begynne å bruse og skape et slags skum. Bruk hendene eller en slikkepott slik at skummet brer seg over hele den skitne flaten. Ifølge oppskriften skal dette få virke i om lag 20 minutter.

Deretter bruker du en skuresvamp og gnir i små sirkler, til du merker at overflaten er jevn. Så kan du tørke av med en våt svamp som du skyller jevnlig.

Dom: Denne ovnen har neppe blitt rengjort på en stund, og var derfor svært skitten.

Natron og eddik fungerte helt greit på de letteste flekkene. Det var en merkbar forskjell på ovnsdøren etter å ha fulgt oppskriften, men de hardeste flekkene gikk ikke bort. Jeg gjentok derfor prosessen, men lot denne gangen blandingen sitte over natten.

Etter to runder og mye skrubbing var ovnsdøren definitivt renere. Det måtte likevel en ekstra skrubbing med Svint (spunnet stålull impregnert med såpe) til for å få døra helt ren.

Jeg tipper likevel man kan komme langt med eddik og natron hvis man rengjør ovnen jevnlig.

KUN EDDIK: Her ser du komfyren før (t.v.), under (midten) og etter (t.h.) behandling med natron og eddik. © Ina Rosenberg Stavrum

HELE PROSESSEN: Nr. 1 viser komfyren før behandling. Nr. 2 viser komfyren etter at natron og eddik hadde fått sitte i 20 minutter. Nr. 3 viser komfyren etter at blandingen hadde sittet over natten. Nr. 4 viser komfyren etter en avsluttende runde med stålull og såpe (Svint). © Ina Rosenberg StavrumRengjøring av oppvaskmaskin med eddik

Veldig effektivt.

Fra Imperfect Home Making kommer denne oppskriften, som må tilpasses eventuelle instrukser fra oppvaskmaskinens produsent. Essensen er at man fjerner rusk og rask fra bunnen, og legger filtrene i en blanding av vann og eddik.

Fyll en sprayflaske med eddik og gå løs på eventuelle flekker. Bruk Q-tips for å rense varmluftsviften. Deretter setter du den nederste skuffen tilbake og bestikkbeholderen opp ned.

Fyll beholderen for oppvaskmiddelet med eddik. Hell også litt i en bolle som du setter med bunnen ned i den øverste skuffen.

Kjør maskinen gjennom det varmeste programmet. Bollen vil overfylles og slippe ut eddik underveis.

Dom: Jeg testet dette på en oppvaskmaskin som hadde stått ubrukt lenge med matrester i bunnen. Den luktet rett og slett helt forferdelig. Det var derfor tilfredstillende å se hvor rene filtrene ble. Oppvaskmaskinen fremsto god som ny etterpå. Jeg mener denne oppskriften fungerer svært godt.

EFFEKTIVT: Filtrene sto en stund i varmt vann og eddik, før de ble skrubbet ned. Selve maskinen ble kjørt en runde på det varmeste programmet, med en kopp eddik stående i øverste hylle. © Ina Rosenberg Stavrum


Rengjøring av vask med eddik og natron

Liten forskjell fra eller til.

Fyll vasken til randen med varmt vann og en kopp eddik. La det sitte i en halvtime før du skyller ut, da eddiken løser opp kalk. Deretter blander du natron og vann til en tynn blanding, som du skrubber kummen med.

Til slutt skal man dryppe litt olivenolje på en klut og smøre inn vasken slik at sluttresultatet skinner. Oppskriften er hentet fra bloggen Imperfect Home Making.

Dom: Jeg tror vasken skal være veldig skitten for at man skal merke noe særlig forskjell på denne måten.

TJA: I veldig skitne vasker vil du kanskje se virkningen bedre enn her. © Ina Rosenberg Stavrum


Rengjøring av vinduer med eddik og vann

Gjør jobben.

En sprayflaske fylt halvt opp med eddik og halvt opp med vann skal visstnok være alt du trenger, ifølge Red & Honey. Spray på som normalt og tørk av med en ren klut.

Dom: Vindusruten ble skitnet til med fett for å teste metoden. Det var ikke noe problem å få det rent. Jeg tror likevel det er lurt å legge til en liten skvett såpe. Pass opp for skjolder.

RENT: Det skulle ikke mye gnikking til før vindusruten ble helt ren og tørkepapiret helt skittent. © Ina Rosenberg Stavrum


Rens sluket med natron og eddik

Ikke sterkt nok for tette sluk.

Nok en gang er det eddik og natron, denne gang i kombinasjon med kokende vann, som skal være løsningen. Start med å helle kokende vann ned i sluket.

Hell deretter natron oppi sluket. Ifølge oppskriften til Mom 4 Real er det om lag 2 desiliter som skal til, men flere andre hevder at det holder med mindre mengder. Jeg brukte en vanlig pose du kan kjøpe i dagligvarebutikken.

Deretter heller du i 1-2 dl eddik og 1-2 dl kokende vann. Blandingen vil boble opp. Noen tipser om å legge en tallerken over sluket. La dette virke en snau halvtime.

Deretter lar du varmt vann renne gjennom sluket et par minutter.

Dom: Av erfaring vet jeg at denne blandingen ikke er nok til å ta seg av helt tette sluk. I denne testen, som ble gjort i en litt treig utslagsvask, fungerte det helt greit. Jeg tror det gjør seg bedre som en del av en vaskerutine enn en nødløsning.

BRUSER: Når natron og eddik blandes begynner det å bruse. Dette forsvinner etterhvert ned i sluket og må skylles ned med varmt vann. Virkningen er ikke stor. © Ina Rosenberg Stavrum


Rengjøring av gulv med eddik, vann og olje

Fjernet malingsflekker lett.

En blanding av eddik, vann og eteriske oljer skal kunne vaske både tregulv, laminat og flislagte gulv. Det viktigste er at forholdet mellom eddik og vann ikke blir skeivt: for mye eddik er ikke bra. Clean Mama foreslår et blandingsforhold med 3-4 teskjeer hvit eddik, 5 dl vann og 1 dråpe eterisk olje.

Sistnevnte får du tak i på helsekostforretninger eller apoteket. Det er tilsatt for å skape god lukt, så her velger du det som passer for deg.

OBS: Det er ikke alle som anbefaler å vaske tregulv med eddik, så ta en vurdering på dette. Seniorrådgiver ved SINTEF Byggforsk, Johan Gåsbak, har tidligere uttalt til Klikk Bolig at det viktigste når det kommer til rengjøring av tregulv, er å passe på å ikke bruke for mye vann når du vasker.

- Fukt er gjennomgående det mest dramatiske for et parkettgulv, forklarer Gåsbak.

- Derfor bør du generelt ikke vaske parketten din. Det profesjonelle rådet er å tørrmoppe gulvet, og til nød kan du bruke en fuktet klut. Dersom det kommer vann på parketten, så sørg for å fjerne det så fort som mulig.

Les mer her: Dette skal du IKKE vaske med eddik

Dom: Her ble jeg overrasket over hvor godt blandingen fungerte på dette malte tregulvet. Det var en del flekker fra vannbasert hvit veggmaling, men disse gikk bort i en fei. Det var bare å dyppe en ren svamp i blandingen og så gni på flekkene, så forsvant de.

Gulvvasken ellers gikk veldig fint og det luktet ikke eddik da gulvet tørket. Neste gang vil jeg nok byttet til en olje med sitrusduft, ellers ser jeg ingen grunn til ikke å prøve dette igjen.

FJERNET FLEKKER: Malingsflekkene forsvant lett og gulvet ble jevnt over rent. Vær forsiktig med mengden vann, så ikke du skader gulvet. Blandingen hadde også gjort seg bedre med en dråpe sitrusolje eller to. © Ina Rosenberg Stavrum


Stoffkledte madrasser og myke møbler

Mye styr for minimal virkning.

Bland litt natron og noen dråper av eterisk olje i en tett beholder. Spre blandingen på ønsket område og la det virke i en times tid, før du støvsuger det opp.

Ifølge oppskriften fra Red & Honey skal dette «piffe opp» stoffkledte møbler.

Dom: Jeg vet ikke helt hva det innebærer å «piffe opp» møbler og merket ikke noe særlig forskjell på sofaputen etter behandlingen, annet enn at den luktet godt fra den eteriske oljen. Denne blandingen fungerer nok ikke som flekkfjerner, så jeg er litt usikker på hva som i det hele tatt er poenget.

LITE MERKBART: Med unntak av at sofaputen luktet sterkt av eterisk olje etterpå var det ikke noe særlig forskjell før og etter behandling. © Ina Rosenberg Stavrum


Diverse harde overflater

Greit allround-middel.

Flate og harde flater, som skapdører og kjøleskap, skal kunne vaskes med en blanding av vann og eddik. Fyller du blandingen i en tom sprayflaske kommer du også lett til i toalettskålen, som du ellers skrubber og skyller som normalt.

Her trenger du ikke fullt så mye eddik som til vinduene. Ifølge Red & Honey holder det med en liten skvett. Eventuelt kan du bytte ut med flytende natursåpe.

Dom: Jeg kommer nok til å ha en sprayflaske med denne blandingen stående, for det fungerte veldig greit på alt fra skapdører til toppen av komfyren. Smuss og fett forsvinner lett.

PRAKTISK: Bland vann og en dæsj eddik i en tom sprayflaske, så har du et greit allround-middel til flekker og smuss. © Ina Rosenberg Stavrum

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
15:35 IMF venter laveste vekst siden finanskrisen15:35 Lekkasje ved Tine Meierier15:28 Kvinnelig imam tildeles menneskerettighetspris i Oslo15:27 Bulgarias fotballpresident går av etter «rasismekampen»15:07 XXL vil hente 500 millioner kroner i emisjoner15:05 Spania venter flere rasende protester i Barcelona15:04 76-åring dømt seksuelt overgrep ett år etter forrige dom14:22 Hvis Trump og Pence blir dømt, blir hun president14:13 Mer motgang for sykkel-VM i Bergen14:06 FN: 85 sivile drept i forbindelse med valget i Afghanistan13:38 Ras av sykmeldinger i Morgenbladet13:14 Merkel og Solberg med felles appell til Tyrkia: Stopp offensiven12:49 Pastor tiltalt for voldtekt av barn – aktor vil ha fire og et halvt års fengsel12:47 Krever merking av raske elsparkesykler12:36 Målløst i historisk VM-oppgjør i Nord-Korea12:36 Tour-feltet får en tøff start neste år12:13 Elbilforeningen mener nye avgifter er lite klimavennlige12:06 Strengere krav til vinterdekk for tunge kjøretøy12:05 Mulig regelendring i Norge: Fotballspillerne kan eie seg selv12:05 Russland med klar advarsel til Tyrkia12:03 Merkel og Solberg med felles appell til Tyrkia: Stopp offensiven11:54 Skiskyting: Russland fortsatt ute i dopingkulden11:53 Nye toppsjefer til Rema 100011:31 Mette-Marit-feber i Tyskland11:23 To menn dømt for gruppevoldtekt av 15-åring11:19 Disse fuglene vet veien hjem, men husker ikke hindringene før de ser dem11:17 Isbreene i Sveits har tapt 10 prosent av sitt volum10:58 Nilsson blir hjemme og trener med gutta på snø10:57 Lesertallene synker på papir – øker digitalt09:53 Frelimo favoritt ved valget i Mosambik09:53 Russer nektet straffskyld for knivstikking på Kiwi09:49 Russland avholder militærøvelse09:31 Hellas: Flere knivstukket på overfylt asylmottak09:30 Uniteds lønnsbudsjett runder trolig 3 milliarder09:14 Tidligere Trump-rådgiver vitner om kaos i Det hvite hus09:14 230 ansatte i Årdal kan bli permittert08:54 Barnier: – Brexitavtale fortsatt mulig denne uken08:37 Sju pågrepet i grov voldtektssak08:20 Skryt til Norge i rumensk avis08:19 Sky News: Oppkjøpsfond med nytt forsøk på å kjøpe Ving08:12 Russere tiltalt for å forsøke å lure 27 ukrainske bygningsarbeidere inn i Norge07:54 Forsvarets nye jagerfly vil øke utslippene med 207 prosent07:48 Staten lokker marokkanere med penger for å reise hjem07:33 Flere metoo-saker i Forsvaret07:13 – Tyrkia burde vært hardere straffet enn Russland07:10 Carlsen nær 100-barrieren: – Bare flaks og stayerevne reddet meg06:58 Eks-homofil skal «hjelpe» folk vekk fra homofil praksis i Bergen06:43 Mings møtt med apelyder, Bulgarias trener «hørte ingenting»06:42 13 politifolk drept i bakholdsangrep i Mexico06:30 Salget av middagsmat på boks ned 30 prosent på ti år06:26 Norge kan møte Romania igjen i finale om EM-plass06:00 Dette skjer i dag05:55 Jostein Gaarder: – Hent barnet i Syria og moren hjem05:34 Dette skjedde i natt05:31 Oslo og 14 andre byer kutter kjøtt for ansatte05:30 Frode Berg-saken kaster skygge over 75-årsmarkering05:15 Influensa-påminnelse til gravide og unge i risikogrupper05:11 Dødstallet stiger i Japan etter tyfon05:07 Drapstrusseldømt far dømt for å kontakte barna05:04 BBC: EU vurderer å holde nytt krisemøte for å lande en brexitavtale05:00 Bankene frykter nytt EU-forslag vil gi dyrere boliglån04:18 Datatilsynet vil ikke gi tilgang til meldinger om nyfødte03:48 UNICEF-rapport: Feilernæring også et problem i Norge03:24 Mange skadd i uro i Barcelona etter dommer mot katalanske politikere03:12 Fiskekvotene redusert i Østersjøen03:05 Mann tok seg inn i leilighet i 4. etasje via stillas02:45 Ett av tre barn i verden under fem år er feilernært02:12 Macron advarer Trump om at IS kan gjenoppstå01:43 Skatteklager: 2.500 saker i kø01:42 Hellas evakuerer overfylt migrantleir01:19 USA har innført sanksjoner mot Tyrkia01:11 Tenåring tiltalt for å tvinge jevnaldrende til å kysse skoene hans01:03 Kriminalomsorgen mener ostehøvelkutt kan få alvorlige konsekvenser00:52 Fellesforbundet vil kjempe mest for buss, hotell og restaurant og tekstil00:16 Dagbladet: Elden ville fjerne aktor i Jensen-saken00:12 Macron advarer Trump om at IS kan gjenoppstå00:11 Pentagon: Tyrkias offensiv i Syria undergraver bekjempelsen av IS00:10 Trump vil «snart» innføre sanksjoner mot Tyrkia23:50 Dronning Elizabeth brøt tradisjonen og brukte lettere krone23:40 13 syklister fikk påpakning for manglende lys23:22 Støre åpner for EØS-utredning23:04 Newsweek: Amerikanske styrker hjelper russere med å etablere seg i Manbij22:52 Carlsen tok sin andre seier på Isle of Man22:42 Rasismekaos overskygget Englands målfest21:45 Ansatte ved Brønnøysundregistrene snudde ryggen til næringsministeren21:01 Pelosi vil stanse amerikansk tilbaketog20:55 Syriske regjeringsstyrker rykker inn i Manbij20:24 Nordmann omkom i Tyrkia20:22 Politiet til aksjon mot demonstranter på flyplassen i Barcelona19:56 Politiet har målsetting om å løse Lørenskog-saken før årsskiftet19:17 Mann i Arendal fyllekjørte med gressklipper17:33 Kvinne siktet for drapsforsøk etter å ha stukket lege med kniv17:30 Dronning Elizabeth brøt tradisjonen og brukte lettere krone17:04 Kilde: USA trekker 1.000 soldater ut av Syria16:32 Tyrkiske og syriske styrker nærmer seg hverandre16:27 17-åring tiltalt for overfallsvoldtekt mot kvinne i 40-årene16:00 Halvert antall anker behandles av Høyesterett15:28 Hun forelsket seg i en narr, men fortjener hun å få sexlivet sitt brettet ut?14:45 Norwegian kutter ut alle flyginger fra Torp14:44 Lagerbäck om 30.000 rumenske tilskuere: – Vet ikke hva vi gjør om det kommer rasistiske rop
Siste nytt
15:35PengerIMF venter laveste vekst siden finanskrisen15:35NorgeLekkasje ved Tine Meierier15:28KulturKvinnelig imam tildeles menneskerettighetspris i Oslo15:27SportBulgarias fotballpresident går av etter «rasismekampen»15:07PengerXXL vil hente 500 millioner kroner i emisjoner15:05VerdenSpania venter flere rasende protester i Barcelona15:04Norge76-åring dømt seksuelt overgrep ett år etter forrige dom14:22StemmerHvis Trump og Pence blir dømt, blir hun president14:13SportMer motgang for sykkel-VM i Bergen14:06VerdenFN: 85 sivile drept i forbindelse med valget i Afghanistan13:38KulturRas av sykmeldinger i Morgenbladet13:14PolitikkMerkel og Solberg med felles appell til Tyrkia: Stopp offensiven12:49NorgePastor tiltalt for voldtekt av barn – aktor vil ha fire og et halvt års fengsel12:47PengerKrever merking av raske elsparkesykler12:36SportMålløst i historisk VM-oppgjør i Nord-Korea12:36SportTour-feltet får en tøff start neste år12:13MotorElbilforeningen mener nye avgifter er lite klimavennlige12:06MotorStrengere krav til vinterdekk for tunge kjøretøy12:05SportMulig regelendring i Norge: Fotballspillerne kan eie seg selv12:05VerdenRussland med klar advarsel til Tyrkia12:03PolitikkMerkel og Solberg med felles appell til Tyrkia: Stopp offensiven11:54SportSkiskyting: Russland fortsatt ute i dopingkulden11:53PengerNye toppsjefer til Rema 100011:31KulturMette-Marit-feber i Tyskland11:23NorgeTo menn dømt for gruppevoldtekt av 15-åring11:19VerdenDisse fuglene vet veien hjem, men husker ikke hindringene før de ser dem11:17VerdenIsbreene i Sveits har tapt 10 prosent av sitt volum10:58SportNilsson blir hjemme og trener med gutta på snø10:57KulturLesertallene synker på papir – øker digitalt09:53PolitikkFrelimo favoritt ved valget i Mosambik09:53NorgeRusser nektet straffskyld for knivstikking på Kiwi09:49VerdenRussland avholder militærøvelse09:31VerdenHellas: Flere knivstukket på overfylt asylmottak09:30SportUniteds lønnsbudsjett runder trolig 3 milliarder09:14PolitikkTidligere Trump-rådgiver vitner om kaos i Det hvite hus09:14Norge230 ansatte i Årdal kan bli permittert08:54PolitikkBarnier: – Brexitavtale fortsatt mulig denne uken08:37NorgeSju pågrepet i grov voldtektssak08:20SportSkryt til Norge i rumensk avis08:19PengerSky News: Oppkjøpsfond med nytt forsøk på å kjøpe Ving08:12NorgeRussere tiltalt for å forsøke å lure 27 ukrainske bygningsarbeidere inn i Norge07:54NorgeForsvarets nye jagerfly vil øke utslippene med 207 prosent07:48NorgeStaten lokker marokkanere med penger for å reise hjem07:33NorgeFlere metoo-saker i Forsvaret07:13Politikk– Tyrkia burde vært hardere straffet enn Russland07:10SportCarlsen nær 100-barrieren: – Bare flaks og stayerevne reddet meg06:58NorgeEks-homofil skal «hjelpe» folk vekk fra homofil praksis i Bergen06:43SportMings møtt med apelyder, Bulgarias trener «hørte ingenting»06:42Verden13 politifolk drept i bakholdsangrep i Mexico06:30Helse og livsstilSalget av middagsmat på boks ned 30 prosent på ti år06:26SportNorge kan møte Romania igjen i finale om EM-plass06:00NorgeDette skjer i dag05:55NorgeJostein Gaarder: – Hent barnet i Syria og moren hjem05:34NorgeDette skjedde i natt05:31Helse og livsstilOslo og 14 andre byer kutter kjøtt for ansatte05:30VerdenFrode Berg-saken kaster skygge over 75-årsmarkering05:15Helse og livsstilInfluensa-påminnelse til gravide og unge i risikogrupper05:11VerdenDødstallet stiger i Japan etter tyfon05:07NorgeDrapstrusseldømt far dømt for å kontakte barna05:04VerdenBBC: EU vurderer å holde nytt krisemøte for å lande en brexitavtale05:00PengerBankene frykter nytt EU-forslag vil gi dyrere boliglån04:18NorgeDatatilsynet vil ikke gi tilgang til meldinger om nyfødte03:48Helse og livsstilUNICEF-rapport: Feilernæring også et problem i Norge03:24VerdenMange skadd i uro i Barcelona etter dommer mot katalanske politikere03:12PengerFiskekvotene redusert i Østersjøen03:05NorgeMann tok seg inn i leilighet i 4. etasje via stillas02:45Helse og livsstilEtt av tre barn i verden under fem år er feilernært02:12VerdenMacron advarer Trump om at IS kan gjenoppstå01:43PengerSkatteklager: 2.500 saker i kø01:42VerdenHellas evakuerer overfylt migrantleir01:19PengerUSA har innført sanksjoner mot Tyrkia01:11NorgeTenåring tiltalt for å tvinge jevnaldrende til å kysse skoene hans01:03NorgeKriminalomsorgen mener ostehøvelkutt kan få alvorlige konsekvenser00:52PengerFellesforbundet vil kjempe mest for buss, hotell og restaurant og tekstil00:16NorgeDagbladet: Elden ville fjerne aktor i Jensen-saken00:12VerdenMacron advarer Trump om at IS kan gjenoppstå00:11VerdenPentagon: Tyrkias offensiv i Syria undergraver bekjempelsen av IS00:10VerdenTrump vil «snart» innføre sanksjoner mot Tyrkia23:50KulturDronning Elizabeth brøt tradisjonen og brukte lettere krone23:40Norge13 syklister fikk påpakning for manglende lys23:22PolitikkStøre åpner for EØS-utredning23:04VerdenNewsweek: Amerikanske styrker hjelper russere med å etablere seg i Manbij22:52SportCarlsen tok sin andre seier på Isle of Man22:42SportRasismekaos overskygget Englands målfest21:45PengerAnsatte ved Brønnøysundregistrene snudde ryggen til næringsministeren21:01PolitikkPelosi vil stanse amerikansk tilbaketog20:55VerdenSyriske regjeringsstyrker rykker inn i Manbij20:24NorgeNordmann omkom i Tyrkia20:22VerdenPolitiet til aksjon mot demonstranter på flyplassen i Barcelona19:56NorgePolitiet har målsetting om å løse Lørenskog-saken før årsskiftet19:17NorgeMann i Arendal fyllekjørte med gressklipper17:33NorgeKvinne siktet for drapsforsøk etter å ha stukket lege med kniv17:30VerdenDronning Elizabeth brøt tradisjonen og brukte lettere krone17:04VerdenKilde: USA trekker 1.000 soldater ut av Syria16:32VerdenTyrkiske og syriske styrker nærmer seg hverandre16:27Norge17-åring tiltalt for overfallsvoldtekt mot kvinne i 40-årene16:00NorgeHalvert antall anker behandles av Høyesterett15:28StemmerHun forelsket seg i en narr, men fortjener hun å få sexlivet sitt brettet ut?14:45ReiseNorwegian kutter ut alle flyginger fra Torp14:44SportLagerbäck om 30.000 rumenske tilskuere: – Vet ikke hva vi gjør om det kommer rasistiske rop

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus