Meny

Forskerfotografens blinkskudd

Fotograf Per Harald Olsen drar verden rundt sammen med NTNUs forskere. Men denne havørna er fotografert i Flatanger. Foto: Per Harald Olsen

Folk fra NTNU drar verden rundt for å forske. Per Harald Olsen har dokumentert mange av disse turene. Han har også noen råd å gi om fotografering.

Er du det minste interessert i naturfotografering, har du sannsynligvis sett noen av bildene til Per Harald Olsen før, selv om du kanskje ikke visste at det var ham.

Olsen er blant NTNUs dyktige fotografer. Han har gjennom årene reist til mange land for å dokumentere forskernes arbeid, oftest sammen med folk fra Institutt for biologi. Samtidig er han en mester i å fange naturen med kameraet, og tar gjerne noen private turer for å fotografere i tillegg.

NTNU har 1300 studenter fra rundt 70 ulike land, og er det norske universitetet som tar imot flest utenlandske studenter. Forskere herfra arbeider over nær hele verden.

Egentlig er ikke fotografering vanskelig, mener fotografen.

– Du må bare være der når det skjer, mange ganger nok, siterer Per Harald Olsen en fotograf fra National Geographic.

Se et utvalg av Per Harald Olsens blinkskudd og fototips i bildegalleriet øverst i artikkelen.

Les også:

Se de unike bildene fra verdensrommet

Slik tar de unike dyrebilder

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus