Nordmenn «liker turer i skog og mark»

Det er typisk norsk å være på tur, viser tall fra Statistisk sentralbyrå. Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Det er typisk norsk å være på tur, viser tall fra Statistisk sentralbyrå. Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Er det noe «alle vet», så er det at nordmenn liker å gå på tur. Det bekreftes av ferske tall fra Statistisk sentralbyrå, som viser at rundt 80 prosent av oss gikk en tur de siste tolv månedene.

Det siste året har åtte av ti vært på en kortere tur i skogen eller på fjellet. Fire av ti har vært på en kortere skitur de samme stedene, ifølge tall fra Levekårsundersøkelsen 2014. Barmark er altså mer populært enn vinter og snø, så kanskje er det turstøvler og ikke ski vi fødes med i dette landet.

Riktignok er det noen færre som går tur enn for noen år siden, men andelen som jogger og sykler har steget.

Men selv om vi «alle» liker å komme oss ut, så er ikke turgleden likt fordelt i befolkningen. Personer med høyere utdanning er mest aktive, og menn er mer aktive på visse områder, blant annet er de ivrigere etter å gå lengre turer, skriver Aftenposten. 56 prosent av mennene har vært på en lengre fottur i skogen eller på fjellet i løpet av en tolvmånedersperiode. Tilsvarende gjelder dette 47 prosent av kvinnene.

Mange synes også det er greit å få seg en luftetur midt i romjulen.

– Det er viktig å få den ene timen med lys og frisk luft nå midt på dagen, og det er ekstra deilig med bevegelse etter flere dager med innesitting og mye god mat, sier Helene Svabø, som var på tur med Emilie Opstad, Titti Bach Johnsen og Rikke Muller på Bygdøy andre juledag.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus