Nå kan du få deg verdens dyreste pepperkakehus

DYR DEKOR: 150 perler og en rubin skal dekorere verdens dyreste pepperkakehus, og bidrar til den stive prisen på 500.000 norske kroner. Foto: VeryFirstTo/AFP Relaxnews
DYR DEKOR: 150 perler og en rubin skal dekorere verdens dyreste pepperkakehus, og bidrar til den stive prisen på 500.000 norske kroner. Foto: VeryFirstTo/AFP Relaxnews

For den nette sum av 500.000 kroner kan du få laget ditt eget hus i pepperkakeversjon, dekket av perler og rubiner.

Den britiske bakeren og konditoren Georgia Green vil gjenskape huset ditt som et spiselig pepperkakehus. Om du vil ta deg råd til å faktisk spise det, er en annen sak.

Green erstatter nemlig non stop og seigmenn med perler og rubiner, og tar seg godt betalt for mesterverket, melder AFP Relaxnews.

150 perler og en rubin

UNIKT: Dette er en digital modell av hvordan det unike pepperkakehuset kan se ut. Designet vil avhenge av utseende på den heldige kjøperens hus. Foto: VeryFirstTo/AFP RelaxnewsUNIKT: Dette er en digital modell av hvordan det unike pepperkakehuset kan se ut. Designet vil avhenge av utseende på den heldige kjøperens hus. Foto: VeryFirstTo/AFP Relaxnews

50.000 britiske pund, eller i overkant av 500.000 norske kroner, er prisen på det spesialdesignete luksuspepperkakehuset, og da er ikke frakt inkludert.

Huset vil bli dekorert med 150 kvalitetsperler fra den engelske kanal, samt en fem karats rubin fra Mocambique.

Les også: Test av pepperkakedeig

Samarbeid

Det er den britiske nettbutikken VeryFirstTo som har inngått et samarbeid med Georgia Green om å lage og levere det helt spesielle pepperkakehuset.

– Vi skal bare lage et, så det er førstemann til mølla, sier Green til ABC Nyheter.

Foreløpig er det ingen som har lagt inn en bestilling. Altså er ditt eget hus i pepperkakeform dekket av perler og rubiner fortsatt til salgs.

Luksushus

Du kan få enda flere perler på huset ditt hvis du ønsker å betale ekstra for det. For det er juvelene som koster.

Les også: Hvordan oppbevare julekakene

Pepperkakehuset har fått mye oppmerksomhet i internasjonal presse, noe kvinnen som skal lage mesterverket er svært overrasket over.

– Nå er det jo store muligheter for at det faktisk blir solgt. Jeg er ikke sikker på om noen i England vil kjøpe det, men jeg kan se for meg at noen i for eksempel USA eller De arabiske emirater kunne tenke seg et sånt pepperkakehus, sier Georgia Green til ABC Nyheter.

– Vil at det skal være perfekt

KVINNEN BAK: Det er britiske Georgia Green som til daglig driver Georgia's cakes som skal lage det luseriøse pepperkakehuset. Foto: Brendon HansfordKVINNEN BAK: Det er britiske Georgia Green som til daglig driver Georgia's cakes som skal lage det luseriøse pepperkakehuset. Foto: Brendon Hansford

Bakeren og konditoren, som har spesialisert seg på å bake dekorative og smakfulle kaker, håper at det spesielle pepperkakehuset blir solgt. Hun gleder seg til å lage det, og har satt av god tid til prosjektet.

– Jeg har satt av fem fulle arbeidsdager på 8-10 timer til å lage huset. Det skal ikke være så fryktelig stort, men det skal være litt størrelse på det. Så er det mange detaljer der, og jeg vil at huset skal bli perfekt, sier Green.

Hun har laget oppskriften på pepperkakedeigen selv, og kan love at den er smakfull.

Les også: Flere produsenter kutter ut palmeoljen i pepperkakene

Håper noen får glede av det

På spørsmål om hvem hun håper kjøper den, er hun usikker. Det er jo ikke alle som har råd til å bruke slike summer på en juletradisjon.

– Jeg ser for meg at det kan være en gave til noen. Kanskje fra en mann til hans kone i en familie med barn. De må jo naturligvis ha råd til det, men det er jo moro med pepperkakehus, så jeg håper det blir kjøpt av noen som får glede av det.

Les også: Test av butikk-pepperkakeer

Pepperkakehuset må bestilles innen 10.desember dersom du bor i Storbritannia og ønsker å få huset levert til julaften. For internasjonale bestillinger må det beregnes enda lenger tid.

Verdens største

Vi har tidligere delt lignende pepperkakesaker med leserne våre. I desember i fjor satte en golfklubb i Texas ny verdensrekord da de bygget verdens største pepperkakehus. Hvordan det så ut kan du se i videoen under:

Pepperkakearkitekt?

Det er flere som har laget unike pepperkakehus tidligere, også i Norge. Hver år er det en konkurranse på Nasjonalmuseet for arkitektur om å bygge det beste pepperkakehuset. I 2012 var temaet verdensatraksjoner.

I videoen under kan du se blant annet Brandenburger Tor, London Bridge, Babels tårn, flere stavkirker og Tryvannstårnet:

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus