– Jeg er verdens raskeste pianist

Ukrainske Lubomyr Melnyk kan spille 19,5 noter i sekundet, sier han har revolusjonert pianospilling og kaller seg verdens raskeste pianist.

Komponisten Lubomyr Melnyk fra Ukraina sier han kan spille raskere enn øret kan oppfatte. Han kaller teknikken sin «fortsettende musikk», og sier det er en innovasjon innen pianospilling

– En konsertpianist er som et propellfly, men en «fortsettende musikk»-pianist er som et jetfly, sier 65-åringen til AFP.

Han mener teknikken, der han kan treffe opp mot 19,5 noter i sekundet, er det største som har skjedd pianospilling på over 300 år.

– Ingenting har skjedd med pianoet på 300 år. Det Scarlatti gjorde, Rachmaninoff og Prokofeiv fortsatt gjorde 300 år senere. Endelig har det skjedd noe nytt inn pianoverdenen. Det er forferdelig å tenke på at jeg kan være den først og den siste som gjør dette, forteller han.

– I «fortsettende musikk» kan du ikke gjøre feil fordi du lever i musikken med pianoet. Fingrene mine forsvinner.

Se Melnyk spille øverst i artikkelen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus