Meny

10 tegn på at du bør slutte i jobben din NÅ

Blir du kritisert i full offentlighet, aldri føler at du blir satt pris på, og ikke ser en fremtid på arbeidsplassen din, da bør du si takk for deg. Illustrasjonsfoto: Colourbox.
- Tiden flyr. Plutselig kan du ha vært i samme kjedelige jobb i 10-15 år, mens du egentlig burde ha gjort noe helt annet, sier karriereekspert.

Misliker du jobben din så sterkt at du ofte gruer deg til en ny arbeidsdag? Blir du oversett av sjefen din og har aldri hørt ordet «takk»?

Da er det kanskje på tide å komme seg videre i karrieren.

- Altfor mange blir i samme jobb altfor lenge. For uansett om det er kjedelig og lite inspirerende, er det jo noe trygt ved det også. Mange har en mental sperre mot å kaste seg utpå og søke ny jobb. Men ofte er det nettopp dét som må til for å få et bedre liv, sier Tim Rosenkilde, som er ansvarlig for omstilling i Impact, en totalleverandør av HR-tjenester.

Her er hans ti tegn på at du bør vurdere å slutte i jobben din:

1) Du trives ikke i arbeidsmiljøet, men du har forsøkt å gjøre noe med det flere ganger - uten å lykkes.

2) Du blir ikke verdsatt.

3) Du er ambisiøs, men ser ingen karrieremuligheter.

4) Jobben tapper deg for energi mer enn du har godt av.

5) Arbeidsoppgavene stemmer ikke overens med dine egenskaper og motivasjon.

6) Du blir detaljstyrt, men har både kunnskap og evner til å ta ansvar.

7) Verdiene i selskapet går på tvers av dine egne verdier.

8) Du har mye å tilføre, men får ikke slippe til.

9) Dine meninger blir ikke verdsatt.

10) De fleste dagene virker tunge og du gruer deg ofte til å gå på jobb.

- Ikke brenn alle broer

- Av og til må man bare ta et valg og gå videre. Da vil du se tilbake på livet og være kry over de vanskelige valgene du tok for å gjøre livet bedre, sier Tim Rosenkilde.

Men:

Å si opp jobben på dagen og brenne alle broer uten å tenke seg godt om, er ingen god løsning, understreker han.

- Du må se ting i en større sammenheng og sette opp et regnskap med minuser og plusser. Hva er alternativet? Tenk over hvor mye gjeld du har og hvor store utgifter du har og diskutér problemstillingen med familien. Kanskje har du en hobby på fritiden som gir deg så mye inspirasjon at du kan leve med en litt kjedelig jobb? Det verste du gjør er å bryte alle bånd og skaffe deg en ny jobb som etter et halvt år viser seg å være enda verre enn den gamle. Den fellen har mange gått i, sier karriereeksperten.

- Livet er for kort til å mistrives

The Muse har også listet opp en rekke tegn på at det er på tide å bytte jobb, og understreker at livet er for kort til å ha en jobb du mistrives i.

- Livet er for kort til å ha en elendig sjef, livet er for kort til å bli tatt for gitt, og livet er for kort til å gå hjem hver dag uten å ha følt at du har bidratt med noe som betyr noe, understreker The Muses karriererådgiver.

Blir du kritisert i full offentlighet, aldri føler at du blir satt pris på, og ikke ser en fremtid på arbeidsplassen din, da bør du si takk for deg, er rådet.

Les også: Gjør du dette, driver du jobbintervjueren til vanvidd

Tysk landsby var lei av at nynazister marsjerte - kom på genialt mottrekk

Dette er viktigst når du flyr Business Class

Slik kan sjakk gjøre deg til en bedre forretningsmann

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus