Uka blir bedre med denne maten
Du liker alt. Garantert.
Vi er klare for en ny uke med gode smaker. Her er mitt forslag til hvordan uka blir best.
Mandag: Kul pasta med rosa fisk og rosa pepper
Dette er en gjenganger på mitt kjøkken. Siden jeg begynte å lage den en gang på 90-tallet har den blitt et fast innslag i hverdagslivet. Det er skiver eller små terninger av røkt laks som vendes raskt i en stekepanne sammen med crème fraîche. Det er pastasausen som du serverer sammen med finsnittede sukkererter.
Tirsdag: Suppe toppet med stekte pølser
En skikkelig krydret, varm linsesuppe er det kroppen vil ha en hustrig høstdag. Kjør suppa glatt med en stavmikser og server den med stekte chorizopølser.
Onsdag: Meksikaner som stekes i panna
Vi tar en snartur til Mexico denne uka. Der setter vi oss ned på kafeen og spiser quesadilla: Den lages ved å smøre tortillas med smøreost og tørket koriander, legger i krydret og tomatisert kjøttdeig og bretter til en halvmåne som stekes sprø. Hold dem varme i ovnen - og gratiner eventuelt med ost på toppen av quesadillaen. l
Artikkelen fortsetter under annonsenArtikkelen fortsetter under annonsenTorsdag: Luksustorsdag med den beste gryta
Du kan se video av hvordan denne viltgryta lages her . Bruk gjerne reinsdyrskav (slik som brukes i finnbiff).
Fredag: Den enkle teknikken gir saftig fisk på fredag
Dette er en flott teknikk som holder på saftigheten til fisken (sjekk hvordan det ser ut når du tar av skinnet).
Til denne fisken foreslår jeg å lage verdens beste potetsalat.
Lørdag: Mammas oppskrift
Dette bildet (ikke de vakreste) er tatt hjemme hos mor. Og oppskriften er hennes. Æres den som æres bør - denne oppskriften er like enkel som den er god. Bare pass på å ha god nok tid.
Søndag: Den beste fiskegratengen
Vi avslutter denne smaksuka med en flott fiskegrateng. Om du ikke får tak i kantarell, så går det fint med annen sopp du finner i butikken.
Ha en smakfull uke!