Meny

– De har ødelagt ansiktet mitt

Kim skulle fikse nesa, men nå sier hun at kirurgene har gjort henne til et monster.

Utseende-fikserte Sør-Korea opplever en strøm av pasienter som klager på sine nyopererte ansikter og kropper.

Kim Bok-soon er en av dem som nå angrer på at hun gikk under kniven. Hun skulle fikse på nesa og betalte over 200.000 kroner for 15 inngrep, først etter at bandasjene hadde falt fikk hun vite at kirurgen ikke var spesialist på plastiske operasjoner.

– De har ødelagt ansiktet mitt. Jeg ser værre ut en et monster, sier hun til Reuters.

Hør hennes historie i videoen øverst i artikkelen.

Skjønnhet gir forsprang

Sør-Korea er det landet i verden der det utføres flest plastiske operasjoner per innbygger. Sørkoreanere ser på operasjonene som en måte å få et forsprang på i kjærlighetsliv og karriere.

Nå kommer også store strømmer av pasienter fra Kina for å perfeksjonert ansiktene sine i Sør-Korea. Den store pågangen har ført til flere useriøse aktører.

– Jeg angret så mye at jeg prøvde å ta livet mitt to ganger, forteller en annen pasient av samme kirurg til Reuters.

Les også: Stadig flere opererer utseende

Profesjonelle kirurger reagerer

I desember i fjor endte en student i koma da hun skulle fikse på nesa og øyelokkene. Den saken er fortsatt under etterforskning.

Nå har også foreningen for plastiske kirurger fått nok, og ber myndighetene stramme til på annonsering og sørge for bedre overvåking.

– Overannonsering har ført til at folk tror at operasjonene er en handelsvare. Men plastiske operasjoner, er akkurat som andre operasjoner. Du kan risikere komplikasjoner, forteller leder for foreningen, Cha Sang-myun til Reuters.

Det finnes over 4000 klinikker for skjønnhetsoperasjoner i Sør-Korea og industrien omsetter årlig for over 35 milliarder kroner.

Les også: Mødre legger seg under kniven for å få tilbake kroppen

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus