Syk countrystjerne tar farvel i ny låt

Countrylegenden Glen Campbell (78) synger om hvordan det er å leve med Alzheimers i sin siste låt noensinne.

Seks måneder etter at han ble lagt inn på en spesialklinikk for Alzheimers har den amerikanske countrystjernen Glen Campbell sluppet sin aller siste sang, «I am not gonna miss you», melder Daily Mail.

Der synger han om hvordan han gradvis mister sine evner til å synge og spille gitar, og hvordan han snart ikke kan kjenne igjen kona si lenger.

«Jeg er fortsatt her, men likevel er jeg borte»

Slik begynner den rørende låten, som ble lagt ut på nett forrige uke. I musikkvideoen kan du se Campbell spille inn denne siste sangen i studio satt sammen med hjemmevideoer av familien, og leger som utfører en hjerneskanning på countrysangeren. Se musikkvideoen øverst i saken.

Les også: Pop med stor P

Campbell fikk diagnosen Alzheimers i 2011, like etter at han hadde spilt inn sitt siste studio-album med nytt materiale: «Ghost on Canvas».

Samme år, etter han fikk diagnosen, reiste han rundt i Europa, Australia og USA på en avslutningsturné. Over en periode på 425 dager holdt han 151 konserter helt til Alzheimers hindret han fra å fortsette. I april i år ble han lagt inn på en spesialklinikk i Nashville.

– Dessverre har Glens tilstand forverret seg så mye at vi ikke kan ha han hjemme lenger. Han får fantastisk pleie og omsorg, og vi får se ham hver dag, uttalte Campbells familie til magasinet Rolling Stone.

Amerikas country-cowboy

Glen Campbell har drevet med countrymusikk i over fem tiår, og er best kjent for låtene «Rhinestone Cowboy» og «Wichita Lineman». Artisten har gitt ut over 60 album, solgt rundt 50 millioner plater, hatt 21 topp 40-hits og har mottatt ni grammypriser.

Les også: Derfor liker du country

Han har hatt stor innflytelse på country-sjangeren, og har blitt innsatt i Country Music Hall of fame for sin legendariske karriere.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus