Prøv lime på tacoen i kveld

IKKE BARE BITTER: Lime gir tacoen det lille ekstra. (FOTO: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE)
IKKE BARE BITTER: Lime gir tacoen det lille ekstra. (FOTO: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den lille, grønne, sure frukten gjør tacoen så mye bedre.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lager du tacoen helt selv, eller kjøper du hjelp i butikken? Vi dømmer ingen for å kjøpe matlagingshjelp, men dette enkle trikset kan hjelpe deg å løfte halvfabrikatatacoen til nye høyder: Bruk lime.

Det er ikke bare chili og annet sterk krydder som gir maten det lille ekstra sparket: En skvis lime over kjøttet eller salsaen, og tacoen henger med ett mer sammen. Vi er forøvrig også avhengig av lime i guacamolen vår, så enten du lager selv eller kjøper: smak til med lime. Det gjør hele forskjellen.

Sjekk denne smarte dingsen som gjør limen til en sprayflaske.

Få mer ut av limen

Når man skviser sitron synes spruten å gå i alle retninger, men limen er noen ganger litt mer tricky.

Det er forskjell fra lime til lime hvor saftig den er, men med mindre den er uttørket, er det en enkel sak å få saftene til å flomme. Trikset er at du må gjøre det før du begynner å kutte i den.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Legg limen på kjøkkenbenken eller bordet, legg hånden på den og rull den mot benken mens du presser lett.

På denne måten blir det mye lettere å skvise limen, enten du velger å dele den i to og ferdigbitre maten før du serverer, eller skjære båter slik at alle kan tilsette lime etter eget behov. Føles limen veldig hard, legg gjerne begge håndflatene oppå den og press godt ned med strake armer når du ruller. Se for deg at du skal ta hjertekompresjoner. Det ser kanskje litt dumt ut, men det er effektivt.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Smart triks: Når du vil skvise sitron over maten, uten å sprute eller få med steiner.

Slik oppbevarer du den:

Lime er en sitrusfrukt, og det kan være lett å tenke at all sitrusfrukt skal oppbevares likt. Slik er det derimot ikke.

Lime er en sitrusfrukt, og det kan være lett å tenke at all sitrusfrukt skal oppbevares likt. Slik er det derimot ikke.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tommelfingerregelen er enkel: De søte inviterer vi inn (i kjøleskapet med 0-4 grader) mens de sure må være igjen ute, eventuelt kaste dem i kjelleren (12 grader). Den bitre limen havner et sted midt imellom:

8-10 grader. Har du et kjøleskap med forskjellige temperatursoner kan det passe perfekt, ellers kan du som har gamle og trekkfulle vinduer legge limen i vinduskarmen.

Lime er også essensielt om du ønsker å prøve deg på vår vilt gode jordbærsalsa. Perfekt tilbehør til tortilla med chili- og hvitløksmarinert biff og salat.