Enkel forrett med avokado og røkelaks

ENKEL OG GOD: Denne forretten lager du på 1,2,3. Foto: Erik Hannemann
ENKEL OG GOD: Denne forretten lager du på 1,2,3. Foto: Erik Hannemann
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den enkle forretten med avokado og røkelaks, tar 30 sekunder å lage.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Det skal ikke være noe mas, sier dem.

Nei vel, da får vi finne en forrett som går kjapt, da. Du ser den i videoen overfor.

Bare litt snacks, før vi begynner å spise det vi egentlig skal spise, det synes jeg kanskje er det beste ved måltidet.

Når man skal hygge seg ved bordet, er det flott å sette fram litt smått og godt først. Det kan være litt skinke, noen oliven, en skål med nøtter.

Eller, det kan være en liten, enkel ting som avokado med røkelaks. Se oppskrift nederst i saken.

For at denne skal være så enkel som det bare går an, har vi laget en egen video med avokadotrikset - kjekt å kunne.

Vi fant store kvalitetsforskjeller da vi testet røkelaks - se testen her og finn ut hvilken du skal kjøpe.

Flere forretter med røkelaks

Røkelaks er veldig godt egnet til å lage forretter. At du slipper å tenke på å holde retten varm er hemmeligheten bak dens høye rang blant som forrett-spesialist..

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

En annen idé er å rulle røkelaks inn i lomper. Herfra og ut kan du gjøre alt mulig - for eksempel legge inn godt med dill (tenk på saftige, knasende dillstenger) og kanskje litt rømme.

En annen ide er å koke (eller bake) poteter og dele dem i to. Da har du en solid plattform: Træ en skive røkelaks på et trespyd og plant det i poteten. Du kan også blande skiver av skinke, lammerull og andre ting før du har over litt rømme (eller en blanding av rømme og sennep).

Sjekk også ut disse agurkrullene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Alle som følger denne vinnerformelen får et bedre måltid (enn om de ikke gjør det):

Sett fram noen glass med bobler i - og noen enkle forretter, gjerne med røkelaks.

Godt måltid!

Les også:

10 oppskrifter med kjøttdeig du vil digge

Billige hverdagsmiddager som sparer deg for mye kroner

Oppskrift på løksuppe som er bedre enn de andre

Artikkelen fortsetter under annonsen

Oppskrift på forrett med avokado og røkelaks

Forrett med avocado og røkelaks - En enkel forrett, sa du? Ja, her få du en med avocado og røkelaks som du kommer til å bli glad i.

Foto: Erik Hannemann

En enkel forrett, sa du? Ja, her få du en med avokado og røkelaks som du kommer til å bli glad i.

Til 4 porsjoner:

2 stk avokado

2 stk reddik

4 ts kremost

salt og nykvernet pepper

1 dl spirer

4 skiver røkelaks

Fremgangsmåte:

Del avokadoene i to og fjern steinen. Ta ut begge halvdelene (enkelt om du skraper dem ut ved hjelpl av et glass) og legg dem på arbeidsbenken.

Finnhakk reddikene. Bland dem med kremosten. Fyll avokadoene med kremost. Ha eventuelt litt mer reddik på toppen.

Legg lakseskivene på avokadobåtene.

Legg en klype spirer på toppen. Ha over litt pepper. Eventuelt litt salt.

Server.

Oppskriften er hentet fra: Klikk.no | Kokk: Christopher Sjuve