Samsung Galaxy Edge kommer til Norge

BEKREFTET: Mobilen som imponerte oss på IFA-messen kommer til Norge. (Foto: KIRSTI ØSTVANG)
BEKREFTET: Mobilen som imponerte oss på IFA-messen kommer til Norge. (Foto: KIRSTI ØSTVANG)

Koreanerne har snudd: Grom-mobilen som ikke skulle komme til Norge, blir lansert likevel.

På årets IFA-messe viste Samsung stolt fram nye Galaxy Note 4, Samsungs første mobil med QHD-oppløsning på 2560x1440. Spør du undertegnede var det imidlertid overraskelsen Galaxy Edge som stjal showet.

Det var derfor en nedtur når Samsung sa at Edge-mobilen neppe ville komme til Norge, men vi vet at den norske Samsung-avdelingen har jobbet hardt for å få hovedkontoret til å snu.

Og det har de altså lykkes med, for i dag ble det offisielt at den kommer til norske butikker i begynnelsen av desember.

Hva er spesielt med Edge-modellen?

Kort fortalt er Edge-modellen omtrent identisk med nye Note 4, bortsett fra det helt åpenbare: Et helt nytt design, der skjermen er avrundet og bøyer seg rundt mobilens høyre side.

Og ja: Selvfølgelig er det en gimmick, men det gir også rom for nye funksjoner:

Sidepanelet kan nemlig brukes til å vise snarveier til de funksjonene du bruker ofte, avspillingsknapper når du ser film, varsler, og så videre.

Innholdet på sidepanelet kan også vises selv når resten av mobilen er låst, og siden varslene på panelet går uavhengig av hovedskjermen, kan du altså fortsette å se på Netflix på hovedskjermen mens varslene tikker inn på siden.

Jada, du får selvsagt med pennen

Som nevnt er Galaxy Edge omtrent identisk med Note 4, og skjermen har en QHD-oppløsning på 2560x1440. På Edge er den imidlertid på 5,6 tommer, i stedet for 5,7 tommer som på Note 4. Batteriet er riktignok litt mindre, henholdsvis 3.000mAh i stedet for 3.220mAh.

Også materialmessig er de ganske like om du ser bort fra kanten: Du får altså den samme metallrammen og et avtagbart bakdeksel samt hurtiglading, energisparingsmodus, fingeravtrykkleser og UV-sensor.

Som på resten av Note-serien følger det naturligvis med en penn som ligger skjult i mobil-kroppen når den ikke er i bruk.

Galaxy Edge vil ha den samme oppgraderte pennen som du får på Note 4, og hvor bra den fungerer i praksis må vi selvsagt komme tilbake til når vi får vårt testeksemplar. Samsung påstår imidlertid at skrivefølelsen på den nye S Pen har blitt langt bedre enn tidligere.

Men det koster

Dette er en toppmodell, og det ser du også på prisen. Samsung Galaxy Note Edge vil ligge på 7.695, og plasserer seg dermed omtrent i samme prisklasse som iPhone 6 Plus.

Les også: Test av iPhone 6 Plus

iPhone 6 Plus starter riktignok på 6.690, men det er kun for 16 GB-versjonen. Skal du ha 64 GB øker prisen til 7.590, og du må ut med hele 8.490 kroner for 128 GB-versjonen.

Akkurat her har selvsagt Galaxy Edge-mobilen ett ess i ermet, ettersom det er langt billigere å bare kjøpe et stort minnekort.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus