Tester kaffe latte med ølsmak

ØLKAFFE? Den amerikanske kaffegiganten Starbucks tester i disse dager ut en latte med smak av stout-øl. Mottagelsen har så langt vært blandet. Det er uvisst om ølkaffen har kommet for å bli. Foto: AFP PHOTO/Karen BLEIER
ØLKAFFE? Den amerikanske kaffegiganten Starbucks tester i disse dager ut en latte med smak av stout-øl. Mottagelsen har så langt vært blandet. Det er uvisst om ølkaffen har kommet for å bli. Foto: AFP PHOTO/Karen BLEIER

Den amerikanske kaffekjeden Starbuck tester i disse dager en ny kaffe latte-smak. Ølkaffen har så langt fått blandet mottagelse.

Den amerikanske kaffekjeden, som etter hvert har etablert seg i Norge, er allerede kjent for sine spesielle kaffedrikker, som for eksempel «Pumpkin Spice Latte».

Nå ryktes det at Starbucks tester ut en latte med ølsmak, skriver AFP Realxnews.

Smaken skal minne om øl av typen stout, som er et mørkt øl med opphav i Storbritannia. Irsk Guinness er en type stout som er kjent for de fleste.

Det er Buzzfeed og en håndfull Twitter-brukere som melder at Starbucks tester den nye ølinspirertedrikken. Latten skal ha fått navnet «Dark Barrel Latte», og lages etter sigende av espresso, sirup med smak av sjokoladestout og varm melk. Det hele toppes med pisket krem og en mørk karamellsaus.

Drikken som også kan fås som iskaffe, er alkoholfri og testes i kjedens kafeer i Columbus, Ohio og deler av Florida.

Mottagelsen har så langt vært blandet. En Twitter-bruker skriver at det blir som å drikke Guinness tidlig om morgenen, og avslutter med ordet «yuck», mens en annen liker den «koslige» smaken.

Det var i 2012 at den norske investoren Jens Ulltveit-Moe sikret seg rettighetene til å drive Starbucks i Skandinavia. Nå finnes kafeene en rekke steder i Norge.

Ikke alle er glad i kaffegiganten, og tidligere i år åpnet en amerikansk komiker en kafeparodi som han kalte «Dumb Starbucks». Der var det meste som hos Starbucks, bare med ordet «dumb» foran.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus