Meny

Løgn og kroppsspråk

Glem kroppsspråk, det er magefølelsen din som avslører løgneren

AVSLØRT: Sjekk hva som avslører deg når du prøver deg på en løgn. © FOTO: Thinkstock
AVSLØRT: Sjekk hva som avslører deg når du prøver deg på en løgn. © FOTO: Thinkstock

Vi er dårlige til å se hvem som lyver og hvem som snakker sant.

Hvem har vel ikke blitt tatt i en hvit løgn her og der - eller til og med større og ikke fullt så hvite løgner? Svaret her er nok de aller fleste av oss.

For vi lyver alle sammen. Noen mer enn andre, men selv de aller mest ærlige blant oss innrømmer som regel å måtte vri litt på sannheten fra tid til annen.

Men hva er det som gjør at man avsløres når man først må ty til en liten usannhet? Er det svette håndflater og flakkende blikk? Eller er det noe annet?

Ekspertene har i årevis holdt en knapp på at det er kroppsspråket som forteller sannheten, og at dette vil "fortelle" de du lyver til at du ikke er ærlig. Men de lærde strides.

Nå sier nemlig en nyere studie fra Storbritannia at kroppen vår slett ikke på noen måte er et sikkert barometer for løgn eller sannhet.

- Mennesker er dårlige løgndetektorer

I en studie publisert i Psychological Science in the Public Interest tidligere i år, undersøkte forskere fra England, Sverige og USA en teori om at verbal kommunikasjon er mer sannsynlig å avsløre en løgner enn den non-verbale kommunikasjonen, eller kroppsspråket som det også kalles.

- Å avsløre en løgner er ikke alltid enkelt , forklarer magasinet Psychology Today om studien.

- Løgner er ofte viklet inn i noe som også er sannheter, og den adferdsmessige forskjellen mellom løgnere og de som forteller sannheten er som regel svært liten.

Saken fortsetter under bildetANSIKTSBEVEGELSER: En studie fra Canada viser at løgnere som får beskjed om å kontrollere sine ansiktsbevegelser under et avhør, klarer å stoppe en god del av ansiktsbevegelsene sine, men ikke alle. © FOTO: Thinkstock ANSIKTSBEVEGELSER: En studie fra Canada viser at løgnere som får beskjed om å kontrollere sine ansiktsbevegelser under et avhør, klarer å stoppe en god del av ansiktsbevegelsene sine, men ikke alle. © FOTO: Thinkstock

En av grunnene til at vi er dårlige til å avsløre en løgner, er ifølge magasinet at vi ofte prøver for hardt.

- Når vi samtaler med noen som vi har en mistanke om at kanskje lyver, er vi så opptatte med å se etter tegn på adferd som man kanskje forbinder med løgnere, at vi helt går glipp av de tegnene som faktisk presenterer seg selv, eller ordene som blir sagt, forklarer doktor i psykologi ved Haas School of Business University of California, Berkeley, Leanne ten Brinke, til Kvinneguiden

- Da snakker vi om bevisst årvåkenhet, man er på jakt etter tegn man tror skal komme, ting man forbinder som stereotypiske for noen som lyver.

Forskningsprosjektet og kontrollstudier bekreftet begge at bare halvparten av oss klarer å se om noen lyver eller ei.

- Vi er dårlige løgndetektorer var svaret vi kom frem til, og som overrasket oss litt, røper ten Brinke.

- Bare 54% av forsøkspersonene klarte konsekvent å avsløre løgner, et resultat som ville vært liknende om vi hadde bedt deltakerne om å gjette hva som var løgn og hva som var sannhet.

ten Brinke forklarer at det som overrasket mest med prosjektet, var at mennesker som regel er sensitive vesener, som ser og oppdager hvordan andre rundt deg har det, hva de tenker på og hvilken personlighet de har.

Stol på magefølelsen

Mye forskning og oppmerksomhet har vært rettet mot at vår adferd når vi lyver er det som avslører oss, og at en del adferdsmønster er stereotypiske noen som lyver. Som det å flakke med blikket, unngå direkte blikkontakt, være urolig, svette og snakke fort.

- Disse er tegn som de aller fleste av oss, bevisst eller ubevisst, vil være på jakt etter når vi stilles ovenfor noen som vi skal prøve å avgjøre om forteller sannheten eller ikke, forklarer magasinet Psychology Today.

EKSPERT: Live Bressendorf Lindseth er en av Norges fremste eksperter på kroppspråk, og vet hva man skal se etter for å avsløre noen som farer med løgner. © FOTO: Kondor.no EKSPERT: Live Bressendorf Lindseth er en av Norges fremste eksperter på kroppspråk, og vet hva man skal se etter for å avsløre noen som farer med løgner. © FOTO: Kondor.no

Resultatet av studien viste at det var mer sannsynlig at deltakerne ubevisst knyttet beskrivelser som "uærlig" og "manipulerende" til kandidatene som faktisk fortalte en løgn, mens de assosierte ord som ""ærlig" og "sant" med de som fortalte sannheten.

- Dette var ikke basert på kroppsspråk eller ord som ble sagt, men magefølelsen til deltakerne, forklarer ten Brinke.

- Noe som fortalte oss at når det kommer til å avsløre en løgner, ser det ut som om intuisjon og magefølelse faktisk ofte er mer korrekt enn å prøve å avsløre noen ved å se etter fysiske ting som ord og kroppsspråk.

Noen er bedre til å lyve

Forfatter, kommunikasjonsrådgiver i Kondor AS og en av Norges fremste eksperter på kroppsspråk. Live Bressendorf Lindseth, er ikke overrasket over studien.

- Noen er bedre til å lyve enn andre, og som med det meste annet, så gjør jo øvelse mester også her, forklarer Bressendorf Lindseth til Kvinneguiden.

- Det vil jo si at det er vanskeligere å avsløre noen som lyver ofte.

Bressendorf Lindseth forklarer at mange, som studien også bekreftet, ser etter typiske "tegn" på løgn i kroppsspråket til den de snakker med, men at dette ofte kan både villede og være resultatsløst.

- De som lyver er jo ofte bevisste på å passe på at kroppsspråket ikke skal avsløre, forklarer eksperten.

- I stedet for å flakke med blikket, så er de bevisste på å se den de snakker med inn i øynene, og å sitte rolig eller la være å fikle med hendene. På denne måten vil det jo være vanskelig å skulle bare bruke kroppsspråket til å avsløre, rett og slett fordi noen er gode til å lyve, og de plages så lite av dette selv, at tegnene de eventuelt viser på løgn, er minimale.

De som ikke har dårlig samvittighet over å lyve, er da mye vanskeligere å avsløre.

- Det som avslører de som blir avslørt i løgn, er jo nettopp tegnene kroppen kommer med på at man er i følelsesmessig affekt, forklarer Bressendorf Lindseth.

- De er nervøse for å bli oppdaget, og plaget av dårlig samvittighet for å måtte lyve. Og er det da noen som ikke plages nevneverdig av å lyve, så vil naturlig nok tegnene også være vanskeligere å spotte.

Bressendorf Lindseth forklarer at mange som er flinke til å lyve benytter seg av et kroppsspråk som vil få den de snakker med til å ubevisst stole på dem - som igjen minker sjansene for at de skal avsløres.

- De er bevisste på å se den de snakker med inn i øynene, da dette jo er et slags "bevis" på at man er ærlig og ikke har noe å skjule, forklarer eksperten.

- Eller de sørger for å smile mye, da dette er en handlig som ofte vekker tillit og tiltro til det man sier hos mottakeren.

Når folk smiler, tror vi på dem, og vurderer det som blir sagt opp mot andre signaler de sender.

- Da er det igjen vanskeligere å avsløre de som ikke føler skam når de lyver, forklarer Bressendorf Lindseth.

- Men dette vil være vanskeligere om den de lyver til, er noen de bryr deg om eller er glad i. Da er det vanskeligere, selv for de som er gode til å lyve, å ikke føle anger og skam.

Svake og upålitelige tegn

I filmer og på TV tillegges ofte en personer som lyver et helt karakteristisk kroppsspråk.

- Det hersker en utbredt forestilling om at kroppen avslører deg når du lyver, forklarer Forskning.no.

- Hvis folk ser vekk eller har nervøse bevegelser, skal det være et tegn på løgn.

Dette har også et studie ved University of Portsmouth i England nå motbevist.

- Fysiske tegn på løgn er nemlig veldig svake og upålitelige, og forskernes eksperimenter viser at politifolk som ser etter tegn på nervøs atferd, faktisk er dårligere til å avsløre løgnere enn de som lytter mer til ordene.

Dette er fordi de aller fleste av oss er flinke til å undertrykke nervøs adferd når vi lyver.

- De fleste løgnerne vil være nervøse for å bli oppdaget, og det vil teoretisk resultere i den atferden som de fleste forbinder med løgn, for eksempel at man stammer, tar pauser eller ikke ser andre i øyene, forklarer Samantha Mann ved University of Portsmouth til Forskning.no.

- Men nettopp derfor undertrykker vi denne atferden – bevisst eller ubevisst. De fleste tror de har mer av disse nervøse bevegelsene når de lyver. Men det viser det seg at antallet nervøse bevegelser faktisk går ned.

Dette bekrefter Bressendorf Lindseth.

- Kroppsspråket "roes ned", fordi vi er så opptatte med å konsentrere oss om det vi sier, og at ikke ordene skal avsløre oss. Noen som gestikulerer mye til vanlig, vil kanskje gjøre dette i langt mindre grad når de lyver, og det samme med de som til vanlig er veldig bevegelige og stresset.

Utnytt at løgneren må tenke hardt

Mann forklarer hvordan man kan utnytte det faktum at man vet løgnere må jobbe hardt rent tankemessig når de lyver.

- Når du lyver må du tenke over det den andre personen vet fra før, hvordan man holder seg til løgnen og unngår å avsløre litt av sannheten. Samtidig må man holde øye med om personen kjøper løgnen. Det innebærer at hjernene våre arbeider for fullt.

Da kan det lønne seg å prøve å gi løgnere noe ekstra å tenke over, for å vippe den av pinnen.

- Vi har for eksempel bedt folk om å fortelle historien sin baklengs. Vi er vant til å huske og fortelle ting i den rekkefølgen de har skjedd, og normalt vil vi endre litt på historien når vi forteller den baklengs, forklarer Mann.

- Men løgnere har jo ikke opplevd det de forteller, og derfor har de ikke intuitivt noen nye detaljer de kan legge til. Det innebærer at løgnere ofte bare gjentar den første fortellingen.

Mann forklarer at å stille uventede spørsmål kan være med på å avsløre noen som lyver.

- Løgnere blir generelt mer overbevisende når de har forberedt seg, og det er også veldig utbredt blant folk som skal fortelle noe usant. Still derfor spørsmål de ikke har forberedt seg på.

Saken fortsetter under bildetSTILL UVENTEDE SPØRSMÅL: Det vil gjøre at løgneren må tenke seg om, og dermed kanskje i prosessen avslører seg. © FOTO: Thinkstock STILL UVENTEDE SPØRSMÅL: Det vil gjøre at løgneren må tenke seg om, og dermed kanskje i prosessen avslører seg. © FOTO: Thinkstock

Signaler på løgn

Mindre gestikulering enn normalt. Ofte vil hendene da bli helt stille akkurat når løgnen blir servert.

Hyppigere blunking – eller mye mindre blunking enn vanlig.

Mange forbinder det å lyve med overdreven blunking, og er derfor veldig oppmerksom på å blunke lite.

Stirrer deg inn i øynene. De fleste har hørt at løgnere ser vekk, derfor vil de fleste løgnere unngå den fellen. I stedet stirrer de deg inn i øynene unaturlig mye og lenge.

Svetting, hvitning i ansiktet eller rødming, tørr munn, hyppigere svelging og endret pustefrekvens er alle tegn på stress.

Lite mimikk i ansiktet og lite, eller forsinket, kroppsspråk. Vanligvis understreker vi automatisk det vi sier med bruk av mimikk og kroppsspråk. Men når man lyver, er man mest opptatt av det man sier, og da vil ikke kroppsspråket følge naturlig sammen med ordene. Hvis man har kroppsspråk, vil det gjerne komme litt forsinket fordi det må viljestyres.

Reagerer med raseri hvis du stiller direkte spørsmål om det du tror er løgn. En som lyver, vil prøve å forsvare seg ved å gjøre temaet ubehagelig å nærme seg.

(Kilde: Live Bressendorf Lindseth)

Les også:

Slik kan du unngå å krangle med kjæresten

Slik blir du god til å småprate

Dette prøver kroppen å fortelle deg

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
16:12 Erna Solberg åpnet tredje etappe av sykkelrittet Arctic Race16:10 Flo avgjorde for Sotra15:59 Ny seier for Levanger15:59 – Gjør at vi selger konkurransefortrinnet til utlandet15:57 LSK vant «hatkampen» mot VIF15:52 LSK slo Vålerenga på hjemmebane15:40 Venstre: Uaktuelt med bompengetiltak som fører til økt trafikk15:23 Ny seier, og Arsenal kan ha funnet gull15:18 Bayern henter fransk stortalent15:13 Åpnet internasjonalt møte om handel med truede arter15:00 Al-Noor-moskeen åpnet dørene for pressen14:31 Neymar fortsatt ute av PSG-troppen14:29 Avtale om maktdeling undertegnet i Sudan14:20 Økning i antall harepest-tilfeller13:43 XXL-sjefen bekrefter prisjuks13:09 Skyting over grensa i Kashmir13:00 Per Sandberg om Charterfeber: – Du vinner hver dag der. Bryter barrierer og bygger selvtillit12:46 Vys billettsystem brøt sammen12:35 Person omkom etter fall fra bygning12:22 Syklisten ser på bilen – så bare rister hun på hodet12:10 Nytt avhør av Philip Manshaus lørdag12:09 Lærere demonstrerer i Hongkong11:44 Rødgrønn frykt for «krig mot byene» i regjeringens bomløsning11:08 Sjefstrateg spår valutasjokk10:59 Avis: Boris Johnson skal møte Merkel og Macron10:37 Høyt elsket sjøku døde i Thailand10:14 Siktet etter mistenkelig dødsfall på Vinstra aksepterer varetekt09:53 Politiet varsler ny informasjon i forsvinningssaken09:19 Varsler gjennomgang av politiets prosjektstyring08:31 «Kommunisme»-måling: – Rødt har blitt mer spiselig08:23 Forsvaret bidro med vel 30 milliarder til samfunnet i fjor08:21 Politiet brukte 15 minutter til moskeen i Bærum08:02 Neville garanterer at Salah forlater Liverpool06:45 Savnet krabbefisker funnet i god behold06:45 Mann siktet for drap på turist på New Zealand06:45 Sjakkekspert: – For Carlsen er det kun førsteplasser som gjelder06:36 Ung mann til sykehus etter voldshendelse i Kristiansand06:11 Hurtigruten nektes å seile til Frans Josefs land06:10 Dette skjer i dag06:00 Real Sociedad-sjefen om Ødegaard: – Han lever og tenker fotball 24 timer i døgnet05:39 Dette skjedde i natt05:24 KCNA: Kim Jong-un ledet ny rakettoppskyting04:42 Oslo SV vil at elsparkesyklene skal bli en del av Ruter04:15 USA oppfordrer til dialog om Kashmir03:41 Politiet ferdig med etterforskningen av Sandnes-drapet02:56 Golf: Motgang for Hovland i Ohio02:04 Skuespiller Peter Fonda er død02:03 Mindreårig gutt til sykehuset etter slåsskamp i Aust-Agder01:56 Ap, Høyre og Frp sier fortsatt nei til innsyn i regnskap01:06 Manshaus med «viktige detaljer» i omfattende avhør01:00 USA har sendt ut arrestordre på iransk tankskip00:26 Galatasaray tapte med Linnes på benken00:22 Moské-helten: – Jeg visste at jeg ville dø om jeg slapp ham00:19 Huddersfield sparket Siewert etter tap mot Fulham00:04 38-årig innbytter senket Barcelona i serieåpningen23:33 Oppgang på Wall Street23:03 Jarstein og Skjelbred med sterkt poeng i München22:46 Manshaus med «viktige detaljer» i omfattende avhør22:40 Epstein tok livet sitt, konkluderer rettsmedisinere22:40 Jarstein og Skjelbred med sterkt poeng i München22:13 Sykkelikonet Gimondi døde av hjertesvikt22:09 Forsvareren: – Han har vært samarbeidsvillig22:08 Barcelona leier ut Coutinho til Bayern München21:52 Har tapt Fredriksen-gaven på ett år21:22 Solberg etter varsel om Frp-møte: – Vi jobber med løsninger om bompenger og statsbudsjettet21:17 Trump-administrasjonen vil selge jagerfly til Taiwan21:00 Politiet: Terror- og drapssiktede Manshaus erkjenner de faktiske forhold20:54 Minst fire drept i bombeangrep i moské i Pakistan20:32 Ekstraordinært landsstyremøte i Frp: regjeringsdeltakelse er tema20:24 Imam: – Manshaus hadde på seg sko med spiker19:59 – Bør låne oss ut av bomknipa19:15 Northug tilbake på langrennslandslaget som sponsor19:01 Pilothelten reddet 233 mennesker: – Jeg følte ingen frykt18:23 Lundanes vant mellomdistansen i o-VM, bronse til Dæhli17:47 Manshaus i avhør hos politiet17:22 Påstander om samrøre øker i hvert fall ikke tilliten til mediene17:11 – Norge har ingenting med å være et eksempel for oss17:08 Imam om Manshaus: – Han er en fiende av islam og menneskeheten17:06 Mos til Sarpsborg, Salvesen til Strømsgodset16:46 En person innbrakt etter bråk ved valgbod på Karl Johans gate16:28 Hopp: Tande ute med skade i opptil seks uker16:27 Ikke nye funn av E. coli i vannprøver i Bergen16:11 Grønland til Trump: – Vi er ikke til salgs15:42 Stefaren får ikke bistandsadvokat14:49 – Norge kan tjene 210 milliarder14:28 Kåre (94) og Ingebrigt (94) får flytte sammen med konene14:01 NTNU-rektor slutter på grunn av forhold til kollega13:42 Nederlandsk prinsesse er død13:33 G-Sport legges ned13:32 Fant bisarr bilde hos avdød, sexsiktet milliardær13:05 Ebola har spredd seg til ny provins i Kongo12:47 MDG frykter at unge velgere skal svikte dem12:34 Moske-helt hedret: – Føler sorgen til Manshaus sin far12:26 Klopp bekrefter mulig keeperkrise for Liverpool12:17 Utenlandske pengespillselskap tapte søksmål mot Norge12:17 Iransk oljetanker forbereder seg på å forlate Gibraltar11:35 Vantro i Danmark etter rykter om at Trump vil kjøpe Grønland11:30 Israel snur – tillater likevel politikere innreise11:29 Jussprofessor gir Jagland full støtte11:28 Nye oppskytinger fra Nord-Korea
Siste nytt
16:12SportErna Solberg åpnet tredje etappe av sykkelrittet Arctic Race16:10SportFlo avgjorde for Sotra15:59SportNy seier for Levanger15:59Penger– Gjør at vi selger konkurransefortrinnet til utlandet15:57SportLSK vant «hatkampen» mot VIF15:52SportLSK slo Vålerenga på hjemmebane15:40PolitikkVenstre: Uaktuelt med bompengetiltak som fører til økt trafikk15:23SportNy seier, og Arsenal kan ha funnet gull15:18SportBayern henter fransk stortalent15:13VerdenÅpnet internasjonalt møte om handel med truede arter15:00NorgeAl-Noor-moskeen åpnet dørene for pressen14:31SportNeymar fortsatt ute av PSG-troppen14:29VerdenAvtale om maktdeling undertegnet i Sudan14:20NorgeØkning i antall harepest-tilfeller13:43PengerXXL-sjefen bekrefter prisjuks13:09VerdenSkyting over grensa i Kashmir13:00Helse og livsstilPer Sandberg om Charterfeber: – Du vinner hver dag der. Bryter barrierer og bygger selvtillit12:46PengerVys billettsystem brøt sammen12:35NorgePerson omkom etter fall fra bygning12:22MotorSyklisten ser på bilen – så bare rister hun på hodet12:10VerdenNytt avhør av Philip Manshaus lørdag12:09VerdenLærere demonstrerer i Hongkong11:44PolitikkRødgrønn frykt for «krig mot byene» i regjeringens bomløsning11:08PengerSjefstrateg spår valutasjokk10:59PolitikkAvis: Boris Johnson skal møte Merkel og Macron10:37VerdenHøyt elsket sjøku døde i Thailand10:14NorgeSiktet etter mistenkelig dødsfall på Vinstra aksepterer varetekt09:53NorgePolitiet varsler ny informasjon i forsvinningssaken09:19NorgeVarsler gjennomgang av politiets prosjektstyring08:31Politikk«Kommunisme»-måling: – Rødt har blitt mer spiselig08:23PengerForsvaret bidro med vel 30 milliarder til samfunnet i fjor08:21NorgePolitiet brukte 15 minutter til moskeen i Bærum08:02SportNeville garanterer at Salah forlater Liverpool06:45NorgeSavnet krabbefisker funnet i god behold06:45VerdenMann siktet for drap på turist på New Zealand06:45SportSjakkekspert: – For Carlsen er det kun førsteplasser som gjelder06:36NorgeUng mann til sykehus etter voldshendelse i Kristiansand06:11ReiseHurtigruten nektes å seile til Frans Josefs land06:10NorgeDette skjer i dag06:00SportReal Sociedad-sjefen om Ødegaard: – Han lever og tenker fotball 24 timer i døgnet05:39NorgeDette skjedde i natt05:24VerdenKCNA: Kim Jong-un ledet ny rakettoppskyting04:42NorgeOslo SV vil at elsparkesyklene skal bli en del av Ruter04:15VerdenUSA oppfordrer til dialog om Kashmir03:41NorgePolitiet ferdig med etterforskningen av Sandnes-drapet02:56SportGolf: Motgang for Hovland i Ohio02:04KulturSkuespiller Peter Fonda er død02:03NorgeMindreårig gutt til sykehuset etter slåsskamp i Aust-Agder01:56NorgeAp, Høyre og Frp sier fortsatt nei til innsyn i regnskap01:06NorgeManshaus med «viktige detaljer» i omfattende avhør01:00VerdenUSA har sendt ut arrestordre på iransk tankskip00:26SportGalatasaray tapte med Linnes på benken00:22NorgeMoské-helten: – Jeg visste at jeg ville dø om jeg slapp ham00:19SportHuddersfield sparket Siewert etter tap mot Fulham00:04Sport38-årig innbytter senket Barcelona i serieåpningen23:33VerdenOppgang på Wall Street23:03SportJarstein og Skjelbred med sterkt poeng i München22:46NorgeManshaus med «viktige detaljer» i omfattende avhør22:40VerdenEpstein tok livet sitt, konkluderer rettsmedisinere22:40NorgeJarstein og Skjelbred med sterkt poeng i München22:13SportSykkelikonet Gimondi døde av hjertesvikt22:09NorgeForsvareren: – Han har vært samarbeidsvillig22:08SportBarcelona leier ut Coutinho til Bayern München21:52PengerHar tapt Fredriksen-gaven på ett år21:22PolitikkSolberg etter varsel om Frp-møte: – Vi jobber med løsninger om bompenger og statsbudsjettet21:17VerdenTrump-administrasjonen vil selge jagerfly til Taiwan21:00NorgePolitiet: Terror- og drapssiktede Manshaus erkjenner de faktiske forhold20:54PolitikkMinst fire drept i bombeangrep i moské i Pakistan20:32PolitikkEkstraordinært landsstyremøte i Frp: regjeringsdeltakelse er tema20:24NorgeImam: – Manshaus hadde på seg sko med spiker19:59Bil– Bør låne oss ut av bomknipa19:15NæringslivNorthug tilbake på langrennslandslaget som sponsor19:01VerdenPilothelten reddet 233 mennesker: – Jeg følte ingen frykt18:23SportLundanes vant mellomdistansen i o-VM, bronse til Dæhli17:47NorgeManshaus i avhør hos politiet17:22PolitikkPåstander om samrøre øker i hvert fall ikke tilliten til mediene17:11Verden– Norge har ingenting med å være et eksempel for oss17:08NorgeImam om Manshaus: – Han er en fiende av islam og menneskeheten17:06SportMos til Sarpsborg, Salvesen til Strømsgodset16:46NorgeEn person innbrakt etter bråk ved valgbod på Karl Johans gate16:28SportHopp: Tande ute med skade i opptil seks uker16:27NorgeIkke nye funn av E. coli i vannprøver i Bergen16:11PolitikkGrønland til Trump: – Vi er ikke til salgs15:42NorgeStefaren får ikke bistandsadvokat14:49Penger– Norge kan tjene 210 milliarder14:28Helse og livsstilKåre (94) og Ingebrigt (94) får flytte sammen med konene14:01NorgeNTNU-rektor slutter på grunn av forhold til kollega13:42VerdenNederlandsk prinsesse er død13:33PengerG-Sport legges ned13:32VerdenFant bisarr bilde hos avdød, sexsiktet milliardær13:05VerdenEbola har spredd seg til ny provins i Kongo12:47PolitikkMDG frykter at unge velgere skal svikte dem12:34NorgeMoske-helt hedret: – Føler sorgen til Manshaus sin far12:26SportKlopp bekrefter mulig keeperkrise for Liverpool12:17NorgeUtenlandske pengespillselskap tapte søksmål mot Norge12:17VerdenIransk oljetanker forbereder seg på å forlate Gibraltar11:35VerdenVantro i Danmark etter rykter om at Trump vil kjøpe Grønland11:30PolitikkIsrael snur – tillater likevel politikere innreise11:29NorgeJussprofessor gir Jagland full støtte11:28VerdenNye oppskytinger fra Nord-Korea

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus