Luftig overnatting:

I toppen av et tre

UTSIKT: I Himmelhytta bor du oppe i trekronene blant ekorn og hakkespett, med utsikt over ekte norsk skogsvillmark. Foto: Karen Gjermundrød
UTSIKT: I Himmelhytta bor du oppe i trekronene blant ekorn og hakkespett, med utsikt over ekte norsk skogsvillmark. Foto: Karen Gjermundrød

Dypt inne i skogen, på en knøttliten øy, midt i et skogstjern, ti meter over skogbunnen og med 360 graders utsikt mot grønn skog og villmark, titter Himmelhytta fram mellom tretoppene.

Fra sengekanten en grytidlig morgen observeres finker og meiser på greinene rett utenfor vinduet, til lyden av hakkespett. Er du heldig kan du se reinsdyr, elg, eller kanskje en bjørn. Andre har vært vitne til orreleik like i nærheten.

– Det gir en helt spesiell frihetsfølelse å være oppe i trærne så tett på naturen, sier gründer og daglig leder i Tretopphytter.no Frode Schei.

Hit kommer det mange overnattingsgjester langveisfra, både sommer, høst, vinter og vår. Etter ni år med drift står tretopphyttene i Ringsakerskogene sjelden tomme.

– Sikt mot himmelen og stjernene så lander du i tretoppene, smiler Frode Schei.

Les også: Sjekk denne turistforeninghytta

 Himmelhytta er velutstyrt for en behagelig overnatting, med peisovn, kjøkken og sofakrok.KOMFORT: Himmelhytta er velutstyrt for en behagelig overnatting, med peisovn, kjøkken og sofakrok. Foto: Karen Gjermundrød

Glasstak mot stjernehimmelen

Himmelhytta har et ambisiøst navn, og er ifølge Schei hytta med de beste fasilitetene og den mest unike beliggenheten, på en øy midt i det idylliske Klufttjernet. Her består hemsen av et glasstak slik at du kan ligge og se rett opp på stjernehimmelen eller fuglene på grenene utenfor.

Det er installert solcellepanel, biodusj og toalett. Hytta har vedfyrt peisovn, sofabenk, kjøleskap og gasskomfyr. Gourmetbøker, stearinlys, fuglebøker og kikkerter er ellers velplassert rundt om.

Les også: Toppen av lykke

Sovehemsen er utstyrt med glasstak og glassflater som gir utsikt til stjernehimmel og naturen utenfor. GLASSTAK: Sovehemsen er utstyrt med glasstak og glassflater som gir utsikt til stjernehimmel og naturen utenfor. Foto: Karen Gjermundrød

Fra stua går trappa opp til hemsen, som har glasstak og flott utsikt. TRAPP TIL HEMS: Fra stua går trappa opp til hemsen, som har glasstak og flott utsikt. Foto: Karen Gjermundrød

Ti meter over bakken har du flott utsikt til naturen fra soverommet. HØYT OPPE: Ti meter over bakken har du flott utsikt til naturen fra soverommet. Foto: Karen Gjermundrød

Svaier i vinden

Tretopphytter har fem hytter: Himmelhytta, Furu, Lerk, Gran og Bjørk. Hyttene er beregnet for å tåle 22 sekundmeter med vind, og du kjenner fort at det svaier i tretoppene.

– Været er en del av opplevelsen. Det er en like stor opplevelse å nyte en vakker sommerkveld her, som å sitte inne i en høstnatt med fyr på peisovnen, levende lys og piskende regn ute, eller som å våkne opp til det første snøfallet, sier Frode Schei.

Her er naturen den eneste underholdning, og hyttene er skånet for bil- og flytrafikk og ikke minst lysforurensning. Nærmere naturen kommer du ikke.

Les også: Hytteeiere tror hytta ved sjøen er mer verdt enn den virkelig er

Hyttene er skånet for bil- og flytrafikk og ikke minst lysforurensing. Nærmere naturen kommer du ikke. NÆR NATUREN: Hyttene er skånet for bil- og flytrafikk og ikke minst lysforurensing. Nærmere naturen kommer du ikke. Foto: Karen Gjermundrød

Opplev i Ringsakerområdet

Tretopphytter samarbeider med Sofies Stuer, som kan levere spennende mat i hyttene. Herfra har du også mulighet for å prøve kjøring med hundespann, eller du kan hentes ved hytta med hest og slede eller vogn, avhengig av årstid. I villmarka rundt er det gode fiske, sykkel- og langrennsmuligheter.

Det er kort tur fra hyttene til topper med milevis av utsikt. Tretopphyttene har et fint utgangspunkt for dagsturer med kort vei blant annet til Prøysenhuset. Mjøsa er bare et steinkast unna, med Skibladner, muligheter for leie av båt, kajakk og gode bademuligheter. Ellers har Nes og Helgøya en flora av aktiviteter, produsenter av ulike slag, samt serveringssteder. Se midtimjosa.no og tretopphytter.no for mer informasjon.

Les også: Senhøst er høysesong for rotter og mus

Ute på verandaen kan du grille pølser og maiskolbe til middag. GRILLING I TRETOPPEN: Ute på verandaen kan du grille pølser og maiskolbe til middag. Foto: Karen Gjermundrød

Les også:

Oppussing: De ti verste kjøkkentabbene

Malte leiligheten i sterke farger

Sover du dårlig? Det gjør de ikke i dette huset

Saken er opprinnelig publisert på klikk.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus