Dette supertrikset løser sju vanlige problemer

MULTIKUNSTNER: Trodde du babypudder bare var for barnerumper? Der tok du feil. FOTO: Trine Jensen
MULTIKUNSTNER: Trodde du babypudder bare var for barnerumper? Der tok du feil. FOTO: Trine Jensen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tykkere vipper, freshere hår og gulv som ikke knirker; sjekk hva litt talkum kan gjøre.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Har du barn har du sikkert dratt nytte av å ha minstens våtservietter i vesken - den gangen du helte en kaffe over jobbantrekket eller slapp lunsjen i fanget.

Men visste du at talkum eller babypudder også kan gjøre underverker for deg som voksen?

Faktisk kan det vise seg at at talkumet faktisk ikke bør brukes av barn i det hele tatt.

Produktet har vært ute i litt hardt vær i det siste, da studier har vist at det faktisk ikke er så heldig for babyer å puste inn dette mye brukte talkumpulveret - som i generasjoner har vært brukt til å holde babyrumper myke og fri for bleieutslett.

Ikke bare til barnerumper

Men det er ikke bare såre stumper som kan nyte godt av litt talkum i ny og ne.

Nei da, dette supermiddelet kan ifølge magasinet Good Housekeeping faktisk gjøre nytte for seg på langt flere måter i hjemmet.

Saken fortsetter under bildet MULTIKUNSTNER: Trodde du babypudder bare var for barnerumper? Der tok du feil. FOTO: Trine Jensen MULTIKUNSTNER: Trodde du babypudder bare var for barnerumper? Der tok du feil. FOTO: Trine Jensen

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

1. Få sammenflokede smykker fra hverandre

Hvem har vel ikke opplevd at smykker man trodde man hadde lagt pent fra seg, plutselig har viklet seg fullstendig inn i hverandre neste gang man tar dem frem for å ta på seg? Og å prøve å slite dem fra hverandre viser seg å være helt umulig uten å rive i stykker alt? Fortvil ikke. Alt du trenger er litt talkum.

– Dryss forsiktig litt talkum over smykkene, råder Good Housekeeping.

Gni litt forsiktig inn der hvor smykkene er viklet inn i hverandre.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Så drar du bare forsiktig smykkene fra hverandre, bruk en liten nål som ekstra hjelp om du trenger.

Saken fortsetter under bildet LUKT: Det er topp å handle møbler på loppemarked, men ikke like topp med lukten. Babypudder kan kanskje løse problemet. Foto: Thinkstockphoto LUKT: Det er topp å handle møbler på loppemarked, men ikke like topp med lukten. Babypudder kan kanskje løse problemet. Foto: Thinkstockphoto

2. Fjern gulvknirk og lukt fra gamle møbler

Enten du har arvet eller funnet på loppis, så har mange opplevd at gamle møbler, enn så vakre de er, kan ha en nokså gjenkjennelig gammel og støvete lukt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Er det snakk om et møbel med skuffer, råder magasinet deg til å bruke litt babypudder for å få bedre lukt nede i disse.

– Bruk gjerne tynt dekkpapir til skuffebunnen, forklarer magasinet.

– Så drysser du på litegrann talkum under dette papiret for en frisk og "nyere" lukt.

Fjerner knirk

Bor du i en bolig med gammelt tregulv bør du også ta i bruk talkumet.

Tregulv, gjerne da originale gulvplanker, er vakre å se på, men som alle som bor med disse kan skrive under på, de har en tendens til å knirke. Men ikke fortvil. Litt talkum får fort bukt med problemet.

– Dryss talkumet direkte på gulvet og kost pudderet ned i alle sprekker, forklarer magasinet Good Housekeeping.

– Tørk bort alt som blir overflødig, og legg merke til hvor mye mindre gulvet ditt knirker når du går på det.

Saken fortsetter under bildet FETT: Mange sverger til hårpudder, men babypudder kan faktisk gjøre samme nytten! FOTO: Thinkstockphoto FETT: Mange sverger til hårpudder, men babypudder kan faktisk gjøre samme nytten! FOTO: Thinkstockphoto

Artikkelen fortsetter under annonsen

3. Bli kvitt fett hår

Tørrsjampo har gått fra å være noe bare gamle damer brukte til å bli et produkt vi alle bærer rundt med oss i veska. For mange er dette redningen på hår som egentlig hadde trengt en vask, men du har bare ikke tid.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Og skulle du gå tom er det ikke noe stress. Særlig ikke om du har litt talkum liggende.

– De aller fleste tørrsjampoer har stivelse i seg, forklarer magasinet.

– Så talkum vil kunne gi deg ganske så likt resultat.

Frisør og kreativ leder hos På Håret i Oslo, Peter Vonkunz Brun, tror også talkum fint kan være en nødløsning om du er tom for vanlig tørrsjampo.

– Prinsippet er jo det samme, men talkum er nok litt hvitere, forklarer Vonkunz Brun til Kvinneguiden.

– Det beste er å bare dra fingrene med litt talkum på gjennom håret, gjerne litt langt inn mot hodeskallen. Pudderet vil da suge til seg alt av overflødig væske og svette i hårbunnen, og håret ditt vil av den grunn se langt freshere ut.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Saken fortsetter under bildet RENGJØRING: Babypudder er supert å ha i gummihanskene, og kan også brukes til å fjerne fettflekker. FOTO: Thinkstockphoto RENGJØRING: Babypudder er supert å ha i gummihanskene, og kan også brukes til å fjerne fettflekker. FOTO: Thinkstockphoto

4. Til husvasken

Ikke gråt over spilt - salatdressing. Eller alt annet som skaper stygge fettflekker. Om du har vært så uheldig å få sølt noe som setter en flekk, prøv med litt talkum.

– Dryss på litt pudder direkte på flekken, og la dette absorbere i en halv times tid, forklarer tekstilekspert og forsker, Ingun Grimstad Klepp hos Statens Institutt for Forbruksforskning.

– Talkumet har egenskapen at det trekker til seg fukt fra nesten alle overflater. La pudderet sitte på flekken en stund, gni litt inn med en gammel tannbørste, og vips, flekken er vekk.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Også til gummihanskene

Bruker du gummihansker når du tar oppvasken eller vasker huset hver fredag? I så tilfelle burde du unne deg en flaske med babypudder.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Dryss litt pudder inn i hanskene når du tar dem av etter endt økt, forklarer nettstedet Creative Home Keeper.

– Ikke bare gjør det at hanskene holder seg mer velduftende, men det vil også bli lettere å få inn hånden i hansken neste gang du skal vaske.

Saken fortsetter under bildet AU: Å vokse leggene kan være smertefullt, men babypudder kan roe ned smertene litt. FOTO: Thinkstockphoto AU: Å vokse leggene kan være smertefullt, men babypudder kan roe ned smertene litt. FOTO: Thinkstockphoto

5. Til vippene, leggene og lårene

Hvem drømmer vel ikke om bambivipper og vakre øyne? Noen tyr til løsvipper, andre igjen går sterkere til verks og betaler for vippe-extensions. Men det trenger du ikke - om du bare har litt talkum og en god gammeldags maskara.

– Ta litt talkum på en bomullspinne og påfør dette på vippene mellom lagene av maskara, forklarer magasinet.

– Fyldigere og flotte vipper på 1-2-3.

Unngå gnagsår mellom lårene

Enten du skal løpe maraton eller bare er ute på sightseeing når du er på sydentur, så har mange erfart at om man svetter mye og det blir friksjon mellom lårene, ja så kan man til slutt få vonde gnagsår der de gnis sammen. Dette løser du lett med å ha litt talkum på lårene når du kler på deg for dagen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Skal du fjerne hår kan du også med fordel bruke talkum. Smør litt talkum utover beina før du skal vokse leggene. Det tynne laget av talkum beskytter huden mot den brennende følelsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Saken fortsetter under bildet TÅFISLUKT: Sliter du med svette på beina når du har på deg sko? Dryss på litt babypudder såklart. FOTO: Trine Jensen TÅFISLUKT: Sliter du med svette på beina når du har på deg sko? Dryss på litt babypudder såklart. FOTO: Trine Jensen

6. Få velduftende føtter

Svette føtter og vondt lukt fra beina er noe mange sliter med. Det finnes en haug med dyre produkter man kan kjøpe, men visste du at talkum også fin-fint kan klare å få kontroll på fotsvetten?

– Dryss talkum ned i skoene, råder magasinet.

– Dette vil fjerne lukten, og i tillegg vil talkumpudderet trekke til seg fukt, slik at føttene dine vil kjennes tørre og friske.

Og har du planer om en høsttur til sydligere strøk bør du ifølge magasinet Good Housekeeping ha med en flaske babypudder.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Talkum er perfekt for å fjerne sand fra beina, forklarer magasinet.

– Gni beina inn med pudderet, og sanden vil falle av. Fra sand til by på null tid.

Saken fortsetter under bildet KORTSTOKK: Kortstokken trenger ikke bli brukt mange timene før den er fett og ekkel. Litt babypudder fikser problemet! FOTO: Thinkstockphoto KORTSTOKK: Kortstokken trenger ikke bli brukt mange timene før den er fett og ekkel. Litt babypudder fikser problemet! FOTO: Thinkstockphoto

7. Kortstokk, maur og kattesand

Spiller man kort i sosiale sammenhenger, kan det godt være at kortene blir både klissete og svette etter hvert. Da er det bare å ta i bruk litt talkum for å få kortene tilbake til originalen.

– Kast spillekortene i en plastpose, forklarer magasinet Good Housekeeping.

– Så drysser du litt talkum ned i posen, og rister kortene rundt nede i posen.

Vips; helt flekkfri og ikke klistrede kort. Tørk av overflødig pudder med litt kjøkkenpapir.

Mot maur og vond lukt

Det blir sagt at maur ikke liker lukten av talkumpudder, så drysser du litt pudder rundt huset, vil du kanskje holde småkrypene på avstand.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Og om du har en katt som tisser på kattesand inne, ja så har du nok antakeligvis erfart at dette ikke lukter spesielt delikat. Da har nettstedet Savvysugar råd: Dryss litt talkum på ren kattesand, og bland. Neste gang pus er på do og tisser, vil rommet garantert ikke lukte like surt etterpå.

Les også:

Fem ting lykkelige mennesker vet

Sjekk hva stress gjør med hjernen din

Her er kollegaen du vil unngå

Denne saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no