Det er ikke farlig å spise dette kjøttet
Men det smaker sannsynligvis ikke spesielt godt. - Levér det tilbake til butikken, sier NorgesGruppen.
Ser kjøttdeigen eller kyllingfiletpakken ut slik som den på bildet over, blir den sannsynligvis ikke med deg hjem fra butikken.
Men hva om kjøttdeigen som så helt grei ut i butikken i går har blåst seg opp i kjøleskapet over natten?
– Disse er ikke farlige eller skadelige, men produktet vil ofte lukte og/eller smake surt. I så tilfelle anbefaler vi kundene å ikke spise produktet, da det neppe vil ha tilfredsstillende smak, sier Kine Søyland, kommunikasjonssjef i NorgesGruppen til Dinside.
Hun anbefaler ikke å kaste kjøttet, men heller ta det med tilbake til butikken der du kjøpte det og reklamere.
Kylling som lukter, gårsdagens pizza og tre år gamle tørrvarer: Kan du spise denne maten?
Artikkelen fortsetter under annonsenArtikkelen fortsetter under annonsenGassproduserende bakterier
Artikkelen fortsetter under annonsenArtikkelen fortsetter under annonsenHusk å holde maten kald
Søyland peker også på at det er viktig å oppbevare kjøttet tilstrekkelig kaldt. Om kjølerekken brytes for lenge, vil bakterier ha langt bedre vekstvilkår.
Artikkelen fortsetter under annonsen– Bakterier vokser og formerer seg lettere hvis feks kjøleskapet ikke er kaldt nok eller at kjøttet ikke kommer raskt i kjøleskap etter handleturen, sier Søyland.