Når to arkitekter får bestemme helt selv…

Den nyutdannede arkitekten Eirik Møller kjøpte sommeren 2012 en sliten 2-roms på Torshov i Oslo.

Det er lite som minner om den opprinnelige leiligheten etter at arkitekt-paret har gjort sitt.

Den nyutdannede arkitekten Eirik Møller kjøpte sommeren 2012 en sliten 2-roms på Torshov i Oslo.

– Dusjen sto på kjøkkenet blant gryteklutene. Det var faktisk mulig å dusje og lage mat samtidig, mimrer Eirik. Sist noen hadde gjort en innsats i boligen måtte være en gang på 80-tallet.

Eirik begynte å rive allerede samme dag som han overtok leiligheten. Det ble begynnelsen på et støv-maraton, stramt budsjett, lite søvn og mange bekymringer.

Les også: Grünerløkkas største bad til salgs – designbolig følger med

Eiriks kjæreste Elisabeth Schjelderup Berntsen var arkitektstudent og naturlig nok interessert i prosjektet. Sakte men sikkert ble hun dratt inn i den altoppslukende renoveringsprosessen. Sammen diskuterte de materialbruk og tegnet utallige romløsninger.

Eirik forsøkte å bo i leiligheten så lenge han kunne, men etter hvert ble den helt ubeboelig, og til Elisabeths store overraskelse flyttet han inn i hennes leilighet. En pose tøy ble til to, to til tre, og vips så var det gjort, og plutselig var de samboere!

Les også: Boligfotografen falt for bolig under fotooppdrag

- Alt, absolutt alt gammelt ble fjernet fra leiligheten, forteller paret. Entusiasmen for det store rommet vokste i takt med nedrivingen. -Teglveggen ble inspirasjonen for det store rommet, og samtidig med at teglveggen ble finere og finere, og naboen fikk mer og mer teglstøv i brødboksen, begynte konseptet å falle på plass, legger de til.

- Først ble teglveggen renset og pusset, så kom gulvet flyvende inn gjennom vinduet med kran, deretter ble veggene montert. Og til slutt kom kjøkken og bad på plass, sier Elisabeth

Rommets lengde ble brukt til å samle funksjonene, mens dens smalhet ble brukt til å fordele funksjonene; kjøkken, stue og soveavdeling. Alle sonene drar nytte av hverandre, samtidig som de lager veldig forskjellige situasjoner i det store rommet.

Les også: Egen kokk og butler er inkludert i leien. Tør du gjette prisen?

Sonene i det store allrommet låner dyrebare kvadratmetere fra hverandre, og det som ville vært et lite soverom får en bit av stuen.

Ved at rommene ”samarbeider” blir de større enn det de ville vært hver for seg.

Soveavdelingen trekker seg litt tilbake fra det store rommet, og blir til en litt mer privat sone i det store åpne rommet. Ved hjelp av en skillevegg, som skjuler garderoben.

Les også: Forlatt kirke ble moderne drømmehjem

- Vi ble sammen i renoveringstiden, og selv om oppussingsarbeidet til tider har vært tungt og tidkrevende, har enden på historien blitt veldig hyggelig for oss. Når vi endelig har fått satt oss ned på sofaen og nytt leiligheten, har vi plutselig kjøpt oss et nytt og større prosjekt sammen, så da er vi på’n igjen, sier Elisabeth.

Det er altså derfor paret nå selger den nyrenoverte leiligheten.

Flere bilder og boligannonsen finner du her.

Personvernpolicy