Tenk deg om før du blindt følger alle kjøkkentriks
Nei, eggeskallene er ikke alltid rene.
Livstriks , kjøkkentriks eller kjerringråd. Smarte at jeg ikke har tenkt på det før og kan det virkelig være så lett-løsninger finnes overalt.
En tresleiv over pastagryten forhindrer at det koker over. Vodka fjerner fartsstriper på rustfritt stål. Majones på gamle klistremerker gjør det lekende lett å fjerne dem fra skapdøren.
Men du må ikke stole blindt på alt du ser og leser på internettet.
Hair of the dog that bit you
Et av rådene vi har sett sirkulere, er at om du skulle få en bit av eggeskallet i bollen når du knekker egg, kan du bruke eggeskallet til å fiske biten opp.
Det lille eggeskallet kan virke umulig å få opp, men bruker du en bit av eggeskallet er det langt lettere.
Det er imidlertid ikke alltid like lurt, for ikke alle eggeskall er rene. Litt som et hår fra hunden som bet deg i foten ikke hjelper mot stivkrampe, og at en liten vodkashot ikke kurerer fyllesyke - den bare utsetter den.
Artikkelen fortsetter under annonsenArtikkelen fortsetter under annonsenIfølge Elin Ytterdahl Tohje, informasjonsdirektør i Nortura, er det ikke påbudt i Norge å vaske egg, men dette anbefales av bransjen.
- Noen egg er vasket, men ikke alle. Egg som vaskes i Nortura, vaskes på gården, så raskt som mulig etter verping, sier Tohje til Dinside.
Genialt: Romtempererte egg på én - to - tre
Forsiktig også om de er vasket
De som blir vasket, blir vasket hos den lokale hønsebonden.
- Alle skal se rene og pene ut, uten synlig smuss. Men selv om de er vasket er det ikke tilrådelig å spise eggeskall med tanke på rester fra vaskemidler, sier Tohje.
Skulle du ønske å prøve eggeskall med eggeskall-trikset likevel, er rådet da å bruke skallet fra et egg som har vært kokt.
Ikke så lett som det høres ut: Slik koker du egg
Slik fjerner du eggeskallet
Sliter du med å fiske opp eggeskallet, har vi et annet triks i ermet, som er både effektivt og hygienisk. Vask deg godt på hendene, skyll av, men ikke tørk deg - og fisk skallet ut med en våt finger.
Kjapt, genialt - og du kan trygt bruke eggehvitene uten å varmebehandle dem.