Apple erstatter iPhone 5-batterier

HAR DU IPHONE 5? Med dårlig batteritid? Det kan det snart være en slutt på. (Foto: Pål Joakim Olsen)
HAR DU IPHONE 5? Med dårlig batteritid? Det kan det snart være en slutt på. (Foto: Pål Joakim Olsen)

Etter å ha oppdaget feil i de første solgte modellene.

Går din iPhone 5 tom for strøm raskere enn normalt? Eller må du lade den oftere enn vanlig? Da kan det hende du har krav på nytt batteri - helt gratis.

Apple har nemlig satt i gang en såkalt bytteordning etter å ha oppdaget feil med batteriene i en liten prosentandel iPhone 5-enheter solgt mellom september 2012 og januar 2013, melder 9to5Mac.

Les også: Apple tilbakekaller ladere

Sjekk serienummeret

Symptomene skal være de to vi nevnte innledningsvis. Du kan sjekke om din telefon er berørt ved å taste inn serienummeret på denne nettsiden.

Om så er tilfelle, kan du altså besøke en autorisert forhandler for å få batteriet byttet ut kostnadsfritt. Du vil også kunne ta reparasjonen direkte med Apple, og for nordmenn regner vi det innebærer at du må sende telefonen via post, ettersom selskapet ikke har noen offisielle butikker her.

Bytteordningen startet fredag 22. august i USA og Kina, men blir tilgjengelig for resten av verden den 29. august.

Allerede fikset det?

Har du krav på nytt iPhone 5-batteri, men har allerede betalt for å fikse det? Da skal du også kunne ta kontakt med Apple for refusjon. Før telefonen leveres inn, er du nødt til å ta en sikkerhetskopi av telefonen, skru av Finn iPhone-tjenesten og slette alt innhold og alle innstillinger (via Innstillinger > Generelt > Nullstill) først.

Les også: Slik får du bedre batteritid i iOS 7