Sunn, rask og enkel hjemmelaget softis

SUNT, RASKT OG ENKELT: Hjemmelaget softis. Foto: Fitnessbloggen
SUNT, RASKT OG ENKELT: Hjemmelaget softis. Foto: Fitnessbloggen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Banansoftis er eit supert alternativ som hurtigiskrem! Lages på få minutter og nytes med den beste samvittighet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Banansoftis

  • Modne bananer skjæres i skiver og fryses ned. Dei kan godt oppbevares i fryseren, men dei trenger noken timer for å fryse heilt. En porsjon tilsvarer 1-2 bananer, litt ettersom kor masse du ønsker.
  • Kjør dei frosne bananbitene i en foodprosessor eller kraftig blender til en softis- konsistens. Kan hende en liten skvett væske må til, eller la bananbitene tine litt først.
  • Spis nøytral som den er, med ekstra søtning eller smak til med eventuelle smakstilsetninger - tips under!
  • Topp med det du måtte ønske.

1713031 7 1404678078338 640x476

Varianter av softis

Banansoftisen er søt og god i seg sjølv, men ønsker man variasjon har eg noken tips til dere:

  • Vanilje-softis: eg tilsatte litt sukinmelis m/stevia og eit godt dryss ekte vanijepulver. Du kan bruke vaniljeproteinpulver, vaniljeessens eller andre smaktilsetninger som gir god vaniljesmak.
  • Sjokolade-softis: smak til med kakaopulver og evt. søtning om du vil ha den søtere. Du kan også bruke sjokoladeproteinpulver for meir protein.
  • Peanøtt-softis: tilsett crunchy peaøttsmør, PB2 peanøttpulver og/eller peanøttmel.

Kombiner gjerne fleire, eller bruk fantasien til å lage andre varianter. Frisk frukt/bær og nøtter er også nydelig som topping!

1713031 7 1404678138321 640x443

1713031 7 1404678163783 640x451

Denne saken ble først publisert på Fitnessbloggen / Klikk.no.