Sunn, rask og enkel hjemmelaget softis
Banansoftis er eit supert alternativ som hurtigiskrem! Lages på få minutter og nytes med den beste samvittighet.
Artikkelen fortsetter under annonsen
Banansoftis
- Modne bananer skjæres i skiver og fryses ned. Dei kan godt oppbevares i fryseren, men dei trenger noken timer for å fryse heilt. En porsjon tilsvarer 1-2 bananer, litt ettersom kor masse du ønsker.
- Kjør dei frosne bananbitene i en foodprosessor eller kraftig blender til en softis- konsistens. Kan hende en liten skvett væske må til, eller la bananbitene tine litt først.
- Spis nøytral som den er, med ekstra søtning eller smak til med eventuelle smakstilsetninger - tips under!
- Topp med det du måtte ønske.
Varianter av softis
Banansoftisen er søt og god i seg sjølv, men ønsker man variasjon har eg noken tips til dere:
- Vanilje-softis: eg tilsatte litt sukinmelis m/stevia og eit godt dryss ekte vanijepulver. Du kan bruke vaniljeproteinpulver, vaniljeessens eller andre smaktilsetninger som gir god vaniljesmak.
- Sjokolade-softis: smak til med kakaopulver og evt. søtning om du vil ha den søtere. Du kan også bruke sjokoladeproteinpulver for meir protein.
- Peanøtt-softis: tilsett crunchy peaøttsmør, PB2 peanøttpulver og/eller peanøttmel.
Kombiner gjerne fleire, eller bruk fantasien til å lage andre varianter. Frisk frukt/bær og nøtter er også nydelig som topping!
Denne saken ble først publisert på Fitnessbloggen / Klikk.no.