Pizza stekt på grillen

Grillmat: pizza på grillen © Foto: Øystein Westlie
Grillmat: pizza på grillen © Foto: Øystein Westlie

I sommer er det pizza på grillen som gjelder.

Dette kommer til å bli den store grillfavoritten denne sommeren: Hjemmelag pizza stekt på grillen! For en lykke! Første gangen jeg skulle steke pizza på grillen, trodde jeg ikke helt på oppskriften jeg leste. Kunne det virkelig stemme at det bare var å legge pizzabunnen på grillristen? Helt sånn uten en stekeplate eller å pensle deigen med olje?

Det stemmer. Så lenge som grillristen din er varm nok, er et bare å legge pizzabunnen rett på grillristen. Over indirekte varme. Og i løpet av noen sekunder, er den ferdig stekt på den ene siden.

Les også: Slik vet du at du får i deg nok antioksidanter

Så er det bare å snu den, ha på tomatsaus eller det du ønsker, og legge den tilbake på grillen.

Pizza på grillen kommer garantert til å bli en stor favoritt hos både små og store.

Skulle du være så heldig at du har en bakerovn stående i hagen, kan du jo selvfølgelig steke pizzaene dine der. Da kan du jo steke surdeigsbrød også. Men har du en grill med lokk, har du det du trenger til pizzastekingen.

Les også: Vi vil ha vilt, men velger oppdrett

Andre godsaker du kan slenge på grillen

Når pizzastekingen er ferdig, kan du legge på marinerte ananas- og vannmelonskiver og få den perfekte desserten. Og topper du det hele med en kule hjemmelagd vaniljeis, må måltidet kunne anses for å være vel gjennomført.

Les også: Fem smarte grilltips

Avansert grillmester

Tilhører du den delen av befolkningen som er hakket mer avansert på grillen enn gjennomstnittet, kan du prøve deg på helgrilling av lammelår . Heldigvis trenger du ikke å være spesielt dreven for å denne ølgrillede kyllingen til å bli supergod og saftig!

Fyr opp grillen, med kull eller gass, og nyt sommeren!

Saken fortsetter under bildet


Les også:

Bygde restaurant i hagen

Slik blir brusen kald på to minutter

Nå har vi fått nok: «Norske matvarer lyver!»

Personvernpolicy