Bli god på Instagram:

Slik blir du dronningen av Instagram

POPULÆR PÅ INSTAGRAM: Marit Isachsen (17) fra Bergen driver Instagram-kontoene @we_fashion og @monomolove, og dette er to av hennes mest populære bilder. Under får du hennes beste tips for perfekte Instagram-bilder. © FOTO: Marit Isachsen
POPULÆR PÅ INSTAGRAM: Marit Isachsen (17) fra Bergen driver Instagram-kontoene @we_fashion og @monomolove, og dette er to av hennes mest populære bilder. Under får du hennes beste tips for perfekte Instagram-bilder. © FOTO: Marit Isachsen

Misunnelig på alle de med tusenvis av følgere? Nå kan du bli en av dem med de riktige triksene.

Likes, hashtags og kommentarer – for mange jenter er alt dette viktig når man legger ut et bilde på Instagram. Men hvordan blir man egentlig en god Instagrammer?

Jenter ivrigst

I Norge er litt over 1 million nordmenn Instagram, og jenter i alderen 18-29 år er de ivrigste brukerne. Daglig laster vi opp bilder av hva vi har på oss, hva vi spiser, hvor vi er og hva vi gjør gjennom dagen.

- Vi ser at jenter ofte er mer visuelle enn gutter, da er Instagram en perfekt plattform for jenter, sier merkevaresjef i Fanbooster og sosiale medier-ekspert Thomas Moen og legger til:

- Det er også svært lav terskel for å legge ut noe – det tar ikke mange minuttene å få et bilde til å se bra ut.

Mennesker flest viser et større behov for å dokumentere livene sine, og ikke minst få anerkjennelse.

- Det er slik samfunnet vårt utvikler seg, sier Moen.

Mange på Instagram er opptatt av å få mange likes, kommentarer og følgere, mens andre bare legger ut bilder for å holde venner og familie oppdaterte på livene sine. Felles er at alle synes det er gøy å bli lagt merke til.

- Det er nok individuelt hvorfor man legger ut bilder, men vi ser at det å få likes og følgere er en viktig del av de sosiale mekanismene, sier Moen og legger til:

- De som får mye oppmerksomhet har en tendens til å dele oftere og synes det er morsommere.

Per dags dato er Instagram like stort som blogger, selv om det har vært en liten nedgang av nyregistrering av bloggere.

- Mange av de store bloggerne har faktisk flere følgere på Instagram enn daglige lesere på bloggen, sier Moen.

Men hva er egentlig hemmeligheten bak et perfekt Instagram-bilde, som kan føre til både mange likes og flere følgere? Under gir vi deg noen triks på veien.

Lys og vinkel viktig

Trykker du deg inn på kontoen @nordicleaves på Instagram, får du opp lyse, gjennomtenkte og inspirerende bilder. Bak kontoen står interiørkonsulenten Edina Sæther, som også driver bloggen nordicleaves.com. Instagram-kontoen sin har hun hatt et par år, og per i dag har hun 11 000 følgere.

Hovedfokuset hennes er interiør, mat og mote, slik som på bloggen hennes. Bildene hennes er rene, pene og enkle, og hun legger mye vekt på lys.

- Lyset har alt å si når man skal ta et bra bilde, og da først og fremst godt dagslys. Her må man bare prøve seg frem til ulike tider på dagen, og man må gjerne flytte seg litt etter lyset, sier Sæther.

Moen er enig.

- Det er lurt å unngå å ta bilder rett mot solen, med mindre man ønsker den effekten. Nok lys gjør alltid bilder tydeligere, og vi ser også at nærbilder av ansikter gir god respons, sier han.

Hvis det er en spesiell ting du vil vise frem, så er det fint å tenke over bakgrunnen.

- Ønsker du å ha din daglige kopp med kaffe i fokus, så synes jeg at det tar seg penest ut på en hvit eller mørk bakgrunn, uten så mye forstyrrelser rundt, sier Sæther.

Også vinkel er viktig, men her kommer det litt an på hva man tar bilder av.

- Jeg liker veldig godt å ta bilder ovenfra, men det fungerer jo ikke på alt. For mat passer det perfekt, sier Sæther.

Hashtags er mye brukt på Instagram, men det er likevel ikke nødvendig å fylle opp fem linjer med tags i håp om flere følgere. Sæther råder å bruke de med måte.

- Jeg bruker mest hashtags i stedet for å skrive hva jeg eventuelt gjør, de beskriver bildet rett og slett. Hashtags er bra, men jeg synes kanskje en del der ute misbruker de, og vel så det.

- Alt må ikke hashtagges!

Saken fortsetter under bildet

Bilde

INSPO: På @nordicleaves kan du la deg inspirere av interiørkonsulenten Edina Sæther sine fine bilder. © FOTO: Edina Sæther

- Tenk over hva du vil formidle

Noen ting er bedre å holde seg for god til å legge ut. Blant annet bilder i mørket der du ikke ser noe som helst, og for ikke å snakke om «fyllabilder».

- Det er aldri bra. Det er kanskje gøy for den personen der og da, men for følgere er det nok veldig uinteressant, sier Sæther.

Er målet ditt flere følgere, bør du tenke over hva du vil formidle. Velg deg ut ett eller flere temaer du konsekvent holder deg til.

- For meg er Instagram noe helt annet i dag enn det var for to år siden. Det har blitt litt mer seriøst nå siden så mange følger meg, sier Sæther og legger til:

- Jeg tenker kanskje litt mer over hva jeg legger ut nå enn jeg gjorde helt i starten.

Moen mener at man må være tålmodig i jakten på nye følgere.

- Legg ut innhold som engasjerer, ha fokus på å teste deg frem til hva de du vil nå liker og sakte men sikkert knekk koden på hvordan man vokser, sier han og legger til:

- Det tar tid og det er vanskelig, men det er veldig gøy når man får det til.

Hold det naturlig

WE FASHION: Bergensjenta Marit Isachsen har over en halv million følgere på kontoen sin @we_fashion. © FOTO: Marit Isachsen WE FASHION: Bergensjenta Marit Isachsen har over en halv million følgere på kontoen sin @we_fashion. © FOTO: Marit Isachsen

Da 17-åringen Marit Isachsen fra Bergen opprettet Instagram-kontoen @we_fashion, som i dag har 640 000 følgere, for rundt to år siden, tok det ikke lang tid før følgertallet steg heftig.

- Jeg fikk raskt mange følgere. Jeg var tidlig ute med å starte en motekonto, og jeg tror det var grunnen til at jeg fikk en del følgere, sier Isachsen og legger til:

- Jeg kom mye på «popular page», som førte til et stort antall følgere.

På kontoen legger hun ut bilder for jenter som er opptatt av mote og skjønnhet. Hun poster også noen egne bilder, og bilder fra andre populære Instagram-jenter – med kreditering så klart. Hun tror folk følger @we_fashion for å få inspirasjon.

Når hun legger ut bilder, er hun opptatt av at både lys, innhold og kvalitet stemmer.

- Jeg liker lyse bilder, og de må helst bli tatt i dagslys – altså naturlig lys. Bildene må gjerne ha noe med mote å gjøre, og jeg vil ha bilder som jeg tror følgerne mine vil like, sier hun og legger til:

- Bildene må ha god kvalitet, jo høyere jo bedre. Man bør ogs ta bilde av ting som er gøy, fint eller interessant. Ha gjerne et motiv som skiller seg litt ut.

Du bør også tenke at det enkle er det ofte det beste, for et finest mulig bilde.

- Ikke overrediger bildene, det er finere når det er litt naturlig, sier Isachsen.

For å få flere følgere bør du være engasjert og skille deg ut.

- Mine tips må være å ta fine bilder, være aktiv, gjerne kommentere på andre sine bilder og like dem. Prøv å skill deg ut fra mengden og finn din stil, sier Isachsen.

Instagram-dronningen har også en privat konto, @monomolove, som hun opprettet for rundt tre år siden.

Over 1,7 millioner følgere

RASKT OPPOVER: På bare åtte måneder fikk Andrea 600 000 følgere på Instagram-kontoen sin @fashionforall. © FOTO: Andrea Elisabeth Brataas RASKT OPPOVER: På bare åtte måneder fikk Andrea 600 000 følgere på Instagram-kontoen sin @fashionforall. © FOTO: Andrea Elisabeth Brataas

Også Andrea Elisabeth Brataas fra Sandvika har en populær Instagram-konto for jenter verden over. Motekontoen hennes, @fashionforall, har nesten svimlende 1,7 millioner følgere.

- Jeg opprettet den i januar 2012. Allerede første måneden hadde jeg fått 11 000 følgere, deretter fortsatte det oppover og jeg nådde 600 000 september samme år, sier Brataas.

På kontoen legger hun ut bilder i lik stil som Isachsen, i en stil hun liker selv og som har en viss eleganse over seg.

- Jeg søker stadig etter ny inspirasjon på nett, og lagrer det jeg føler vil passe inn på kontoen min, sier Brataas.

Tidligere har hun lagt ut mest andre sine bilder, mot tillatelse og kreditering, men det blir det en endring på.

- Jeg kommer til å legge ut mye mer egne bilder utover høsten, siden jeg skal starte en ny moteblogg og da få tilgang på mange egne, fine bilder, sier hun.

På den personlige kontoen sin, @andreaelisabeth, legger Andrea bare ut egne bilder, og da legger hun vekt på kvalitet og tingene i bildet.

- Pass på å ta bilde med et godt kamera og få et bilde av høy kvalitet. Detaljer og bakgrunn har også mye å si, sier Brataas.

For å få flere følgere, er hennes beste tips å tenke kvalitet og være litt på.

- Det er viktig å legge ut bilder ofte, og sørge for å ha høy kvalitet på bildene. Du bør også være aktiv i andre sine kommentarfelt.

Les også:

Sminkehemmeligheten til Kim Kardashian

Slik styler du skjerfet i sommer

Visste du at denne fashion faux pas er lov igjen?

Saken er opprinnelig publisert på klikk.no.

Personvernpolicy