Dale fikk tidenes nærkontakt med blåhval

Men ikke på en positiv måte for naturfotografen. - Risikoen er én til én million for at noe slikt skal skje.

Den erfarne naturfotografen Dale Frink hadde booket en hvalsafari 2. Juli og håpet på noen blinkskudd av verdens største dyr. Han fikk en opplevelse han sent kommer til å glemme.

Han og kapteinen var alene i gummibåten, som hadde stanset ved en gruppe blåhvaler utenfor San Diego i California. På sin egen blogg forteller Frink at kapteinen forsøkte å holde avstand, men plutselig skiftet den ene hvalen retning og kom opp like ved båten.

Dale rakk akkurat å knipse et bilde før både han og kameraet havner i vannet. Et kamera som var fastspent til båten filmet hendelsen.

Se den utrolige videoen øverst i artikkelen.

- Jeg sa til meg selv: Dale, redd deg selv. Men hvis du klarer å redde kamerat… bare… redd kameraet, sier Frink TV-kanalen CBS ifølge TV2.

Se også: Rampete hval overrasker gutt

Han og kapteinen ble raskt reddet opp av en annen hvalsafari-båt som var like ved. De slapp fra hendelsen med kun noen skrammer og en såret stolthet.

– Dette var et uhell. Risikoen er én til én million for at noe slikt skal skje når du er i en liten båt på havet, hevder han ifølge TV2.

Les også : Her kommer spekkhoggeren farlig nær kajakken

Han oppfordrer samtidig andre til å holde seg på trygg avstand fra de majestetiske dyrene.

Frink kan i det minste være glad han ikke fikk et like intimt møte med hvalen som denne marinebiologen på Færøyene. Han fikk seg en svært ekkel overraskelse.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus