Det kan være mulig å lære språk i søvne

Ny forskning viser at du kan lære i søvne. Foto: COLOURBOX
Ny forskning viser at du kan lære i søvne. Foto: COLOURBOX

En ny studie viser at det kan være nyttig å høre på gloser mens du sover.

Å høre på opptak i søvne kan faktisk hjelpe deg å lære. Det slår en gruppe forskere fra universitetet i Zurich og Fribourg fast i en ny studie.

De undersøkte om det var mulig å lære språk ved å høre på gloser i søvne.

60 tyskere som ville lære nederlandsk deltok i studien. De ble bedt om å pugge en serie gloser klokken ti om kvelden. Halvparten av deltagerne fikk sove til klokken to mens de hørte på opptak av glosesettet. Resten av deltagerne ble bedt om å holde seg våkne, ifølge AFP Relaxnews.

Les også: Syv ting de som sover godt gjør riktig

Klokken to om natten undersøkte forskerne hvilken gruppe som husket glosene best. Overraskende nok husket gruppen som sov bedre enn de som var våkne.

Forfatterne av studien Thomas Schreiner og Björn Rasch mener den beviser at vi jobber med ting vi har lært i søvne. Dette underbygger teorien om at god hukommelse henger sammen med søvn.

Forskerne oppfordrer imidlertid ikke studenter til å droppe å lese til eksamen til fordel for å høre på gloser i søvne:

– Du kan kun «aktivere» ord du har lært før du legger deg. Det vil ikke nytte å høre på ord du aldri har hørt mens du sover, sier Schreiner til AFP Relaxnews.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus