Solen gir deg sexfaktor

– En flott sommerfarge forbindes ofte med en bestemt livsstil, hvor vi er mer avslappede, åpne, frie og derfor ofte også mer flørtende, sier sosiolog. Foto: Illustrasjonsfoto (Colourbox.com)
– En flott sommerfarge forbindes ofte med en bestemt livsstil, hvor vi er mer avslappede, åpne, frie og derfor ofte også mer flørtende, sier sosiolog. Foto: Illustrasjonsfoto (Colourbox.com)

Mer enn halvparten av den norske befolkning svarer at det er viktig for dem å ha solbrun hud om sommeren, viser en ny undersøkelse.

Det er fortsatt hot å være solbrun om sommeren, viser en undersøkelse gjennomført av YouGov for hudpleieprodusenten IMEDEEN.

Mer enn halvparten av de spurte nordmennene svarer nemlig at det er viktig for dem med solbrun hud om sommeren.

Den gylne fargen forbindes med et sunt og vakkert ytre, og de fleste av respondentene i undersøkelsen svarer at de føler seg mer sexy når de er brune.

Ikke overrasket

Den danske sosiologen Emilia Van Hauen, er ikke overrasket over solens resultatet.

– En flott sommerfarge forbindes ofte med en bestemt livsstil, hvor vi er mer avslappede, åpne, frie og derfor ofte også mer flørtende. En solbrun hud får oss til å tenke på vår sommerlivsstil, og for det fleste er jo det noe positivt, sier hun.

Van Hauen peker på at når man er brun i huden, er det ofte et tegn på at man har hatt ferie eller nytt noen lange, lyse og varme sommerdager.

– Det gir mange av oss en følelse av overskudd og sunnhet, og det synes utenpå, sier hun.

Huden må forberedes på solen

Undersøkelsen viser også at nordmenn i gjennomsnitt oppholder seg mer enn tre timer i solen på en solskinnsdag, og vi er ganske flinke til å beskytte huden vår når solen står høyt på himmelen.

Hele 79 % svarer at de bruker solkrem for å beskytte huden sin i solen. Men til tross for at mange av oss har blitt flinke til å passe på huden, kommer vi ofte litt for sent i gang.

Bare 22 % av de spurte svarer at de tar de nødvendige forhåndsreglene i løpet av våren og forsommeren, svært mange venter nemlig med solkremen til det er høysommer. Det kan være en av årsakene til at 86 % svarer at de har opplevd å bli solbrent.

Det ser heller ikke Nordmenn tar heller hensyn til senvirkninger av overdreven soling. 77 % av oss tenker nemlig ikke på at rynker kan være en bieffekt av for mye soling.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus