Her kan du kjøpe en øy

Drottninghamn i innsjøen Mälaren, vest for Stockholm. Den er på 8 mål og har en prisantydning på 13 millioner svenske kroner. Foto: Private islands online

Idyllisk, eksotisk eller fullstendig isolert? Eller alt dette på én gang? Hvorfor ikke kjøpe din egen øy?

Hvis du plages du slitsomme naboer, eller rett og slett er folkesky, fins det et eget marked for det ultimate statussymbolet , din egen private øy. Den britiske avisen The Telegraph har i skrivende stund 15 private øyer liggende ute til salgs. Fra «utterly isolated» i en innsjø i Canada, til godt under en halv million kroner, til en luksusøy til over en milliard kroner utenfor kysten av Panama.

Nettstedet Private Islands har også en rekke private øyer ute.

Øyen San José utenfor Panama er med sine 44 mål (kvadratkilometer) ifølge annonsen større eenn nkelte land. Denne tropiske idyllen har en «boutique resort» og har egen flyplass. Flytiden til Panama City er bare 20 minutter. Pris vel en milliard kroner. I konkursrammede Hellas er det flere øyer på markedet. Mest fristende er nok Nissos Makri i det Ioniske hav. Her er byggetillatelse for hotell og boliger alt på plass, men det fins absolutt ingen infrastruktur. Selgerne frister med naboskap blant annet med emiren av Qatar, som ifjor kjøpte seks øyer i den samme øygruppen, Echinadene. Prisen er satt til 110 millioner kroner.

Les også: Derfor blir boligprisveksten sterkere enn ventet

Betalte 70.000 per kvadratmeter

Norge er også med på den eksklusive salgslisten, med Krøtterøy utenfor Molde. Annonsene sier lite om selve øyen, bortsett fra at er her vind, svaberg og skjær. Selger konsentrerer skryten om at det bare er knapt hundre meter fra land, og kort vei både til Atlanterhavsveien og Molde, berømt både for jazz og roser. Prisantydning er knapt 700.000 kroner. Også Brekstad i Bjugnfjorden ligger ute for salg for 3,5 millioner euro - 28 millioner kroner.

Les også: Denne dagen i uken får du mest igjen for boligen

Nesten 70 prosent betaler over prisantydning

Sverige er også representert, med Stor Grotholmen i innsjøen Storsjön i Jämtland. Men dette er litt juks siden øyen må deles med en annen eier. Til gjengjeld er det to «rustikke hytter» på øya, og i innsjøen sies det at det bor et monster. Og det er kort vei over grensen fra Trondheimsområdet.

Prisen heller ikke avskrekkende, vel 1,3 millioner kroner.

Se øyene her:

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus