Selger gamle mobiler for 8.000 kroner

POPULÆRT: Gamle mobiltelefoner er populært igjen. En av de mest populære modellene er Nokia 8210 (bildet) som selges for rundt 500 kroner. Foto: Wikimedia Commons
POPULÆRT: Gamle mobiltelefoner er populært igjen. En av de mest populære modellene er Nokia 8210 (bildet) som selges for rundt 500 kroner. Foto: Wikimedia Commons

Betaler store penger for mobiltelefoner uten fargeskjerm, apper og batterier som holder i flere dager.

Smarttelefoner er nå tilnærmet allemannseie i Norge. Åtte av ti nordmenn over 15 år hadde smarttelefon i 2013.

Men trodde du at de gamle mobiltelefonene ble kastet?

Vel, da trodde du feil. For siden 2009 har franske Djassem Haddad solgt gamle mobiler via internett og interessen er voksende.

Les også: Nå tør vi å surfe på mobilen i utlandet

– Bryr seg ikke om pris

Til den australske avisen Daily Telegraph sier Haddad at noen graver dypt i lommene for å sikre seg en mobil man ikke er nødt til å lade hver dag.

– Mange bryr seg ikke om prisen, vi har solgt noen modeller for mer enn 1000 euro (8.000 kroner). De høye prisene skyldes at det er vanskelig å få tak i visse modeller i dag, telefoner som kun ble produsert i et begrenset antall når de kom, sier Haddad som driver nettbutikken vintagemobile.

De to til tre siste årene har nettbutikken solgt rundt 10.000 gamle mobiler.

– Den aldrende generasjonen ser etter enklere telefoner, mens andre ønsker en billig reservetelefon, sier Haddad til Daily Telegraph.

Les også: Har du mobilnakke?

– Det er trendy

Det er særlig Nokia, Ericsson og Motorola som er populære merker for de som ønsker seg en mobiltelefon uten fargeskjerm.

Ifølge Haddad er Nokia 8210, som kan kjøpes for rundt 500 kroner, en av toppselgerne.

Til AFP har teknologiekspert Damien Douani uttalt at det er trendy å bruke gamle mobiler.

– Det er stort å finne et objekt som vi visste om under en annen tidsalder - litt som når vi betaler for et par vintage joggesko som vi ikke hadde råd til da vi var tenåringer, sa Douani.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus