Meny

Her ignorerer Veronika sin egen søster på gata

Hvordan hadde du reagert? En rørende video viser på overraskende vis hvor usynlig de hjemløse kan være for forbipasserende.

Utstyrt med skjulte kameraer, kostymer og sminke ville organisasjonen New York City Rescue Mission finne svaret på et tankevekkende spørsmål: Hadde du gjenkjent ditt eget familiemedlem som hjemløs på gata?

Resultatet er kanskje overraskende; alle de uvitende deltakerne i videoen passerer like forbi noen av sine nærmeste familiemedlemmer uten å heve et øyenbryn.

En av deltakerne, Veronika, forteller først om sitt nære forhold til søsteren.

– Hun tok seg av meg da jeg var liten, siden foreldrene våre jobbet så mye, sier Veronika.

Men på vei til møtet med filmteamet har Veronika gått rett forbi sin egen søster på gata. Når hun senere får se videoen, blir hun stum og rørt.

– Dette er veldig merkelig. Det ble så mye mer virkelig enn man forventer, klarer hun til slutt å få frem.

Se også: – Vi må bry oss om alle barn i verden som fryser

Videoen er lagt ut på kampanjenettstedet makethemvisible.com, som vil få folk til å tenke seg om når de passerer en hjemløs person på gata.

Nettstedet viser også bilder av hjemløse sammen med opplysninger om deres interesser og lidenskaper.

I februar gjorde SOS Barnebyer stor suksess med en annen skjult kamera-vri, den gangen med en særs synlig gruppe. Johannes på 11 år ble overlesset med hjelp da han satte seg ute en kald vinterdag i Oslo sentrum.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus