Ølsalg og åpningstider på polet i påska

VIN-PÅSKEEGG: Kjøp en vindunk, ta ut plastposten og legg den inne i et stort påskeegg. Alt du trenger å gjøre, er å klippe til kantene, så kan du la tappekrana stikke ut av egget. Foto:  Ole Petter Baugerød Stokke
VIN-PÅSKEEGG: Kjøp en vindunk, ta ut plastposten og legg den inne i et stort påskeegg. Alt du trenger å gjøre, er å klippe til kantene, så kan du la tappekrana stikke ut av egget. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke

Vil du kjøpe vin og øl før helligdagene, bør du få ut fingeren.

For noen er påska den helligste av alle høytider. For andre er påska først og fremst en ferie, gjerne med noe godt i glasset.

Er du en av disse, og vil unngå de lengste køene, bør du snart få ut fingeren. For selv om vår nye regjering åpner for utvidede åpningstider, er polet fortsatt påskestengt, og ølsalget fortsatt begrenset. Derfor risikerer du snart påskekø.

– Enkelte populære fjellpol i Telemark, Buskerud, Oppland og Sør-Trøndelag kan nok ha litt kø påskeuka, forteller pressesjef Jens Nordahl i Vinmonopolet til DinSide.

– Men vi har kapasitet til å håndtere påsketrafikken uten de aller største problemer.

Alternativ til norsk polpåske: Slik er åpningstidene på Systembolaget i Sverige

Les også: Handleliste til påske

Åpningstidene

Slik ser påskens åpningstider ut i de aller fleste tilfeller:

Saken fortsetter under bildet

Merk deg at dette er hovedreglene, med enkelte unntak. For eksempel stenger polet i Hammerfest klokka 14:00 onsdagen før skjærtorsdag, og i Vardø stenger de 13:00.

Oppdaterte åpningstider for ditt pol, finner du på polet.no under «Butikker» på høyre side.

Les også: Fritt frem for å kjøpe vin fra utenlandske nettbutikker

Ta bilde av lappen

Enkelte kommuner har også enda strengere regler for ølsalg i butikk.

SMART: Ser du en slik lapp, lønner det seg å ta bilde av den. Slik holdt vi oversikt sist jul. Foto: Ole Petter Baugerød StokkeSMART: Ser du en slik lapp, lønner det seg å ta bilde av den. Slik holdt vi oversikt sist jul. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke

– Men det gjelder de færreste, forteller kommunikasjonsrådgiver Lise Mette Kjellberg hos ICA Norge til DinSide.

Mange butikker setter uansett opp en lapp i butikken om deres åpningstider og regler for ølsalg i påska.

Her har du et tips: Ta et bilde av lappen, så har du alltid det riktige svaret på spørsmålet mange stiller seg hver eneste høytid.

Les også: 10 minst like smarte ting å bruke mobilkameraet til

Frykter ikke kø

Samtidig som de mest populære polene på fjellet kan oppleve påskekø, frykter ikke Nordahl de store problemene.

– Ingen av dagene før påske er så store at vi har betydelige køproblemer. Er man i byene er nok fredag før påskeuka dagen med størst sjanse for kø, sier Nordahl i Vinmonopolet.

– Er man på påskeferie til fjells kan nok tirsdag eller onsdag neste uke bli de mest besøkte dagene. For Oslo-polene derimot, er påskeuka lavsesong.

Les også: UP: – Ikke gjør dette i påska

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus