Ølsalg og åpningstider på polet i påska

PÅSKESTENGT: Polet holder stengt skjærtorsdag, langfredag og påskeaften. Og det stenger tidligere onsdagen før. (Foto: ELLEN J. JARLI / VINMONOPOLET)
PÅSKESTENGT: Polet holder stengt skjærtorsdag, langfredag og påskeaften. Og det stenger tidligere onsdagen før. (Foto: ELLEN J. JARLI / VINMONOPOLET)

Vil du kjøpe vin og øl før helligdagene, bør du få ut fingeren.

For noen er påska den helligste av alle høytider. For andre er påska først og fremst en ferie, gjerne med noe godt i glasset. Er du en av disse, og vil unngå de lengste køene, bør du snart få ut fingeren. For selv om vår nye regjering åpner for utvidede åpningstider, er polet fortsatt påskestengt, og ølsalget fortsatt begrenset. Derfor risikerer du snart påskekø.

- Enkelte populære fjellpol i Telemark, Buskerud, Oppland og Sør-Trøndelag kan nok ha litt kø påskeuka, forteller pressesjef Jens Nordahl i Vinmonopolet til DinSide.

- Men vi har kapasitet til å håndtere påsketrafikken uten de aller største problemer.

Alternativ til norsk polpåske: Slik er åpningstidene på Systembolaget i Sverige

Åpningstidene

Slik ser påskens åpningstider ut i de aller fleste tilfeller:

Merk deg at dette er hovedreglene, med enkelte unntak. For eksempel stenger polet i Hammerfest klokka 14:00 onsdagen før skjærtorsdag, og i Vardø stenger de 13:00. Oppdaterte åpningstider for ditt pol, finner du på polet.no under «Butikker» på høyre side.

Les også: Fritt frem for å kjøpe vin fra utenlandske nettbutikker

(Grafikk: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE)(Grafikk: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE)

Ta bilde av lappen

Enkelte kommuner har også enda strengere regler for ølsalg i butikk. – Men det gjelder de færreste, forteller kommunikasjonsrådgiver Lise Mette Kjellberg hos ICA Norge til DinSide.

Mange butikker setter uansett opp en lapp i butikken om deres åpningstider og regler for ølsalg i påska.

Her har du et tips: Ta et bilde av lappen, så har du alltid det riktige svaret på spørsmålet mange stiller seg hver eneste høytid.

10 minst like smarte ting å bruke mobilkameraet til

Frykter ikke kø

Samtidig som de mest populære polene på fjellet kan oppleve påskekø, frykter ikke Nordahl de store problemene.

- Ingen av dagene før påske er så store at vi har betydelige køproblemer. Er man i byene er nok fredag før påskeuka dagen med størst sjanse for kø, sier Nordahl i Vinmonopolet.

- Er man på påskeferie til fjells kan nok tirsdag eller onsdag neste uke bli de mest besøkte dagene. For Oslo-polene derimot, er påskeuka lavsesong.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus