Nytt liv til gamle sennep- og ketchupflasker

Med røre på den gamle sennepflasken er det enkelt å lage vafler og pannekaker, også når du ikke har tilgang på mye kjøkkenutstyr. (Foto: ELISABETH DALSEG).
Med røre på den gamle sennepflasken er det enkelt å lage vafler og pannekaker, også når du ikke har tilgang på mye kjøkkenutstyr. (Foto: ELISABETH DALSEG).

Tre smarte måter å bruke gamle spruteflasker på.

Kaster du gamle sennep- og ketchupflasker når du er ferdige med dem? Tenk deg om to ganger, neste gang. For det er ikke bare sennepsglass som kan brukes om igjen og om igjen.

Her er tre smarte ting du kan bruke de gamle sennep- og ketchupflaskene til. Har du tips til flere bruksområder?

Send oss en mail eller del med andre lesere i debatten.

Les også: – Spis hva du vil etter kl 18

Dosere vaffel- og pannekakerøre

Lei av å tørke av benk og komfyr fordi det alltid blir klin med røre som drypper? Fyller du vaffel- eller pannekakerøren over på en gammel spruteflaske, slipper du unna sølet på benken. Det blir også enklere å styre røren akkurat dit du vil.

Det er også mye enklere å ta med seg røre for steking utendørs eller andre steder det ikke er så mye kjøkkenutstyr tilgjengelig.

Som en bonus kan du bruke spruteflasken til å tegne eller skrive med, om du ikke er blant dem som går i lås når det er mer pynt enn smak på maten. Dette er enklere med pannekaker, fordi vaffeljernet skviser ut formene til det ugjenkjennelige.

Les også: Ting du kan gjøre med hårføneren

Tips: Korps- og fotballforeldre vet sikkert dette, men melkekartonger er også perfekt om du skal ta med deg røre og steke et annet sted. Åpner du dem i toppen er det enkelt å fylle opp, og tuten gjør det tilnærmet sølefritt å ha røren i jernet.

Vanne planter: Noen planter skal vannes på skålen, noen rett på jorden, men felles er at det ofte blir søl når man heller på vann om det treffer litt feil. Med en sprutflaske kan du enkelt styre vannet akkurat dit du vil, og ikke minst ha god kontroll over hvor mye du vanner med.

Les også: Vi tester ferdigmat: Du blir ikke mett av de fleste av disse

Støvblåsing og støvsuging

Er flasken ren og tørr kan den også brukes til å blåse ut støv fra steder som er vanskelig å komme til, litt som de blåsebelgene fotografer bruker for å blåse støv og rusk av kameralinsene. Alternativt kan du feste tuten til støvsugeren og suge ut støv, for eksempel i glipene mellom tastene på tastaturet.

Vi anbefaler at du har støvsugeren på lav effekt.

Sjekk også dette geniale støvsugertrikset når du har mistet noe på utilgjengelige steder

Les også: Så mye dyrere er mat på tube

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus