Snart kan du få «smart-TV» til 290 kroner

Endelig er den klar for salg i Norge, den lille dingsen fra Google som skal gjøre TV-en din "smart". (Foto: Ole Petter Baugerød Stokke)
Endelig er den klar for salg i Norge, den lille dingsen fra Google som skal gjøre TV-en din "smart". (Foto: Ole Petter Baugerød Stokke)

Google lanserer Chromecast i Norge

I kjølvannet av lanseringen av Google Play Musikk og Filmer tidligere denne uken, spekulerte vår journalist om ikke Chromecast, Googles alternativ til Apple TV, kom til å bli den neste nyheten fra Google myntet på det norske markedet.

Og ganske riktig, vi har nettopp mottatt meldingen om at Chromecast offisielt er i salg i Norge fra og med i dag.

Hva er det?

Chromecast er en liten plugg som kan minne om en minnepinne, som puttes i TV-ens HDMI-inngang. Via smarttelefonen, nettbrett eller datamaskin kan man overføre trådløst musikk, filmer og bilder fra enheten til Chromecast.

Avspilling, spoling, sporskifte og så videre styres fra den enheten du sitter med i hånden. Løsningen er tett integrert mot Googles nye musikk- og filmtjenester, men også mot Netflix og YouTube. Du kan også speile nettsider fra PC-en til TV-en via Chromecast, vel og merke hvis du benytter Google Chrome.

(Fortsetter etter bildet)

Chromecast er helt avhengig av en smartmobil, nettbrett eller PC/Mac for å fungere. (Foto: Ole Petter Baugerød Stokke)

Chromecast er helt avhengig av en smartmobil, nettbrett eller PC/Mac for å fungere. (Foto: Ole Petter Baugerød Stokke)

Vi har testet den

Chromecast ble lansert i andre markeder i fjor, og den har vært uoffisielt i salg også i Norge tidligere, men da uten støtte for de nevnte Google-tjenestene. Derfor konkluderte vi også med at løsningen framstod som temmelig begrenset da vi testet den.

Les vår test av Chromecast her

Bred støtte

Både mobiler og nettbrett med Android og iOS, samt datamaskiner med Windows og OS X, kan kommunisere med TV-en gjennom Chromecast. Windows Phone og RT er imidlertid ikke støttet på nåværende tidspunkt.

Pluggen er i første omgang tilgjengelig gjennom Elkjøps nettbutikker, fra og med i dag klokka 10, og prisen er 290 kroner.

I følge Øystein A. Schmidt, kommunikasjonssjef hos Elkjøp, vil den komme til Elkjøps fysiske butikker i løpet av første halvdel av april.

Personvernpolicy