Hver gang et barn dør, er det én som mangler på jorden

Hver gang et barn dør, er det én som mangler på jorden
Hver gang et barn dør, er det én som mangler på jorden

Ylva Dybing Helander ble 7 år, men satte store avtrykk.

Pappa Magne Helander delte sine siste måneder med datteren med nesten 90 000 følgere på Facebook.

Flere ganger om dagen la han ut oppdateringer fra tiden med verdens vakreste datter, som snart skulle dø.

Pappa får ikke sove i natt, lille venn, han står på terrassen og ser på trampolinen der ute i hagen. Den står der i mørket helt alene. Alt er så stille, men langt borte kan jeg høre at du roper. Den svake stemmen din er like svak fra alle steder, uansett hvor jeg snur meg, kan jeg ikke se deg. Det er så fryktelig vondt ikke å se deg mer, ikke kjenne den varme, lille hånden din stryke meg på hodet, stemmen din som sier: "Du har ikke hår, du, pappa."

Så alene vi egentlig er uten dem vi er glade i, uten dem vi lever for. Det er så fryktelig ensomt her i mørket.

Han postet bilder av en blek, liten hånd, der et høstløv ble symbolet på livet som ebbet ut. Ylva og Magne berørte barn og voksne over hele Norge, fikk oss til å gripe dagen og sette pris på øyeblikkene.

- Jeg er en helt vanlig pappa, kanskje altfor vanlig. Jeg er ikke spesielt god til å skrive eller formidle følelser, det har hele tiden vært Ylva selv. Hun var spesiell. Uten henne hadde det ikke vært mulig, sier Magne Helander.

Barn sendte tegninger

Foreldre & Barn intervjuet Magne Helander og Cecilie Dybing våren 2012. På det tidspunktet kjempet de fortsatt en kamp for å beholde datteren i livet.

- Da Ylva ble dårlig, fikk jeg erfare avstanden mellom livet du lever med et friskt barn, og livet du får med et sykt barn. Det er en mur mellom disse to verdenene. Og en av grunnene til at jeg begynt å dele tankene mine på Facebook, var at jeg ville fortelle at det faktisk er noen fine ting med å ha et sykt barn også. Jeg ville aldri, og det vet jeg helt sikkert, blitt kjent med Ylva slik som jeg fikk muligheten til, hvis hun hadde levd til jeg døde.

- Jeg ønsket å fortelle at veien mot døden kan være vakker. Trist, men full av kjærlighet, forteller Magne.

Mange som har fulgt Ylva og Magne har selv opplevd å ha syke barn. En av dem er Jeanette Bruserud fra Bærum. Hun tror Magnes åpenhet rundt datterens sykdom, har gjort det mulig for flere å sette seg inn i hvordan det er å leve med et sykt barn.

- Jeg vet av erfaring at mange trekker seg litt unna, redde for å si eller gjøre noe feil. Men det beste er alltid å bry seg, tørre å spørre om hvordan det går, om det er noe man kan gjøre. Det betyr mye i en slik situasjon. Etter at Magne har delt så nære tanker, håper jeg flere tør å gjøre det, sier hun.

- Det har skjedd så mye, og jeg har fått kontakt med så mange mennesker. Det er ikke bare kommentarene på Facebook. Postkassen hjemme var full av tegninger, brev og små gaver til Ylva. Det fineste var barn som hadde tegnet Ylva sittende på en trapp med en stige opp til himmelen, og tegninger som viste at kreften døde sammen med henne. Barns rå tilgang til livet tror jeg vi må ta vare på. Det er viktig å snakke med dem om døden.

Min erfaring er at de takler det, sier Magne.

En mening i sorgen

Du har vist meg en nydelig, bortgjemt sti, du har gjort alt rundt den så vakkert og fint. Jeg håper det var greit at jeg tok så mange mennesker med på den, Ylva. Stien er nå blitt stor og bred, mange har fulgt oss på den, og da kan sikkert andre finne den litt lettere senere.

- Ylva skulle dø. Men jeg ønsket å vise alt. Ikke bare sykdommen og det vonde, men også det som var fint. Hun hadde mange gode dager. Samtidig er det viktig å snakke om døden, og jeg føler at noen av disse tabuene er blitt brutt ned for en stund.

Magne hadde aldri forestilt seg at han og datteren skulle vekke så stor oppmerksomhet. Han sier at det ikke har gått opp for ham ennå hvilken betydning historien deres har fått.

- Det er ikke over ennå. Ingen vet hvor dette ender. Hun levde kanskje ikke så lenge, men hun satte dype spor etter seg, sier han.

Olaf Aagedal, forsker ved Stiftelsen Kirkeforskning (Kifo) og medforfatter av boken «Offentlig sorg», kan bekrefte at pårørende kan finne trøst i å dele et slikt budskap med mange.

- Det er en måte å gjøre sorgen og tapet meningsfylt på. Som i dette tilfellet, der faren oppfordrer de som følger historien til å nyte øyeblikkene og glede seg over livet.

Svippet innom fødestua

I dag har det vært mange vanskelige tanker. Tanker om at den sovende, varme kroppen, lukten av håret hennes, som jeg til stadighet er innom og dytter nesen min inn i, snart skal bli borte. Kroppen skal bli kald, lukten fordufte. Ja, i dag har tankene dreid seg om nettopp sekundene da alt skal forandre seg. Jeg gruer meg veldig, vi får ikke endret på det. Men plutselig, etter enda noen vonde, vanskelige tanker, kommer det fram noen gode igjen. I dag er det høstferie, mange skal reise bort med barna sine: BRUK DENNE på å gi barna og dere selv en uke dere vil huske for livet.

- Da Ylva ble født, var jeg på fødestuen i 15 minutter før jeg dro videre i et møte. Jeg kan ikke huske at jeg tok henne med på noen trilleturer. Jeg var jo til stede i livet hennes, men ikke ordentlig til stede. Etter som tiden gikk, tok jeg henne som en selvfølge – hun skulle jo være der bestandig. Sånn var det aldri for Ylva. Hun var alltid her og nå. Det var hun som lærte meg å leve i øyeblikket.

Sammen med Trond Espen Hansen, pappa til kreftsyke Eliisa Marie (3), startet Magne Stiftelsen Sykehusbarn i 2011. Målet er å gjøre hverdagen bedre for barn og unge som tilbringer lang tid på sykehus.

- Gjennom stiftelsen har jeg møtt mange syke barn, og deres små tanker er helt ærlige. De har ikke noen fasade de skal opprettholde, og jeg tror vi kan lære mye av deres usminkede, til tider brutale syn på livet.

Magne er opptatt av å få fram at deres erfaringer ikke er unike. Død og sykdom er en del av hverdagen for mange.

- Tiden jeg hadde med Ylva, lot meg bli kjent med henne på en helt spesiell måte. Det er ikke alle som få oppleve det.

- Når et barn dør, oppleves det som et brudd på den normale rytmen i livet. I dette tilfellet har familien valgt å fokusere på at det er en egen livskvalitet i å få lov til å følge noen i døden, og det er et viktig budskap, sier Kifo-forsker Olaf Aagedal.

Les også: Ylva (5) kjemper mot hjernesvulsten

Samlet inn penger

Tobarnsmor Lizann Rosenlund (32) driver interiørbutikken Lykkelig på Haver i Drøbak, sammen med Heidi Haver (38). De ble grepet av Ylvas historie og ønsket å vise sin støtte til familien.

- Jeg har kjent til Ylvas familie lenge. Men det var først da Magne begynte å lufte tankene sine på Facebook, at jeg virkelig skjønte hva de gjennomgikk. Heidi og jeg er begge mødre, og da Magne skrev at de skulle flytte Ylva hjem fra sykehuset for å tilbringe den siste tiden sammen med henne, traff det oss rett i hjertet.

I tre hektiske uker brukte Lizann og Heidi kvelder og ledige øyeblikk til å arrangere en kunstutstilling til støtte for Stiftelsen Sykehusbarn.

- Kunstutstillingen ble større enn vi hadde planlagt. Kunstnere fra hele landet tok kontakt og ønsket å bidra, og til slutt fikk vi inn over 40 000 kroner. Dette var vår måte å bidra med noen meningsfullt i alt det meningsløse.

Les også: - Jeg har blitt pappa til en nydelig engel

Diskuterte Facebook

Var en tur ute i hagen, ingen blader er igjen på trærne ...er nok ingen tilfeldighet. Det er fredelig i huset her i kveld, gråt og latter er det fortsatt, Ylva er ikke liten lenger, hun er stor og fyller hele huset. Ylva har det bra nå, hun tapte ikke kampen mot kreften. Nei, hun vant den til slutt. Takk, alle sammen, gi barna deres en ordentlig stor klem i kveld. Fortell hvor mye dere elsker dem!

- Det er en trøst at andre klarer å glede seg over at de ikke er rammet av en dødelig sykdom. At de ikke har mistet barnet sitt, sier Magne Helander.

Professor Hans Jørgen Wallin Weihe ved Høyskolen i Lillehammer er medforfatter av boken "Sorg. Kjærlighetens pris er sorgen". Han tror mange kan finne støtte i å dele sorgen.

- Sosiale medier har åpnet opp for en ny måte å dele sorg på, og fellesskapet som oppstår, er viktig og bra. Utfordringer kan oppstå når de pårørende ønsker å gå videre i livet, mens andre har behov for å snakke mer om sorgen.

- På nettet kan det dukke opp kommen­tarer lenge etter du har postet et innlegg, og det er ikke alltid like ønskelig.

Weihe minner også om viktigheten av at alle berørte er enige om hvordan sorgen deles.

Hos Magne og Cecilie har det vært store uenigheter i forhold til det som har blitt postet på Facebook. Cecilie Dybig gjør det klart at hun ikke synes det er greit, men at hun ser det store bildet og sier hun forstår at det kan være til hjelp for andre syke barn.

Trøstet andre

Nina Cappelen har fulgt familien Helanders kamp for å beholde datteren i live.

- Det er vanskelig for mange å snakke om kreft. Vi blir hjelpeløse og trekker oss unna. Magne har gjort det motsatte. Han har ­trukket folk til seg med sin åpenhet.

- Ting man ikke tenkte over, er blitt viktige. Alltid å lytte til hva barna mine har å si, og hver dag spørre dem hvordan de har det. Samtidig er jeg blitt livredd for å miste dem. Når skjønne lille Ylva kan dø, så kan det samme skje med mine, sier Nina Cappelen.

Hun tror Magne Helander har hjulpet mange til å øyne håp i alt det triste.

- Måten han har formidlet Ylvas historie på er så vakker og sterk at man smiler gjennom tårene. Han har faktisk trøstet oss andre i fortvilelsen.

Tenk at Ylva føles mer i live nå enn i dagene etter at hun ble født. Uansett hvor levende hun var da, var hun ikke så til stede i min verden. Men nå er hun det i aller høyeste grad. At hun er død, spiller ingen rolle, for i min verden lever hun for alltid. Det hjelper ikke å ha noen i livet om du ikke er til stede i det. Eller om du ikke gir andre mulighet til å være til stede i ditt.

Det er mange tanker om døden om dagen, men tankene om livet er egentlig langt viktigere, det er nå vi lever, det er i dette tidspunktet vi kan kjenne gleden av kjærligheten, nærheten av andre mennesker i sine menneskekropper. Men som Ylva sier i sin drøm til meg, er det viktig at vi ser forbi disse tingene, slipper sjelen til menneskene inn til oss. Det å se dine barn som en del av deg selv, det å se barnet i deg selv leke med ditt eget barn. Det å se mennesker rundt deg som noe mer enn kroppen, inntekten, bilen og huset. Det fattigste og rikeste menneske er akkurat som deg, her et sted i livet på en reise.

Hva om Ylva ikke var blitt til? Hva om Ylva var frisk som en fisk og løp rundt her i stua og fikk kjeft for alt det bråket hun lagde når jeg satt her og skrev? Altså, for det første hadde jeg aldri skrevet dette da. For det andre hadde jeg ikke visst hvor ufattelig mye Ylva har gitt meg. Jeg hadde nok aldri blitt kjent med hennes tanker og sjel uten sykdommen og hennes død. Så utrolig trist det er å tenke på hva jeg hadde gått glipp av.

- Jeg visste at livet hennes ville bli kort, og kanskje visste hun det selv også. Ylva har gjort så mye med meg, og reisen vi har hatt sammen er ikke over ennå, sier pappa.

Coach Tone Trollbu synes det er modig av Magne å være så åpen om sykdom og død hos sitt eget barn.

- Det er lett å glemme å være til stede i øyeblikket. Men det er nettopp det Magne har vært. Han har fått oss til å huske å sette pris på de vakre øyeblikkene, men også å akseptere at døden er en naturlig del av livet, selv når den kommer altfor tidlig, sier Trollbu, som driver bloggen Livsstrategi.

Ylvas sang

Ylva har berørt store og små, fra sør til nord. Mange har tatt kontakt med Magne og takket for åpenheten. Barnehager og bedrifter har gitt penger til Stiftelsen Sykehusbarn, noen har tatt en spontan fridag med barna, mens andre er blitt inspirert til å skrive sang.

- 14. oktober var jeg en innom Facebook. Jeg er ikke spesielt glad for å gå inn i andres tragedier, men denne dagen hadde Magne Helander lagt ut et bilde av datterens tøffel – som snart skulle ryddes bort for siste gang. Det var et skikkelig slag i magen. Jeg ble utrolig lei meg og følte meg maktesløs, sier danskfødte Jacob Lund Paulsen. Han er utdannet rytmisk pianist, og samme ettermiddag skrev han det som siden skulle bli kjent som "Ylvas sang".

- Jeg skrev fra mitt eget hjerte, men jeg er overbevist om at jeg ikke skrev denne sangen alene, sier han.

Da teksten var ferdig, tok han kontakt med musikervenner via Facebook og spurte om noen ønsket å bidra gratis. Mange meldte seg, og sangen ble spilt inn i Danmark og Norge. Lørdag samme uke var den ferdig.

- Sangen var ment som en gave til Ylva, og det var viktig for meg at hun fikk høre den før hun døde.

Han sendte lydfilen til Magne og Cecilie, og fikk rask svar fra en rørt pappa som ønsket å gjøre den tilgjengelig for andre også. I løpet av det første døgnet på Facebook ble den hørt av 40 000. Etter to uker hadde 160 000 hørt den.

- Jeg er veldig ydmyk og glad for at den ble så godt mottatt. Det er fantastisk at en sang kan bety så mye, sier Jacob Lund Paulsen.

Etter Magne og Cecilies ønske ble sangen også spilt i datterens begravelse.

Magne forteller at Ylvas gravsted er fullt av blomster og gaver fra folk som ønsker å vise sin støtte.

- Ylva vil aldri bli glemt. Hun lever videre med oss og stiftelsen. Det er rart og vanskelig å forklare, men Ylva er her, selv om hun er død. Jeg har henne meg overalt, og jeg kan fortsatt snakke med henne. Alt er blitt annerledes enn jeg trodde.

- Ylva har reist, men hun er her – like selvfølgelig som at jeg puster.

Les også:

- Det handler ikke om å leve lengst mulig, men best mulig

Tuva (6) er nesten alene om denne diagnosen

Sally mistet hjertebarnet etter to måneder

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
16:34 Stor snøskredfare i ni regioner16:32 Norge nummer to uten Thingnes Bø – Fourcade og Frankrike vant enkelt16:31 Tatt med ekplosiver på Karl Johan, risikerer seks års fengsel15:36 Fikk en sønn som ikke var som «andre barn» – siden har han reddet hundrevis15:24 Politiet har åpnet drapsetterforskning i Hov15:24 Gazzaniga reddet straffe og Tottenham-poeng15:14 Haaland starter på benken – Kan få sin Bundesliga-debut15:13 FN: Den utenlandske innblandingen i Libya må stanse14:34 Mann tiltalt for å ha voldtatt stedatter i 200914:26 Utfor: Kilde mistet pallplassen mot slutten – Feuz heiet fram til seier14:24 Rød slapp med skrekken, ingen alvorlig skade14:00 Macron måtte forlate teater med politieskorte13:46 Mye nedbør og jordskredfare i Nordland, Trøndelag og på Vestlandet13:39 Berømt Paris-kafé rammet av brann13:04 Tyrkia har deportert IS-mistenkt kvinne og hennes tre barn til Tyskland12:49 PST etter pågripelsen av terrorsiktet kvinne: – Endrer ikke trusselbildet i Norge12:39 Bolsjunov best i Nove Mesto, Røthe på pallen12:15 Fire personer siktet etter at 34-åring døde etter vold på institusjon i Søndre Land11:38 Sju savnet etter skred i Himalaya11:37 PST vil gjennomføre avhør av den terrorsiktede kvinnen11:19 Lysbakken roser regjeringen for å ha hentet hjem norsk familie fra Syria11:18 Ropstad utelukker reforhandlinger om regjeringsplattformen10:57 Erdogan hevder Europa vil bli rammet av terror hvis Libyas regjering faller10:35 Dominerende Johaug-seier i Nove Mesto, vant med over halvminuttet09:19 Kvinne fra Sunnmøre må betale ektemannen 800.000 kroner i erstatning for svindel09:10 Utbygger dømt til å kjøpe tilbake hus bygd på søppelfylling i Skedsmo08:36 Klimaforskeren: – Hver dag venter jeg på vinteren, men den kommer aldri08:07 Én siktet etter dødsfall på institusjon i Søndre Land07:57 Forskere: Langt flere trolig smittet av lungevirus i Kina enn hva myndighetene oppgir07:15 Store klimautslipp fra Australias branner07:09 Mann skutt og alvorlig skadd i Sverige06:46 Terrorsiktet kvinne pågrepet på Gardermoen06:32 Aftenposten: Regjeringskrise kan utløse lederdebatt i Frp06:17 Alkoholstrømmen strupes ved spanske feriefavoritter06:00 Dette skjer i dag05:53 Mann dømt for overgrep mot samboerens datter05:30 Dette skjedde i natt05:13 Forsikringsselskaper vil kreve egenandeler refundert etter parkeringshusbrann04:47 Mann påkjørt av trikken i Trondheim04:46 Lærere saksøker flyselskap for dumping av drivstoff04:39 Brannvesenet i Oslo hadde 9.400 unødvendige utrykninger i fjor04:23 Regn dynker skogbranner øst i Australia03:52 Byrådet i Oslo vil sikre helsehjelp til personer uten oppholdstillatelse03:35 Stadig færre barn i Bygde-Norge02:41 Ventura hentet seg inn etter dobbeltbogey i California02:04 Jagland: Kvinnene bør hentes hjem02:04 Johnson inviterer til brexit-feiring00:36 Trump ber Irans øverste leder være forsiktig med hva han sier23:34 Boeing har funnet ny 737 Max-feil23:09 Jury utpekt i Weinstein-saken22:43 Person død etter vold22:37 Frykter rådyr jakt etter at Statskog solgte eiendom for 9,6 millioner22:15 En person skadd da svovelsyre lekket ut i Oslo21:28 Anne-Elisabeth Hagens ektemann har sendt politiet en rekke eposter20:55 Frp-exit kan utløse lederstrid20:13 Motedesigneren Jean-Paul Gaultier gir seg19:51 Brutal EM-knockout av Norge over Ungarn19:42 Medier: IS-siktet kvinne er på vei til Norge19:41 Forskere kan ha knekt koden for det første liv på Jorden18:52 Mistenkelig dødsfall i Skien18:36 Togsporet mellom Drammen og Asker åpnet for trafikk18:12 Durek Verrett sier han har satt Märtha Louise i forlegenhet17:46 Annonse vekker oppsikt: «Magisk katt» ba selv om å bli solgt16:37 Hjem fra IS: – Dette er barn som må inviteres til bursdager16:03 Mann pågrepet i forbindelse med dobbeltdrapet i Bergen16:00 Frps Jon Helgheim kritiserer mediedekningen av den IS-siktede kvinnen15:46 Norges seiersrekke i stafett fortsetter etter voldsom opphenting15:29 Lavrov gir USA skylden for at verdenssituasjonen er blitt mer anspent14:26 Thunberg: – Til nå har vi ikke sett noe som helst tegn på handling14:16 TV-stjernen Derek Fowlds døde i dag13:51 Ung mann med gjengtilhørighet siktet i Prinsdal-saken13:51 Norsk trio til finale i slopestyle friski i Italia13:22 Skal rydde opp i svensk langrennskaos13:22 Åtte av ti afroamerikanere mener Trump er rasist13:20 Mann pågrepet for å ha stjålet 12 milliarder passord13:20 Overgrepsdømt mann dømt igjen for overgrep mot fosterbarn13:07 Krisemøte mandag for å redde regjeringen12:24 Gjellestadskipet er mest sannsynlig fra tidlig vikingtid12:23 Japansk domstol beordrer stenging av reaktor12:22 NASA: 2019 var det nest varmeste året på over 100 år12:04 Sejersted pådro seg hjernerystelse etter stygt fall11:46 Frykter at meldeplikt til EU svekker lokaldemokratiet11:33 Solskjær har utnevnt ny kaptein11:24 Ytterligere en mann siktet for drapet i Prinsdal11:02 Tysk EM-spiller innelåst i garderoben, kom for sent til avkast11:01 Australia taper milliarder på at turistene uteblir11:00 Jordskjelv utenfor Bergen10:23 – Magnus Carlsen har en tendens til å bli overvurdert10:22 Glimts suksesstrener takket nei til Vålerenga10:21 Nordmenn betalte 944 milliarder kroner i skatt i fjor09:41 Sjark gikk på grunn i Finnmark09:40 Ødegaard skadefri og klar til kamp09:29 Slik er de norske håndballguttas EM-bonus09:13 Anbefaler ikke forbud mot prisdiskriminering09:12 Ukrainas statsminister vil gå av08:50 Iversen var syk da han startet Tour de Ski08:49 25 år siden jordskjelvet i Kobe08:46 Færre røyker, flere snuser08:29 Frp-topp i Oslo krever flyktningstopp08:18 Barneombudet bekymret over forhold i barnevernet, ifølge rapport
Siste nytt
16:34NorgeStor snøskredfare i ni regioner16:32SportNorge nummer to uten Thingnes Bø – Fourcade og Frankrike vant enkelt16:31NorgeTatt med ekplosiver på Karl Johan, risikerer seks års fengsel15:36Helse og livsstilFikk en sønn som ikke var som «andre barn» – siden har han reddet hundrevis15:24NorgePolitiet har åpnet drapsetterforskning i Hov15:24SportGazzaniga reddet straffe og Tottenham-poeng15:14SportHaaland starter på benken – Kan få sin Bundesliga-debut15:13VerdenFN: Den utenlandske innblandingen i Libya må stanse14:34NorgeMann tiltalt for å ha voldtatt stedatter i 200914:26SportUtfor: Kilde mistet pallplassen mot slutten – Feuz heiet fram til seier14:24SportRød slapp med skrekken, ingen alvorlig skade14:00VerdenMacron måtte forlate teater med politieskorte13:46NorgeMye nedbør og jordskredfare i Nordland, Trøndelag og på Vestlandet13:39VerdenBerømt Paris-kafé rammet av brann13:04VerdenTyrkia har deportert IS-mistenkt kvinne og hennes tre barn til Tyskland12:49NorgePST etter pågripelsen av terrorsiktet kvinne: – Endrer ikke trusselbildet i Norge12:39SportBolsjunov best i Nove Mesto, Røthe på pallen12:15NorgeFire personer siktet etter at 34-åring døde etter vold på institusjon i Søndre Land11:38VerdenSju savnet etter skred i Himalaya11:37NorgePST vil gjennomføre avhør av den terrorsiktede kvinnen11:19PolitikkLysbakken roser regjeringen for å ha hentet hjem norsk familie fra Syria11:18PolitikkRopstad utelukker reforhandlinger om regjeringsplattformen10:57VerdenErdogan hevder Europa vil bli rammet av terror hvis Libyas regjering faller10:35SportDominerende Johaug-seier i Nove Mesto, vant med over halvminuttet09:19PengerKvinne fra Sunnmøre må betale ektemannen 800.000 kroner i erstatning for svindel09:10NorgeUtbygger dømt til å kjøpe tilbake hus bygd på søppelfylling i Skedsmo08:36NorgeKlimaforskeren: – Hver dag venter jeg på vinteren, men den kommer aldri08:07NorgeÉn siktet etter dødsfall på institusjon i Søndre Land07:57VerdenForskere: Langt flere trolig smittet av lungevirus i Kina enn hva myndighetene oppgir07:15VerdenStore klimautslipp fra Australias branner07:09VerdenMann skutt og alvorlig skadd i Sverige06:46NorgeTerrorsiktet kvinne pågrepet på Gardermoen06:32NorgeAftenposten: Regjeringskrise kan utløse lederdebatt i Frp06:17ReiseAlkoholstrømmen strupes ved spanske feriefavoritter06:00NorgeDette skjer i dag05:53NorgeMann dømt for overgrep mot samboerens datter05:30NorgeDette skjedde i natt05:13NorgeForsikringsselskaper vil kreve egenandeler refundert etter parkeringshusbrann04:47NorgeMann påkjørt av trikken i Trondheim04:46VerdenLærere saksøker flyselskap for dumping av drivstoff04:39NorgeBrannvesenet i Oslo hadde 9.400 unødvendige utrykninger i fjor04:23VerdenRegn dynker skogbranner øst i Australia03:52NorgeByrådet i Oslo vil sikre helsehjelp til personer uten oppholdstillatelse03:35NorgeStadig færre barn i Bygde-Norge02:41SportVentura hentet seg inn etter dobbeltbogey i California02:04NorgeJagland: Kvinnene bør hentes hjem02:04VerdenJohnson inviterer til brexit-feiring00:36VerdenTrump ber Irans øverste leder være forsiktig med hva han sier23:34VerdenBoeing har funnet ny 737 Max-feil23:09VerdenJury utpekt i Weinstein-saken22:43NorgePerson død etter vold22:37NorgeFrykter rådyr jakt etter at Statskog solgte eiendom for 9,6 millioner22:15NorgeEn person skadd da svovelsyre lekket ut i Oslo21:28NorgeAnne-Elisabeth Hagens ektemann har sendt politiet en rekke eposter20:55NorgeFrp-exit kan utløse lederstrid20:13KulturMotedesigneren Jean-Paul Gaultier gir seg19:51SportBrutal EM-knockout av Norge over Ungarn19:42NorgeMedier: IS-siktet kvinne er på vei til Norge19:41VerdenForskere kan ha knekt koden for det første liv på Jorden18:52NorgeMistenkelig dødsfall i Skien18:36NorgeTogsporet mellom Drammen og Asker åpnet for trafikk18:12NorgeDurek Verrett sier han har satt Märtha Louise i forlegenhet17:46Helse og livsstilAnnonse vekker oppsikt: «Magisk katt» ba selv om å bli solgt16:37NorgeHjem fra IS: – Dette er barn som må inviteres til bursdager16:03NorgeMann pågrepet i forbindelse med dobbeltdrapet i Bergen16:00NorgeFrps Jon Helgheim kritiserer mediedekningen av den IS-siktede kvinnen15:46SportNorges seiersrekke i stafett fortsetter etter voldsom opphenting15:29VerdenLavrov gir USA skylden for at verdenssituasjonen er blitt mer anspent14:26VerdenThunberg: – Til nå har vi ikke sett noe som helst tegn på handling14:16KulturTV-stjernen Derek Fowlds døde i dag13:51NorgeUng mann med gjengtilhørighet siktet i Prinsdal-saken13:51SportNorsk trio til finale i slopestyle friski i Italia13:22SportSkal rydde opp i svensk langrennskaos13:22PolitikkÅtte av ti afroamerikanere mener Trump er rasist13:20VerdenMann pågrepet for å ha stjålet 12 milliarder passord13:20NorgeOvergrepsdømt mann dømt igjen for overgrep mot fosterbarn13:07PolitikkKrisemøte mandag for å redde regjeringen12:24KulturGjellestadskipet er mest sannsynlig fra tidlig vikingtid12:23VerdenJapansk domstol beordrer stenging av reaktor12:22VerdenNASA: 2019 var det nest varmeste året på over 100 år12:04SportSejersted pådro seg hjernerystelse etter stygt fall11:46PolitikkFrykter at meldeplikt til EU svekker lokaldemokratiet11:33SportSolskjær har utnevnt ny kaptein11:24NorgeYtterligere en mann siktet for drapet i Prinsdal11:02SportTysk EM-spiller innelåst i garderoben, kom for sent til avkast11:01ReiseAustralia taper milliarder på at turistene uteblir11:00NorgeJordskjelv utenfor Bergen10:23Sport– Magnus Carlsen har en tendens til å bli overvurdert10:22SportGlimts suksesstrener takket nei til Vålerenga10:21PengerNordmenn betalte 944 milliarder kroner i skatt i fjor09:41NorgeSjark gikk på grunn i Finnmark09:40SportØdegaard skadefri og klar til kamp09:29SportSlik er de norske håndballguttas EM-bonus09:13PengerAnbefaler ikke forbud mot prisdiskriminering09:12PolitikkUkrainas statsminister vil gå av08:50SportIversen var syk da han startet Tour de Ski08:49Verden25 år siden jordskjelvet i Kobe08:46Helse og livsstilFærre røyker, flere snuser08:29PolitikkFrp-topp i Oslo krever flyktningstopp08:18NorgeBarneombudet bekymret over forhold i barnevernet, ifølge rapport

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus