Hvordan åpne hermetikk uten boksåpner

ÅPNER HERMETIKK MED HENDENE: Å få opp boksen uten boksåpner er enklere enn du tror. Se hvordan de blide russerne i videoen under gjør det. (Foto: Skjermdump fra Youtube.com)
ÅPNER HERMETIKK MED HENDENE: Å få opp boksen uten boksåpner er enklere enn du tror. Se hvordan de blide russerne i videoen under gjør det. (Foto: Skjermdump fra Youtube.com)

Har du hørt om betong-trikset? Eller visste du at en skje holder i massevis?

Har du stått der med sult som river i magen og et hermetikk-måltid klart - uten noen boksåpner til å få opp boksen?

Da har du kanskje allerede skrevet inn "hvordan åpne hermetikkboksen uten boksåpner?" i Google-feltet.

Det er et ekte overlevelsestriks. Kan du det ikke ennå, får du sjansen til å bli beredt her. Og skulle du foretrekke å åpne boksen med tradisjonell boksåpner, kan du finne den beste i vår test av boksåpnere.

Det er mange muligheter til å få opp hermetikk. Det mest oppsiktsvekkende er kanskje at du kan greie det med bare hendene.

Det forutsetter riktignok at du har tilgang på et underlag av betong. Jo røffere betong, jo bedre. En kjøkkenbenk av betong er ikke å anbefale - heller ikke annen betong du vil bevare, hvis du skulle ha et helt hus laget av betong. Det blir nemlig merker.

Sett bare hermetikkboksen opp ned: Dra den hardt frem og tilbake over betongblokken. Etter noen raske drag sliper du ned toppen på boksen. Deretter kan du dytte opp lokket ved å klemme på boksen, kanskje må du klemme litt fra ulike sider rundt boksen. Eventuelt kan du bruke en kniv til å vippe opp lokket. Se video under for hvordan det kan gjøres.

Åpne boksen med skje

Alternativt, og trolig enda enklere, er det å bruke en skje fra kjøkkenskuffen. Ta skjeen i hånden, hold ganske hardt fast. Dytt den hardt ned mot kanten av hermetikkboksen, og dra den frem og tilbake. Da får du hull på boksen. Deretter bruker du skjeen til å "skjære" rundt kanten, med utgangspunkt i hullet du laget.

Se så glad man kan bli av å greie det (sånn noenlunde) på første forsøk.

Åpne hermetikkboks med kniv

Det aller enkleste er imidlertid kanskje å bruke en stor, skarp kniv. Da er det lett som en plett å skjære rundt kanten. Bare stikk hull på boksen først, ved å dytte kniven ned langs kanten. Pass godt på at fingrene ikke kommer i veien.

Men det er også mulig med en mye sløvere og mindre kniv, så lenge den er solid nok. Sett kniven inntil kanten, bank hardt til du får hull. Bøy kniven opp, slik at du får omtrent 90 graders vinkel. Hold fast i kniven, dra den langs kanten i en sammenhengende bevegelse, og voila: Åpen boks. Maten er klar.

Les også:

Hvordan skal bestikket plasseres i oppvaskmaskinen?

Mal betongen på veggen

Sjekk hvilken kokkekniv du trenger