Meny

Rødvin, syre og Jif Baderom ødelegger marmor:

Slik unngår du skader på naturstein

MARMORBENK: Ønsker du en lekker kjøkkenbenk av marmor? Da må du unngå visse rengjøringsmidler, og være forsiktig med rødvin, olje og sitrus. Foto: Boform

Dette er hva du må tenke på hvis du vurderer marmor eller annen natursten i hjemmet.

Hva er naturstein?
 • Naturstein er en fellesbetegnelse på bergarter som kan deles opp til plater, blokker og emner av forskjellig slag.
 • Brukes til blant annet kledning av gulv, vegg og tak, murestein og gravmonumenter.
 • Kan deles inn i myke (kalkstein, marmor, kleberstein, serpentinitt og sandstein) og harde (granitt, gneis, kvartsitt, gabbro, larvikitt og anortositt) steintyper.
 • Myke steintyper inneholder mineraler som er mykere enn stål og/eller har svake bindinger mellom mineralkornene. Dermed er de lettere å bearbeide enn de harde typene.

(Kilde: Norges Geologiske Undersøkelse)Dette bør du vite før du kjøper naturstein:

 • Hvor hard er den?
 • Hvordan vedlikeholder du den?
 • Hvor mye kan du tåle av endringer i mønster og farge?

(Kilde: Mie Grevstad, interiørarkitekt)

Natursten kan gi lekre bad , kjøkken eller gang, men pass på. en kjøkkenbenk av naturstein trenger skikkelig vedlikehold.

Mie Grevstad, interiørarkitekt MNIL i Magenta Interiørarkitekter, har jobbet med mange personer som ønsker natursten i hjemmet. Hun er alltid påpasselig med å forklare at natursten krever spesielt vedlikehold. I en familie der stenfliser av travertin prydet baderommet, var kjøperne flinke til å vedlikeholde stenen riktig. Men da de kom tilbake fra ferie, oppdaget de sjenerende flekker på gulvet.

– Ungdommen i huset hadde hatt fest. Flekkene var oppkast, som er syreholdig, forteller Grevstad.

Jif baderom spiste opp kalksten

Noen natursteiner tåler nemlig syre dårlig.

– Rødvin og sitrus og alt som er syreholdig reagerer med kalken. Da kan man få hvite flekker på stenen. Marmor kan også få flekker av farget mat, som rødbet. Hvis du setter en flaske med olje på benken, kan du også få merke, sier Cathrine Sterner, medeier i Stenprosjekt AS på Røa i Oslo.

Det er imidlertid mulig å få bort mye, om uhellet skulle være ute på kjøkkenbenken.

Også Jif spray kan skade naturstein, og Sterner har personlig erfaring med det fra badet hjemmet.

– Vi brukte mye Jif-spray for baderom på glassveggen. Sprayen rant ned og ble liggende på gulvet. Den spiste opp kalkstenen, forteller hun.

Les også: Match tapet og interiør

Imidlertid understreker hun at det er forskjell på kalksteintypene, og anbefaler kunden å teste det ut.

– Ta en løs flis, spray på og la ligge noen timer. Når man bruker Jifen noen ganger i uken, ser man ganske fort om det kommer lyse flekker, sier hun.

=KAFFE PÅ MARMOR: Kaffe er sølt på behandlet marmor (t.v) og ubehandlet marmor (t.v). Foto: Leif Inge Bergslid (BGS Naturstein)

=FLEKK: Resultatet av kaffesøl ble en tydelig flekk på ubehandlet marmor. En svak flekk kan også anes til venstre, på behandlet marmor. Foto: Leif Inge Bergslid (BGS Naturstein)

Myk og hard naturstein

FORSIKTIG NÅ: Kaffe, rødvin, Cola og en del rengjøringsmidler kan skade marmor. Foto: Stenprosjekt AS FORSIKTIG NÅ: Kaffe, rødvin, Cola og en del rengjøringsmidler kan skade marmor. Foto: Stenprosjekt AS

Grunnen til at kalkstein og marmor ikke tåler så mye, er at det er ganske myke steintyper. Såkalt blokkstein deles gjerne inn i harde og myke steintyper, og granitt sorterer under de harde.

Overflaten til myk naturstein kan få flekker av sure stoffer, for eksempel vin, sitronsyre og sure rengjøringsmidler, skriver Norsk Bergindustri i natursteinsheftet Innemiljø. «Det innebærer en begrensning med hensyn til å bruke kalkstein og marmor til benkeplater eller bordplater i for eksempel kjøkken», skriver de videre. Skader som kan oppstå er blant annet:

 • bleking
 • rustdannelser hvis steinen inneholder jernmineraler
 • overflateskader
 • avskalling
 • groper på kalkstein som følge av påkjenning fra blant annet rengjøringsmidler

Norsk Bergindustri anbefaler at overflaten blir finslipt eller polert hvis man likevel ønsker å benytte de sårbare materialene.

Les også: Slik får du et lysere interiør

Lisbeth Alnæs, forskningsleder ved SINTEF Byggforsk råder folk til å være spesielt nøye med å undersøke steinens oppbygning og tetthet hvis de vurderer naturstein i våtsoner.

– Steinleverandør bør kunne gi informasjon og anbefaling, både om egnethet og behov for overflatebeskyttelse, sier Alnæs.

SPREKK: Myk naturstein sprekker lettere enn hard naturstein.=SPREKK: Myk naturstein sprekker lettere enn hard naturstein. Illustrasjonsfoto: Charlie Bard (Colourbox.com)

=FUGESKADE: Fugemasser kan smitte over på steinen og samle smuss, så det skjer skittent ut. Foto: Arne Nesje

Urin kan ødelegge badeflisene

Arne Nesje, sekretariatsleder i Byggkeramikkforening forteller om en typisk ond sirkel på et bad med naturstein:

– Urin er en syre, og syre løser opp kalk. Hvis du har en polert, hvit marmor, vil urinflekker etse overflaten, og sette merker. Da går man gjerne på med rengjøringsmidler som også inneholder syre. Etter hvert er steinen helt ødelagt, sier han.

Jo mer du gnukker på marmoren med rengjøringsmidler, jo mattere og mer nedbrutt blir den.

Les også: Knallfarget kjøkken

Som seniorforsker ved SINTEF Byggforsk, er Nesje mye rundt og inspiserer skader som er oppstått på naturstein.

– Det vanligste er flekker på lyse steiner, typisk Cola, rødvin, kaffe og blomsterpotter av leire, der stoffer i leiren trekker ned i steinen.

Salmiakk er et annet rengjøringsmiddel som du bør unngå. I tillegg ser Nesje ofte at fugemassene smitter over på steinen og samler smuss, så det skjer skittent ut. Sprekker og avskalinger forekommer også.

– Hvis du mister en kjele eller noe hardt, kan en myk stein lettere sprekke opp. Det vil avhenge av kvalitet og tykkelse.

Nesje mener både steinleverandører og renholdsprodusenter kan opplyse bedre.

Les også: Nå kan hele slekta lage mat sammen

– Ofte får man manglende info fra steinleverandøren, og leverandører av renholdsprodukter bør være flinkere med produktinformasjon, mener han.

Anne Gjemdal, informasjonssjef i Lilleborg, medgir at Jif Baderom kan skade kalkstein.

– Jif Baderom er et tensidholdig produkt med lav pH for effektivt å fjerne baderomssmuss som blant annet inneholder kalk. Dette produktet skal på grunn av sin lave pH ikke benyttes på syrefølsomme overflater som marmor, kalkholdige materialer, naturstein eller gammel emalje. Det står oppgitt i bruksanvisningen på produktets bakside. Spraydysen skal gjøre at det normalt sett ikke skal komme produktrester på gulvet når en sprayer på inni et dusjkabinett, sier hun.

Hun understreker at Jif Kjøkken og Jif Universal har høyere pH-verdi, og ikke skal skade naturstein.

Les også: Fjern vond lukt fra kjøkkenet med enkle midler

STEINTØFFT: Cafe Royal Hotel i London har bad som inspirerer. Effekten med steinblokker er hentet inn i de luksuriøse badene, men her er gipsen byttet ut med vakker marmor som også er veldig aktuelt i trendbildet. Dørene med frostet glass henter inspirasjon fra tradisjonell japansk arkitektur.=MARMORBAD: Vakker og trendy marmor på dette badet i Cafe Royal Hotel i London, men sårbart for flekker. Foto: Amit Geron

Vil ha kalksten og marmor uansett

Selv om stenleverandøren Stenprosjekt AS ikke kan garantere flekkfri stein, selger de «masse» kalksten, og en god del marmor.

– Vi forteller kundene at med kalksten og marmor risikerer de flekker. Til bruk på kjøkkenet anbefaler vi heller kompositt eller granitt, for det tåler alt. Likevel selger vi veldig mye kalksten, det er billigere og veldig fint, sier Sterner.

Hun tror det store type- og fargeutvalget i kalkstener er grunnen til at så mange velger det.

– De velger det selv om den er litt utsatt. Granitt og kompositt gir et litt hardere uttrykk og egner seg for et strammere, moderne miljø, mener hun.

Når kundene uansett ønsker natursten, anbefaler Sterner at de er nøye med å mette platen med en porefyller, både før bruk, men også jevnlig, omtrent en gang i året.

Les også: Får du riper her, sliter du

Sterner anbefaler å rense platen hvis man søler.

– Hvis man får en hvit flekk, kan man pusse lett, eller mette platen med en olje eller porefjerner. Men det vil aldri bli 100 prosent, sier Sterner.

Søren Emil Kristensen, arkitekt i Boform leverer mye stenplater til kjøkkenet, og mye marmor, og får tilbakemeldinger fra kundene er at det er lettere å holde rent enn mange tror.

– Marmor får ikke brukes ubehandlet på kjøkken, men det finnes veldig bra impregneringsmidler, sier han.

Kristensen anbefaler at daglig rengjøring gjøres med vanlig grønnsåpe. Da slipper du rengjøringstabber, som å bruke eddik og sitron til rengjøring av naturoverflater.

=NÅR DU VASKER: Ikke la syreholdige vaskemidler eller salmiakk renne ned og bli liggende på naturstein-flisene. Foto: Stenprosjekt AS

=TRAVERTIN: Travertin er en lekker naturstein som er «myk» og dermed krever riktig vedlikehold. Foto: Stenprosjekt AS

Før du kjøper natursten

Det er også noen andre ting du bør tenke på, om du vurderer natursten til boligen. For det første at den lekre prøven på natursten kan være ulik resultatet du får på gulvet eller kjøkkenbenken.

– Den kan være mørkere eller lysere, avhengig av hvor i bruddet man har tatt stenen fra. Hvis man ønsker natursten, må du være litt laidback. Du må ha litt rom for spenn i både mønsteret i steinen og fargen, mener Grevstad, som råder folk til å be om tre store prøver og til å spørre leverandøren hva spennet i fargen er.

Les også: Slik planlegger du kjøkkenet

Man må rett og slett like patina, og at natursteinen blir litt slitt, og kanskje med noen flekker, mener Grevstad, som slår et slag for å bruke norsk naturstein.

– Når vi nå først har begynt å åpne opp for spennende stener, finnes det mye spennende norsk sten, som granitt og basalt, som kanskje har en tilknytning til stedet man skal bruke stenen. Det er litt vilt med brasiliansk eller kinesisk skifer når vi har skifer i Norge, sier hun.

Hvordan gikk det så med kunden som fikk ungdommelig oppkast over badegulvet? De har flekker til dags dato. Og ikke nok med det.

– Vaskehjelpen vasket dusjkabinettet på bad nummer to med Jif Baderom, forteller Grevstad.

Gjett hva som skjedde med gulvet der.

Les også:

Slik fikser du riper i kjøkkenplaten

Ti fantastiske bad

Slik vasker du gulvet

Saken er opprinnelig publisert på klikk.no.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
19:05 KrF: Det haster med å finne en løsning for norske barn av IS-krigere18:46 Astronaut-tvillinger gir NASA gyllen mulighet til å finne ut hvordan romferder påvirker oss18:43 Champions League-mareritt for Vipers, møter Nora Mørk og Györ i semifinalen18:28 Rolig for Røde Kors i påskefjellet17:34 Økt snøskredfare i Nord-Norge16:03 Seilflypilot skadd da glasskuppel på flyet løsnet15:02 Northug bekrefter flytteplaner14:55 Tidligere miljøvernminister Guro Fjellanger er død, 55 år gammel14:10 Mann siktet etter funn av eksplosiver i hus på Sola13:33 Frankrike får massiv støtte fra hele verden etter Notre-Dame-brannen13:29 Tyskland advarer britene: – Ingen flere brexit-utsettelser13:26 Finlands statsminister går av som partileder etter valgnederlag13:21 Rasfare gir stengt vei i Eidsvoll13:04 Elendig måling for Frp – svakeste på fire år12:45 Se bildene av Notre-Dame før, under og etter brannen12:42 WHO: Minst 174 drept i kamper om Tripoli12:24 UD: – Vi vil ha Frode Berg hjem til Norge12:06 Støttegruppa ber regjeringen få Frode Berg hjem11:53 Smågodtsmugler tatt på Svinesund11:44 Pågrepet etter voldsvideo10:51 Frode Berg dømmes til 14 års fengsel for spionasje i Russland10:41 Flere kjendiser vil bli politikere10:30 Går all-in på at Rosenborg-treneren ryker10:08 Flytter fra anonyme barnegraver09:58 Klæbo har kjøpt hytte i eget treningseldorado09:02 Frode Berg er på vei til byretten i Moskva09:00 Fransk luksusgigant gir 2 milliarder til gjenoppbyggingen av Notre-Dame08:54 Notre-Dame blir aldri det samme08:47 Nye mobilregler etter Sandbergs Iran-reise08:45 PST langt under kravet for nynorsk08:36 Atalantas sjansesløseri var tidenes verste08:32 Frp i Oslo vil opprette integreringsetat08:31 Freiberg: – Ikke marked for havvind i Norge08:01 Neville tror motgang kan være en fordel for Solskjær07:55 Dødstrusler mot personer siktet for å spre moskédrapvideo07:18 Kamp mot alkohol ikke nevnt i KrFs nye program07:01 Lundbys eventyrsesong gir sponsoreffekt06:32 Nær 250 personer ble nektet pass i fjor06:30 Ferje har grunnstøtt i Rogaland06:29 Zuccarello-mål da Dallas tapte06:29 Tyskland gjenopptar bitter debatt om dødshjelp06:16 Titalls russe-oppdrag for politiet06:10 Skuespiller Loughlin erkjenner ikke skyld i collegeskandalen06:00 Mange velgere kan stemme på bompengelister til høsten05:50 Dette skjer i dag05:30 Dette skjedde i natt05:29 Pulitzer til NY Times og Wall Street Journal for Trump-saker05:13 Svartebørsen har tatt av etter seks måneder med cannabis i Canada05:06 Sønn dømt for å ha kjørt på far med lastebil05:00 Kvoteapp setter rekord05:00 Konkurrerer om oppussing av Nationaltheatret04:30 Cyberangrep mot Ecuador etter Assange-pågripelse04:03 Luksusmilliardær gir 100 millioner euro til Notre-Dame03:52 Uvurderlige kunstverk reddet fra Notre-Dame02:25 Boligbrann i Sandefjord slukket01:47 Aksjonister stopper vindmøllearbeid i Trøndelag00:48 Macron lover å gjenoppbygge Notre-Dame etter brannen00:37 Real Madrid med nytt poengtap00:23 Senterpartiet vil tillate jakt på kongeørn23:54 Brannen i Notre-Dame etterforskes som en ulykke23:17 Hovedkonstruksjonen i Notre-Dame er reddet22:38 Franske myndigheter: Uvisst om Notre-Dame kan reddes22:35 Frankrike-ekspert: – Kolossalt tap av kulturarv22:01 Frisk Asker vant sitt første NM-gull i ishockey på 17 år21:15 – Jaget sønnene ut av bilen og kjørte av gårde21:03 Ingen vindkraftsøknader blir behandlet før nasjonal ramme er klar19:13 Brann i Notre Dame-katedralen i Paris19:12 Mueller-rapporten legges fram torsdag18:30 Kvinne stukket ned på Torshov i Oslo18:21 Solskjær før Camp Nou-returen: – Vi har med oss minnene fra Paris18:17 Røde Kors: Fem søk og 62 henteoppdrag hittil i påsken17:35 – Jeg ble en mor uten barn17:32 Gressbrann i nærheten av bebyggelse i Rogaland under kontroll17:30 Katteeier brente død katt17:13 Evakuering på Svalbard på grunn av økt snøskredfare17:02 Tidligere Volkswagen-toppsjef er siktet for bedrageri15:36 Stor skogbrannfare i Sør-Norge15:27 Norsk ishockeydommer trekker seg fra finalekamp etter hets15:21 Arbeidsulykke med vinkelsliper i Brevik14:17 Støttegruppa håper Berg-dom får fart på diplomatiet13:22 18-åring pågrepet etter filmet voldshendelse i Stavanger11:43 Mot strømmen: «Flytende tempel» trosser kystødeleggelsene11:21 Mann omkom i scooterulykke i Telemark11:14 Omstridte nye internettregler godkjent av EUs medlemsland10:36 Tre ungdommer siktet for å ha forlatt ulykkessted etter dødsulykke i Bergen09:53 Turistforeningen: – Det beste med å være på tur, er å komme trygt hjem09:38 Mann kritisk skadd etter arbeidsulykke09:13 Strømmetjenesten HBO var nede i Norge08:48 Norskrussisk kvinne tok med seg tre norskfødte barn til IS08:09 Listhaug: – Vi ser en gettofisering av Oslo07:40 Én omkom i trafikkulykke i Bergen – fem til sykehus07:27 Før CL-trekningen: – 10 prosent sjanse for Vipers07:23 Ecuadors president: Assange ville opprette «spionsenter»07:10 Mann forsøkte å kapre bil med passasjerer i Skien06:58 Fossesholm startet sykkelsesongen med 2.-plass06:49 Landslagsspillernes tips: Slik blir du god i FIFA06:23 30 år etter Hillsborough-tragedien06:00 FN: Funksjonshemmede i Norge har lavere status enn andre05:56 Flere dansker enn før jobber etter 65 år05:53 Rapport: Ny taxireform vil føre til lavere lønninger
Siste nytt
19:05NorgeKrF: Det haster med å finne en løsning for norske barn av IS-krigere18:46VerdenAstronaut-tvillinger gir NASA gyllen mulighet til å finne ut hvordan romferder påvirker oss18:43SportChampions League-mareritt for Vipers, møter Nora Mørk og Györ i semifinalen18:28NorgeRolig for Røde Kors i påskefjellet17:34NyheterØkt snøskredfare i Nord-Norge16:03NorgeSeilflypilot skadd da glasskuppel på flyet løsnet15:02SportNorthug bekrefter flytteplaner14:55NorgeTidligere miljøvernminister Guro Fjellanger er død, 55 år gammel14:10NorgeMann siktet etter funn av eksplosiver i hus på Sola13:33VerdenFrankrike får massiv støtte fra hele verden etter Notre-Dame-brannen13:29PolitikkTyskland advarer britene: – Ingen flere brexit-utsettelser13:26PolitikkFinlands statsminister går av som partileder etter valgnederlag13:21NorgeRasfare gir stengt vei i Eidsvoll13:04PolitikkElendig måling for Frp – svakeste på fire år12:45VerdenSe bildene av Notre-Dame før, under og etter brannen12:42VerdenWHO: Minst 174 drept i kamper om Tripoli12:24NorgeUD: – Vi vil ha Frode Berg hjem til Norge12:06NorgeStøttegruppa ber regjeringen få Frode Berg hjem11:53NorgeSmågodtsmugler tatt på Svinesund11:44NorgePågrepet etter voldsvideo10:51NorgeFrode Berg dømmes til 14 års fengsel for spionasje i Russland10:41PolitikkFlere kjendiser vil bli politikere10:30SportGår all-in på at Rosenborg-treneren ryker10:08LivetFlytter fra anonyme barnegraver09:58PengerKlæbo har kjøpt hytte i eget treningseldorado09:02VerdenFrode Berg er på vei til byretten i Moskva09:00PengerFransk luksusgigant gir 2 milliarder til gjenoppbyggingen av Notre-Dame08:54VerdenNotre-Dame blir aldri det samme08:47NorgeNye mobilregler etter Sandbergs Iran-reise08:45NorgePST langt under kravet for nynorsk08:36SportAtalantas sjansesløseri var tidenes verste08:32NorgeFrp i Oslo vil opprette integreringsetat08:31NorgeFreiberg: – Ikke marked for havvind i Norge08:01SportNeville tror motgang kan være en fordel for Solskjær07:55VerdenDødstrusler mot personer siktet for å spre moskédrapvideo07:18NorgeKamp mot alkohol ikke nevnt i KrFs nye program07:01SportLundbys eventyrsesong gir sponsoreffekt06:32NorgeNær 250 personer ble nektet pass i fjor06:30NorgeFerje har grunnstøtt i Rogaland06:29SportZuccarello-mål da Dallas tapte06:29VerdenTyskland gjenopptar bitter debatt om dødshjelp06:16NorgeTitalls russe-oppdrag for politiet06:10VerdenSkuespiller Loughlin erkjenner ikke skyld i collegeskandalen06:00NorgeMange velgere kan stemme på bompengelister til høsten05:50NorgeDette skjer i dag05:30NorgeDette skjedde i natt05:29VerdenPulitzer til NY Times og Wall Street Journal for Trump-saker05:13VerdenSvartebørsen har tatt av etter seks måneder med cannabis i Canada05:06NorgeSønn dømt for å ha kjørt på far med lastebil05:00NorgeKvoteapp setter rekord05:00NorgeKonkurrerer om oppussing av Nationaltheatret04:30VerdenCyberangrep mot Ecuador etter Assange-pågripelse04:03VerdenLuksusmilliardær gir 100 millioner euro til Notre-Dame03:52VerdenUvurderlige kunstverk reddet fra Notre-Dame02:25NorgeBoligbrann i Sandefjord slukket01:47NorgeAksjonister stopper vindmøllearbeid i Trøndelag00:48VerdenMacron lover å gjenoppbygge Notre-Dame etter brannen00:37SportReal Madrid med nytt poengtap00:23NorgeSenterpartiet vil tillate jakt på kongeørn23:54VerdenBrannen i Notre-Dame etterforskes som en ulykke23:17VerdenHovedkonstruksjonen i Notre-Dame er reddet22:38VerdenFranske myndigheter: Uvisst om Notre-Dame kan reddes22:35VerdenFrankrike-ekspert: – Kolossalt tap av kulturarv22:01SportFrisk Asker vant sitt første NM-gull i ishockey på 17 år21:15Norge– Jaget sønnene ut av bilen og kjørte av gårde21:03NorgeIngen vindkraftsøknader blir behandlet før nasjonal ramme er klar19:13VerdenBrann i Notre Dame-katedralen i Paris19:12PolitikkMueller-rapporten legges fram torsdag18:30NorgeKvinne stukket ned på Torshov i Oslo18:21SportSolskjær før Camp Nou-returen: – Vi har med oss minnene fra Paris18:17NorgeRøde Kors: Fem søk og 62 henteoppdrag hittil i påsken17:35Livet– Jeg ble en mor uten barn17:32NorgeGressbrann i nærheten av bebyggelse i Rogaland under kontroll17:30NorgeKatteeier brente død katt17:13NorgeEvakuering på Svalbard på grunn av økt snøskredfare17:02MotorTidligere Volkswagen-toppsjef er siktet for bedrageri15:36NorgeStor skogbrannfare i Sør-Norge15:27SportNorsk ishockeydommer trekker seg fra finalekamp etter hets15:21NorgeArbeidsulykke med vinkelsliper i Brevik14:17NorgeStøttegruppa håper Berg-dom får fart på diplomatiet13:22Norge18-åring pågrepet etter filmet voldshendelse i Stavanger11:43ReiseMot strømmen: «Flytende tempel» trosser kystødeleggelsene11:21NorgeMann omkom i scooterulykke i Telemark11:14VerdenOmstridte nye internettregler godkjent av EUs medlemsland10:36NorgeTre ungdommer siktet for å ha forlatt ulykkessted etter dødsulykke i Bergen09:53NorgeTuristforeningen: – Det beste med å være på tur, er å komme trygt hjem09:38NorgeMann kritisk skadd etter arbeidsulykke09:13NorgeStrømmetjenesten HBO var nede i Norge08:48NorgeNorskrussisk kvinne tok med seg tre norskfødte barn til IS08:09PolitikkListhaug: – Vi ser en gettofisering av Oslo07:40NorgeÉn omkom i trafikkulykke i Bergen – fem til sykehus07:27SportFør CL-trekningen: – 10 prosent sjanse for Vipers07:23VerdenEcuadors president: Assange ville opprette «spionsenter»07:10NorgeMann forsøkte å kapre bil med passasjerer i Skien06:58SportFossesholm startet sykkelsesongen med 2.-plass06:49SportLandslagsspillernes tips: Slik blir du god i FIFA06:23Sport30 år etter Hillsborough-tragedien06:00NorgeFN: Funksjonshemmede i Norge har lavere status enn andre05:56VerdenFlere dansker enn før jobber etter 65 år05:53NorgeRapport: Ny taxireform vil føre til lavere lønninger
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus