Meny

STO FREM ETTER 17 ÅRS EKTESKAP

- Jeg hadde ikke noe valg. Jeg var homofil

IKKE ALENE: Åshild er etter hvert blitt kjent med andre i samme situasjon. - Det er ikke så uvanlig dette, at en ektefelle står frem som homofil etter å ha vært gift og ha fått barn, men det er ikke mye snakk om dette. Det var en lettelse å bli kjent med andre som har opplevd det samme som oss, sier Åshild. © FOTO: Petter Berg HM Foto

Åshild og Arne følte aldri i de årene de var sammen, at det var noe som manglet.

Familien har skrevet bok

Sammen med sønnene har Arne og Åshild skrevet boken «Når kjærlighet ikke er nok» på Publicom Forlag. Den er delvis basert på Åshilds dagboksnotater fra da Arne sto frem.

Arne var lykkelig gift med Åshild i 17 år, til tross for sin homofile legning.

- Til slutt måtte jeg dele hemmeligheten, sier han til ukebladet Hjemmet.

- Vi må være ærlige med hverandre

Etter 17 års ekteskap med Åshild (54) ble det klart for Arne (54) at det var umulig å fortsette. Men hvordan skulle det gå med dem og de to barna deres?

Søndag ettermiddag 9. november 2003:

Det var farsdag, og Arnes mor var invitert til middag. Arne er den av de to som er flinkest til å lage mat. Han sto ved kjøkkenbenken mens Åshild (54) satt og jobbet.

Arne hadde det tungt. Han var fortvilet. I en uke hadde han visst at han måtte snakke med Åshild om hvordan han hadde det, men han vegret seg.

Han var redd for å såre, redd for at han skulle ødelegge livene til dem han elsket høyest.

– Tankene mine vandret, men jeg var ennå ikke klar til å si noe, sier han. Tankene til Åshild vandrer også. Helt spontant sier hun: «Vi må være ærlige med hverandre når det er ting som er viktig ».

– I hele vårt ekteskap hadde vi levd etter det. Jeg er av det slaget som må ha ting frem. Ut med det! At jeg sa det om å være ærlig akkurat da, var tilfeldig. Jeg har sagt det før også, sier hun.

Psykolog Sissel Gran har vært inne på dette tidligere, og oppfordrer til at man er ærligere med hverandre:

- Noen ganger må man være modig og ordentlig ærlig og si at jeg er usikker eller utrygg i denne relasjonen.

Måtte ut med det

Nå ble det for mye Arne.

– Jeg visste ikke hvordan jeg skulle legge det frem for Åshild. Jeg var så fortvilet, og så kom ordet «ærlighet». Da måtte jeg ut med det. Jeg trakk pusten og startet med: «Det er noe jeg må fortelle deg». Og så klarte jeg ikke si mer.

– Jeg måtte dra det ut av ham, forteller Åshild. Jeg foreslo alt, til og med at han hadde funnet seg en annen. Jeg ble ganske utålmodig

– Til slutt sa jeg ordene: «Jeg er homofil », forteller Arne.

– Jeg skjønte det var alvor, og jeg så at han hadde det vondt. Da gikk jeg bort til ham og holdt rundt ham. «Dette skal vi klare », sa jeg. Jeg tenkte vel ikke så mye akkurat da. Jeg ville bare roe ned situasjonen. Sint ble jeg først senere, sier Åshild.

Sitt sanne jeg

I dag, 10 år senere, sitter Åshild og Arne og forteller sin historie.

Familielivet i Kristiansund er en saga blott. Men tonen dem imellom er lun, tillitsfull og munter.

«For et hyggelig par», tenker jeg. Men et par er de ikke lenger. Når de forteller om det store jordskjelvet i livet deres, er de rolige og forklarende.

Alle de sterke følelsene er borte, selv om de på ingen måte er glemt.

Ifølge forskere er det tre faser alle kjærlighetsforhold må gå gjennom. Det er i den tredje fasen at kjærlighetskampen enten vinnes eller tapes.

– Vi var så trygge på hverandre, og så var det slutt. Hele livsnerven ble kuttet over, sier Åshild.

De var begge fulle av sorg, men utgangspunktene deres var forskjellige.

– Jeg skulle gå til noe nytt, forklarer Arne.

– Mens jeg bare skulle avslutte noe, sier Åshild.

Kjærlighet ved første blikk

Arne og Åshild traff hverandre i august 1983 da de begynte å studere ved Statens lærerhøgskole utenfor Oslo. Hun er fra Kristiansand. Arne er fra Kristiansund, der paret også bodde som gift. I dag bor de begge i Oslo.

– Egentlig var det kjærlighet ved første blikk, forteller Åshild.

– Vi hadde det kjempegøy sammen. Det har vi faktisk fortsatt, sier Arne.

Saken fortsetter under bildetGODE ÅR: Arne ville ikke vært uten «heteroårene». - Jeg har fått to flotte gutter, og Åshild har vært en rikdom i livet mitt. © FOTO: Petter Berg HM FotoGODE ÅR: Arne ville ikke vært uten «heteroårene». - Jeg har fått to flotte gutter, og Åshild har vært en rikdom i livet mitt. © FOTO: Petter Berg HM Foto

– Vi er like. Vi ler av de samme tingene. Vi er like gamle, det er bare to uker som skiller oss, og vi er på samme plass i en søskenflokk på fire. Vi kommer begge fra arbeiderklasse. Vi forstår hverandre, sier Åshild.

Norsk forskning har vist at likheten mellom partnere endrer seg gjennom forholdet. Fra partnerne møtes til de gifter seg, blir de mer og mer like hverandre.

Arne og Åshild giftet seg i 1986 og fikk to sønner. De var 16 og 14 år da faren «kom ut av skapet».

– Det hadde nok sammenheng med at jeg hadde fått mer tid. Og at jeg var en del på nettet og spilte spill. Der kom jeg i kontakt med andre, og med noen ble jeg privat. Blant annet hadde jeg mye kontakt med en gutt som slet med spørsmålet om han skulle fortelle foreldrene sine at han var homofil.

Byrde å stå frem

– Homofili var for så vidt ikke nytt for meg. Da jeg var i tenårene hadde jeg tanker om andre gutter, men jeg jaget dem bort. Det skulle være jenter. Og ikke minst betydde det nok en del at to av mine søsken trengte ekstra omsorg. Jeg kunne ikke legge enda en byrde på mine foreldre ved å stå frem som homofil. Slik følte jeg det i alle fall. Jeg fortrengte det. Og jeg likte jenter. Det var spenning. Så traff jeg Åshild, og vi hadde det så fint, forteller Arne.

Gjennom årene merket hverken han eller Åshild noe. Hvordan var det mulig?

– Jeg følte aldri i de årene vi var sammen, at det var noe som manglet. Det er det jo en del som har spurt meg om, men det følte jeg aldri.

– Da vi var sammen, var vi opptatt av sex og satte det høyt, sier Arne.

- Og likevel vil du ikke ha mer av det?

– Nei, sier han kontant.

– Men dette har ikke så mye med sex å gjøre. Når folk hører ordet «homo», så tenker de sex. Det er å misforstå. Det er mer ved det å være meg enn det seksuelle. Åshild sier jeg forandret meg. Jeg begynte å kle meg annerledes, for eksempel.

Åshild tar ordet:

– Han forteller med utseendet sitt hvem han er, han som alle andre. Og den måten han kledde seg på, gjorde ham noen ganger til en fremmed for meg. Han begynte å gå med spisse sko. Hadde på seg smykker, et armbånd og et kjede. Klær er viktig for oss alle. Det er en måte å si at jeg er meg på, og den måten Arne begynte å uttrykke seg på, viste et annet, og nytt, menneske.

Noen kommer ut sent i livet, og kalles gjerne "late bloomers". Mange har levd et heterofilt voksenliv før de kommer ut. Det gir helt spesielle utfordringer både for den det gjelder og deres familer.

Hvordan gjør vi det

Arne og Åshild hadde lovet hverandre da de fikk barn, at de i hvert fall skulle holde sammen til barna var 18.

– Men det gikk ikke. Vi maktet ikke å bo i samme hus. Holde på det. Late som om alt var i sin skjønneste orden. Det ble umulig, sier Åshild.

Påkjenningen for ektefellene var enorm. Arne ble så deprimert at han knapt orket å sette den ene foten foran den andre.

Han tenkte til og med på å ende det hele. I måneder var han sykmeldt, og de torde ikke å fortelle noen hvorfor.

– Det var jo ingen i vårt nærmiljø som var homofile, i alle fall ikke som vi kjente til. Vi var redd for hva det ville medføre for guttene våre, sier Åshild.

Men alle forestillinger og ønsker de hadde om å holde sammen, og holde Arnes legning skjult, viste seg å være umulige. Det var uutholdelig.

– Vi klarte ikke å holde det hemmelig. Vi råtnet på rot. Vi kunne ikke leve slik. Vi hadde vært optimistiske, men ble helt ødelagt. Vi trakk oss til og med unna sønnene våre, og de ble engstelige, sier Åshild.

Guttene fikk beskjed i julen, seks uker etter den dagen på kjøkkenet.

– Vi var blitt enige om at jeg skulle fortelle det alene, for Arne var for følelsesmessig involvert. Jeg skulle velge tid og sted. Mens Arne var ute en tur i byen 2. juledag, fant jeg ut at nå var tiden inne. Så ringte han hjem for å høre om han skulle ta med noe. Mens han sto i en videobutikk, med mange folk rundt seg, sa jeg at nå forteller jeg det til guttene, forteller Åshild.

– Der sto jeg alene tilbake med redselen for hva sønnene våre nå opplevde. Frykten for hva dette ville innebære, var tøff å kjenne på. Jeg forlot butikken. Jeg visste ikke helt hva jeg skulle gjøre. Jeg gikk gatelangs, og tenkte på det som nå utspilte seg hjemme, og kjente at jeg bare måtte snakke med noen og ringte en god venn, sier Arne.

Samtidig ringte Åshild, som da ikke fikk noe svar. Da ble hun virkelig bekymret, og hun og eldstesønnen sendte tekstmeldinger. Eldstesønnen skrev: «Æ e glad i dæ». For Arne var det det viktigste.

– Det gjorde godt. Det var en aksept, og jeg tenkte at så lenge de der hjemme aksepterte meg, kunne andre mene hva de ville. Det var en enorm lettelse, som også ble blandet med sorg. Det var jo ikke det jeg ønsket for dem. Men jeg hadde ikke noe valg. Jeg var homofil. Som andre foreldre oppdaget Arne og Åshild at barna var mer robuste enn de hadde tenkt.

– Vi trodde at deres største utfordring var at faren var homofil, men de var mest opptatt av at de skulle bli skilsmissebarn, minnes Åshild.

Måtte flytte

At «hemmeligheten » nå var ute i huset, skapte en lettere stemning.

– Det hjalp mye for oss, og vi forsøkte å gjøre dagene så normale som mulig. Etter hvert tok det praktiske over. Det var mye snakk om hvor vi skulle bo, jobber, konfirmasjon, salg av hus. Vi har nødt til å flytte. I Kristiansund ble alt så synlig og i juli 2004 flyttet vi til Oslo, sier Åshild.

Det var ikke lett for guttene, selvfølgelig, å dra fra sine venner, men skulle familien holde sammen var det nødvendig.

Selv om de ikke lenger kunne bo i samme hus, fortsatte de å være en familie.

– Vi har alltid vært hverandres beste samtalepartnere og støttespillere. Det er vi fremdeles, og det har hele tiden vært naturlig for oss å møtes for bare å være sammen, eller for å feire merkedager og høytider. De to sønnene våre var trygge på at vi var venner, og at vi tok vare på hverandre — noe jeg antar gjorde situasjonen lettere for dem enn om vi hadde vært uvenner, sier Arne.

Åshild har mistet ektemannen sin, men er glad for at Arne har det bra.

– Det er godt å tenke at det er OK å være som man er, og ikke være redd for å bli oppdaget. Å føle at du får være den du er, er grunnleggende for oss alle, sier Åshild.

– Vi har bare dette ene livet, og da er det viktig å leve i harmoni med seg selv.

LES OGSÅ:

Dette avslører psykopaten

Ja, du blir dum av forelskelse

Slik funker sexløse forhold

Fingrene avslører deg

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
17:30 Prest knivstukket i kirke i Canada17:28 Johannes Thingnes Bø vant skiskyttersprinten i Kollen og tangerte Fourcades verdenscuprekord17:09 Terrorofre hedret i Oslos største moské17:03 Tysk politi mener å ha avverget terrorangrep16:57 Fysikere får tiden til å gå baklengs i en kvantedatamaskin16:49 Trumps Golan-utspill vekker sterke reaksjoner16:35 Utrecht-siktet sier han var alene om angrep16:35 Hydro om cyberangrepet: Fortsatt alvorlig situasjon16:30 Bonde nektet å ha dyr etter vanskjøtsel16:13 Tusk om brexit: – Håpet er det siste som dør16:11 Kunstnerne bak Black Box-teateret krever erstatning15:52 PR-veteran lite imponert over VGs håndtering15:51 En person tatt av skred i Lyngen15:40 Økt snøskredfare i store deler av landet15:34 Svært høy vannstand i vente i Trøndelag og Nordland15:22 NRK Satiriks lurte streikende skoleelever15:19 Klimaaktivist Greta Thunberg hedres med pris15:18 Sky News: May vurderer sju brexit-alternativer15:16 Rapport: – Oljeselskaper bruker milliarder på å hindre klimatiltak14:24 Sundby ber Klæbo leke seg14:07 Pågrepet etter bombetrussel mot Nav-kontor14:04 Spiontiltalen mot Frode Berg er klar13:52 Russer fratatt kappgang-gull fra 201313:41 Lærer sa opp jobben i streikeprotest13:40 Ikke mer skiflyging for Lindvik13:24 Skipresidenten tok til motmæle mot Kristoffersen13:20 Vil fengsle korrupsjonssiktede i Nortura-saken13:19 Bråk etter klimademonstrasjon i Trondheim12:53 Lover oppløsning av tvangsfylker12:45 DNB og Danske Bank setter opp renta12:43 Frithjof Jacobsen blir tv-produsent i Monster12:39 Flere titall drept i islamistangrep i Burkina Faso12:39 Minst 60 omkom i bussulykke i Ghana12:38 Spania – Norge på billigsalg12:21 Her streikar elevane i dag og dette er krava12:20 Stormsenter treffer Norge med full kraft11:54 Norsk jeger tiltalt for drapsforsøk i Sverige11:41 Norsk 14-åring rekruttert av IS11:27 Pappa Kristoffersen ba alpinsjefen si opp jobben11:25 Sander Sagosen fra PSG til Kiel10:59 Snøskred over fylkesvei i Troms10:50 Frykter én motorsyklist vil dø hver uke i sommer10:35 Jegerne blir digitale10:34 Nord-Korea har trukket seg fra felles koreansk kontor10:34 13-åring varslet om busskapring i Italia10:29 – SMS-kontakten mellom oss har kun vært av praktisk karakter10:20 Russland, Iran og Syria fordømmer Trumps utspill om Golanhøydene10:11 – Stemplingen av oss skyldes at interesser står på spill09:47 Henriksen spent foran landslagets realitetssjekk09:43 Elvestuen møtte horder av streikende ungdom09:30 Lover troskap til EØS i Brussel09:15 Generalforsamlingen i NSB har godkjent nytt navn09:14 Hongkong vil bruke 680 millarder kroner på kunstige øyer09:14 Politiet etterforsker flere muligheter08:40 Kristoffersen-saken: – Hodeplagget er indrefileten av eksponeringsplass07:50 Harald Eia tjente godt da han solgte «drømmeboligen»07:49 Dødstallet stiger etter syklonen Idai07:49 To amerikanske soldater drept i Afghanistan07:42 Rekordtall for Senterpartiet i Troms og Finnmark07:37 Fortsatt tillit til Swedbanks toppsjef07:31 Mener Giske kan kreve erstatning fra VG07:17 Norske «ZombieLars» for skummel for svenske barn07:16 Moxnes: – Ernas EU-fest betales av arbeidsfolk07:05 Hele New Zealand samlet for ofrene i Christchurch05:50 Dette skjer i dag05:44 Folkehøyskole-elev til sykehus etter dykkerulykke på Karmøy05:41 Fredssamtaler i gang igjen i Nicaragua05:36 Måling: Ap beholder makten i tre storbyer05:30 Dette skjedde i natt05:30 Mannsorganisasjon vil ha delt bosted som hovedregel05:20 Frp: Oslo må skrote eiendomsskatten etter milliardoverskudd05:05 – Vanskelig å stemme bort sjefen for Thailands militærjunta05:00 20.000 streikende elever ventet til storstilt klimaprotest04:56 Kinas president krever gransking: Setter nasjonal krisestab04:54 FpU inviterer lokal Frp-topp på kurs i sosiale medier04:28 Indonesisk flyselskap dropper 49 nye 737 MAX-fly04:07 CCTV: Minst seks døde da bil braste inn i menneskemengde i Kina04:05 Sp vil sende utenlandske vognførere på glattkjøringskurs03:17 Oljefondet har investert over 1 milliard i kinesisk overvåking03:10 Minst ni omkom i eksplosjon under protester i Colombia02:49 Brexit er utsatt – britene får to valg02:28 Resett.no oppe igjen etter antatt dataangrep01:55 Økt produksjon av ren strøm kan halvere Norges klimautslipp01:51 To millioner i Storbritannia ber regjeringen avlyse brexit01:23 Luftforsvaret får kritikk mange år etter Kebnekaise-ulykken00:34 EU går med på å utsette brexit00:04 VG beklager overfor feilsitert kvinne, Trond Giske og leserne23:44 EU går med på å utsette brexit23:36 Sayoc medgir å ha sendt rørbomber til Trump-kritikere23:12 Juan Guaidós stabssjef anklages for terrorisme23:03 Hazard-dobbel sikret Belgia-seier tross kjempetabbe22:46 USA innfører sanksjoner mot kinesiske shippingselskaper22:30 Rekordgammelt instrument funnet i skipsvrak22:16 Svak måling for regjeringspartiene – framgang for Ap og Sp21:55 Statsministeren i SMS til PR-topp: «Går det bra? Erna»21:53 Facebook lagret millioner av ukrypterte brukerpassord21:03 Presseforbundet etterlyser historien til journalisten i VGs Giske-sak21:00 Betydelig snøskredfare over store deler av landet fredag20:32 Ap-topper i Trøndelag: – VG-artikkel påvirket Giske-vraking19:59 Brasils ekspresident Temer pågrepet
Siste nytt
17:30VerdenPrest knivstukket i kirke i Canada17:28NorgeJohannes Thingnes Bø vant skiskyttersprinten i Kollen og tangerte Fourcades verdenscuprekord17:09NorgeTerrorofre hedret i Oslos største moské17:03NorgeTysk politi mener å ha avverget terrorangrep16:57VerdenFysikere får tiden til å gå baklengs i en kvantedatamaskin16:49PolitikkTrumps Golan-utspill vekker sterke reaksjoner16:35VerdenUtrecht-siktet sier han var alene om angrep16:35NorgeHydro om cyberangrepet: Fortsatt alvorlig situasjon16:30NorgeBonde nektet å ha dyr etter vanskjøtsel16:13PolitikkTusk om brexit: – Håpet er det siste som dør16:11NorgeKunstnerne bak Black Box-teateret krever erstatning15:52KulturPR-veteran lite imponert over VGs håndtering15:51NorgeEn person tatt av skred i Lyngen15:40NorgeØkt snøskredfare i store deler av landet15:34NorgeSvært høy vannstand i vente i Trøndelag og Nordland15:22KulturNRK Satiriks lurte streikende skoleelever15:19NorgeKlimaaktivist Greta Thunberg hedres med pris15:18PolitikkSky News: May vurderer sju brexit-alternativer15:16PengerRapport: – Oljeselskaper bruker milliarder på å hindre klimatiltak14:24SportSundby ber Klæbo leke seg14:07NorgePågrepet etter bombetrussel mot Nav-kontor14:04VerdenSpiontiltalen mot Frode Berg er klar13:52SportRusser fratatt kappgang-gull fra 201313:41NorgeLærer sa opp jobben i streikeprotest13:40SportIkke mer skiflyging for Lindvik13:24SportSkipresidenten tok til motmæle mot Kristoffersen13:20NorgeVil fengsle korrupsjonssiktede i Nortura-saken13:19NorgeBråk etter klimademonstrasjon i Trondheim12:53PolitikkLover oppløsning av tvangsfylker12:45PengerDNB og Danske Bank setter opp renta12:43KulturFrithjof Jacobsen blir tv-produsent i Monster12:39VerdenFlere titall drept i islamistangrep i Burkina Faso12:39VerdenMinst 60 omkom i bussulykke i Ghana12:38SportSpania – Norge på billigsalg12:21PolitikkHer streikar elevane i dag og dette er krava12:20NorgeStormsenter treffer Norge med full kraft11:54NorgeNorsk jeger tiltalt for drapsforsøk i Sverige11:41NorgeNorsk 14-åring rekruttert av IS11:27SportPappa Kristoffersen ba alpinsjefen si opp jobben11:25SportSander Sagosen fra PSG til Kiel10:59NorgeSnøskred over fylkesvei i Troms10:50MotorFrykter én motorsyklist vil dø hver uke i sommer10:35NorgeJegerne blir digitale10:34VerdenNord-Korea har trukket seg fra felles koreansk kontor10:34Verden13-åring varslet om busskapring i Italia10:29Politikk– SMS-kontakten mellom oss har kun vært av praktisk karakter10:20VerdenRussland, Iran og Syria fordømmer Trumps utspill om Golanhøydene10:11Politikk– Stemplingen av oss skyldes at interesser står på spill09:47SportHenriksen spent foran landslagets realitetssjekk09:43NorgeElvestuen møtte horder av streikende ungdom09:30PolitikkLover troskap til EØS i Brussel09:15NorgeGeneralforsamlingen i NSB har godkjent nytt navn09:14VerdenHongkong vil bruke 680 millarder kroner på kunstige øyer09:14NorgePolitiet etterforsker flere muligheter08:40SportKristoffersen-saken: – Hodeplagget er indrefileten av eksponeringsplass07:50PengerHarald Eia tjente godt da han solgte «drømmeboligen»07:49VerdenDødstallet stiger etter syklonen Idai07:49VerdenTo amerikanske soldater drept i Afghanistan07:42PolitikkRekordtall for Senterpartiet i Troms og Finnmark07:37VerdenFortsatt tillit til Swedbanks toppsjef07:31PolitikkMener Giske kan kreve erstatning fra VG07:17NorgeNorske «ZombieLars» for skummel for svenske barn07:16PolitikkMoxnes: – Ernas EU-fest betales av arbeidsfolk07:05VerdenHele New Zealand samlet for ofrene i Christchurch05:50NorgeDette skjer i dag05:44NorgeFolkehøyskole-elev til sykehus etter dykkerulykke på Karmøy05:41VerdenFredssamtaler i gang igjen i Nicaragua05:36NorgeMåling: Ap beholder makten i tre storbyer05:30NorgeDette skjedde i natt05:30NorgeMannsorganisasjon vil ha delt bosted som hovedregel05:20NorgeFrp: Oslo må skrote eiendomsskatten etter milliardoverskudd05:05Verden– Vanskelig å stemme bort sjefen for Thailands militærjunta05:00Norge20.000 streikende elever ventet til storstilt klimaprotest04:56VerdenKinas president krever gransking: Setter nasjonal krisestab04:54NorgeFpU inviterer lokal Frp-topp på kurs i sosiale medier04:28VerdenIndonesisk flyselskap dropper 49 nye 737 MAX-fly04:07VerdenCCTV: Minst seks døde da bil braste inn i menneskemengde i Kina04:05NorgeSp vil sende utenlandske vognførere på glattkjøringskurs03:17NorgeOljefondet har investert over 1 milliard i kinesisk overvåking03:10VerdenMinst ni omkom i eksplosjon under protester i Colombia02:49VerdenBrexit er utsatt – britene får to valg02:28NorgeResett.no oppe igjen etter antatt dataangrep01:55NorgeØkt produksjon av ren strøm kan halvere Norges klimautslipp01:51VerdenTo millioner i Storbritannia ber regjeringen avlyse brexit01:23NorgeLuftforsvaret får kritikk mange år etter Kebnekaise-ulykken00:34VerdenEU går med på å utsette brexit00:04NorgeVG beklager overfor feilsitert kvinne, Trond Giske og leserne23:44VerdenEU går med på å utsette brexit23:36VerdenSayoc medgir å ha sendt rørbomber til Trump-kritikere23:12PolitikkJuan Guaidós stabssjef anklages for terrorisme23:03SportHazard-dobbel sikret Belgia-seier tross kjempetabbe22:46PolitikkUSA innfører sanksjoner mot kinesiske shippingselskaper22:30VerdenRekordgammelt instrument funnet i skipsvrak22:16PolitikkSvak måling for regjeringspartiene – framgang for Ap og Sp21:55PolitikkStatsministeren i SMS til PR-topp: «Går det bra? Erna»21:53VerdenFacebook lagret millioner av ukrypterte brukerpassord21:03PolitikkPresseforbundet etterlyser historien til journalisten i VGs Giske-sak21:00NorgeBetydelig snøskredfare over store deler av landet fredag20:32PolitikkAp-topper i Trøndelag: – VG-artikkel påvirket Giske-vraking19:59VerdenBrasils ekspresident Temer pågrepet
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus