Last ned filmen av ditt Facebook-liv

KJEKT TRIKS: Lyst til å ha den nye "Look Back"-filmen på Facebook tilgjengelig offline? (Foto: KIRSTI ØSTVANG)
KJEKT TRIKS: Lyst til å ha den nye "Look Back"-filmen på Facebook tilgjengelig offline? (Foto: KIRSTI ØSTVANG)

Et enkelt triks i nettleseren er alt som skal til.

I anledning Facebooks 10-årsjubileum har det sosiale nettverket lagt til en tjeneste hvor du kan se en film av de viktigste begivenhetene i ditt Facebook-liv.

Du har sikkert sett flere dele den i nyhetsstrømmen din de siste dagene, til forargelse for noen, men forhåpentligvis til en viss glede for den det gjelder.

Filmen viser når du ble medlem sammen med noen av dine første øyeblikk, hvilke av innleggene dine som har fått flest likes pluss en rekke av bildene du har delt med venner og bekjente opp gjennom årene. Ønsker du kanskje å laste ned videoen, sånn at du har den for evig og alltid? Det kan du - ved hjelp av et lite triks i nettleseren som du får lenger ned!

Husk imidlertid at alle som har tilgang til din Facebook-video også kan følge den samme oppskriften og lage en kopi av din film.

Her passer det altså å minne om grunnregelen du bør følge på alle sosiale medier: IKKE del ting du ikke kan stå inne for!

Slik gjør du

Du går bare inn på adressen facebook.com/lookback, og taster inn følgende kode i den såkalte Javaskript-konsollen:

JSON.parse(/\{.*\}/.exec(decodeURIComponent(document.getElementsByTagName('EMBED')[0].attributes['flashvars'].nodeValue))[0]).video_data[0].hd_src

I Chrome finner du Javascript-konsollen ved å klikke på meny-knappen som er på høyre side for adressefeltet (se etter tre loddrette linjer), gå til Verktøy og velge Javaskript-konsoll . Se hvordan du åpner konsollen i andre nettlesere her.

Lagre som MP4-fil

Når du har limt inn koden og trykket på returknappen, vil du i konsollvinduet skrive ut adressen på HD-strømmen til videoen som du kan klikke på for å åpne i en ny fane.

Under teksten i blått vil URL-en din dukke opp. Vi har naturligvis sladdet vår slik at dere ikke kan laste den ned :-)

Under teksten i blått vil URL-en din dukke opp. Vi har naturligvis sladdet vår slik at dere ikke kan laste den ned.

Når du har gjort det, er det bare å høyreklikke på videoen og velge "Lagre som" for å laste den ned som en MP4-fil på harddisken din. Så kan du for eksempel laste den over på mobilen eller nettbrettet eller hva annet du måtte begjære. PS: Liker du ikke innholdet i Facebook-filmen din? Ifølge TechCrunch kommer det snart et redigeringsverktøy som vil gjøre det mulig å velge andre klipp.

Tips via Daniel Schwen på Google+.

Samleside: Facebook

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus