Støvsugeren hjelper deg å finne småting på gulvet

STØVSUGERTRIKSET: En nylonstrømpe over støvsugermunnstykket fanger opp alle små gjenstander du ikke vil skal forsvinne inn i det store dypet. © FOTO: Alexander Berg jr.
STØVSUGERTRIKSET: En nylonstrømpe over støvsugermunnstykket fanger opp alle små gjenstander du ikke vil skal forsvinne inn i det store dypet. © FOTO: Alexander Berg jr.

En nylonstrømpe over slangeåpningen er alt du trenger.

Du kjenner sikkert til situasjonen. Den lille smykkestenen falt av og rullet innunder et vanskelig tilgjengelig sted.

Eller du skulle montere sammen en dings med masse, små skruer, og så mister du den ene av dem, som forsvinner på den underligste måte.

Så hva gjør du? Kryper ned på knærne, eller legger deg langflat for å lete? Vi har testet noen triks som kanskje kan hjelpe deg i jakten på den fortapte småting.

For du har vel en støvsuger, en lommelykt eller en hermetikkboks i huset?

Vi tror du har det, og da er du godt på vei.

Ett råd du imidlertid bør ta med deg, er å lete i en større omkrets enn der hvor du antar at gjenstanden falt ned. For slike småting har en tendens til å sprette lenger unna enn det du aner, og noen ganger slik at du tror de har en egen evne til å holde deg for narr.

De små tingenes iboende faenskap

"Det er interessant hvor avsindig rasende man kan bli over små ting i hverdagen, og hvor tilfeldig disse tingene ser ut til å ramme", skriver bloggeren Laila i sin blogg. Her forteller hun historien om hvordan en Lypsyl klarte å lure seg ned i radiatoren og avstedkom en langvarig kamp.

Som til slutt endte med seier, men ikke uten at det ble lidt tap på begge sider:

"Krigsstatistikk: En død og en hardt skadd rørepinne i tre, en lettere skadd Lypsyl og en overopphetet kriger. Men vi vant slaget"!

Vi tror imidlertid ikke at de tipsene som følger under vil medføre tilsvarende blodsutgytelser.

Saken fortsetter under bildetSPIKER'N PÅ GULVTEPPET: Ser du dem? I bildet ligger det både en liten skrue og spiker. Med en støvsuger med nylonstrømpe dukket de fort opp. © FOTO: Alexander Berg jr. SPIKER'N PÅ GULVTEPPET: Ser du dem? I bildet ligger det både en liten skrue og spiker. Med en støvsuger med nylonstrømpe dukket de fort opp. © FOTO: Alexander Berg jr.

Nylonstrømpe og støvsuger

Det første trikset vi testet var å tre en nylonstrømpe over ett av munnstykkene på støvsugeren. På den måten vil alle små gjenstander som støvsugeren forsøker å dra ned i sitt dyp, fanges opp.

Vi la ut en liten skrue og spiker. Med første øyekast var de vanskelige å få øye på. Du måtte vite at de lå der.

Les også: Dingsene som får deg til å digge rengjøring

Deretter kjørte vi det nylonkledde munnstykket over. Og vips, der havnet to små gjenstander i nota.

Vi erfarte at det er et kritisk forhold mellom støvsugerslangens lengde og evnen til å suge opp de små gjenstandene. For det blir en viss luftmotstand gjennom nylonstrømpen, derfor kan det være fornuftig å bruke den korteste varianten av slangen (sluttstykket).

Saken fortsetter under bildetTRIKSET: I stedet for å forsvinne ned i støvsugerens mørke dyp, ble den lille skruen og spikeren fanget opp av nylonstrømpen. © FOTO: Alexander Berg jr. TRIKSET: I stedet for å forsvinne ned i støvsugerens mørke dyp, ble den lille skruen og spikeren fanget opp av nylonstrømpen. © FOTO: Alexander Berg jr.

Lommelykt

Dersom den lille gjenstanden triller innunder en seng eller sofa, kan det være vanskelig å lokalisere mikrogjenstanden i mørket. Støvsugeren kan fortsatt gjøre nytten, du kan finne tingesten uten å måtte trekke frem støvsugeren med nylonstrømpe.

Finn derimot frem lommelykten og la lysstrålen sveipe inn i mørket. Er den forsvunnede der, vil lysstrålen ganske sikkert fange den opp.

Og når du har lokalisert diminutivet, er det bare å plukke det frem.

Klikk.no testet dette og gjenstanden vi savnet dukket umiddelbart opp.

Saken fortsetter under bildetSPIKER PÅ GULVET: Du ser den kanskje, spikeren som forsøker å skjule seg i innunder sofaen. Men med en lommelykt trer den tydelig frem. © FOTO: Alexander Berg jr. SPIKER PÅ GULVET: Du ser den kanskje, spikeren som forsøker å skjule seg i innunder sofaen. Men med en lommelykt trer den tydelig frem. © FOTO: Alexander Berg jr.

Saken fortsetter under bildetLOMMELYKTTRIKSET: En lysstråle får spikeren til å tre frem i rampelyset. © FOTO: Alexander Berg jr. LOMMELYKTTRIKSET: En lysstråle får spikeren til å tre frem i rampelyset. © FOTO: Alexander Berg jr.

Hermetikkboks og tape

Har du et flossteppe og ingen nylonstrømpe tilgjengelig, kan et tips være å hente frem en av hermetikkboksene. Ta deretter og surr tape rundt boksen. Tapen må surres med den klebrige siden ut.

Deretter tar du boksen og ruller den bortetter der hvor du tror den lille gjenstanden falt ned.

Alternativt kan man bruke en klesrulle, om man har en slik.

"Bare rull klesrullen over det området hvor du leter etter den lille skruen eller en annen gjenstand", skriver nettstedet Yahoo voices.

I vår test med hermetikkboks og tape, var det ingen problemer å få den lille spikeren til å feste seg på boksen. Teppet det ble testet ut på var en fillerye, så vi har ikke stadfestet i hvilken grad trikset fungerer på et flossteppe. Men det er vår antagelse at det vil fungere.

Saken fortsetter under bildetFinne små gjenstander © Alexander Berg jr. Finne små gjenstander © Alexander Berg jr.

Bruk hånden

Yahoo voices har også en annen måte å små gjenstander på, og det er å stryke hånden lett over teppet eller gulvet.

Men vær lett på hånden, bokstavelig talt.

"Uansett hva slags underlag du har mistet den lille tingen på, er det viktig å huske å stryke hånden lett over underlaget. Stryker du den raskt og hardhendt over, kan du risikere at gjenstanden spretter av gårde et annet sted", skriver de.

Les også:

Her gjemmer de single sokkene seg

Her skjuler bakteriene seg

På jakt etter interiørideer? Du finner dem i Inspirasjonsguiden

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus