Slik lager du raspeballer

TV2s Wenche lager raspeball fra ærvedige Wesselstuen i Bergen. Video: TV2.no.
TV2s Wenche lager raspeball fra ærvedige Wesselstuen i Bergen. Video: TV2.no.

Raspeball, komle, kompe, klubb - kjært barn har mange navn. Lag tradisjonsretten der poteten får skinne.

– Det er en enkel rett å lage, sier kokk på Wesselstuen i Bergen, Andreas Takvam. Han avviser påstanden om at dette tar hele dagen å tilberede.

Tradisjonell rett

– I gamle dager måtte man bruke det lille man hadde. Alle hadde jo poteter og hvetemel. Kålrabi og saltet lammekjøtt var vanlig med raspeballer, forteller kokk Roger.

På Wesselstuen serverer de også med bacon og vossakorv - de er jo tross alt på Vestlandet.

Les også: Hva blir Norges nye nasjonalrett?

Og drikke til?

– Surmelk. Eller en god akevitt! kommer det kontant fra Roger.

Lær hvordan du lager raspeballer, og få flere tips til tilbehør i videoen øverst.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus