– Rike damer har best sex

TILFREDSE SPANJOLER: I en nasjonal undersøkelse i Spania svarer hele 90 prosent av menn og kvinner at de enten er ganske fornøyd eller svært fornøyd med sitt eget sexliv. Foto: Colourbox.com
TILFREDSE SPANJOLER: I en nasjonal undersøkelse i Spania svarer hele 90 prosent av menn og kvinner at de enten er ganske fornøyd eller svært fornøyd med sitt eget sexliv. Foto: Colourbox.com

Forskere har sett nærmere på spanjolers sexliv og konkluderer med at rike folk - særlig kvinner - er mest tilfreds med sine egne prestasjoner.

Samlet sett ser det ut til at spanjoler er fornøyd med sine egne prestasjoner på soverommet.

I en nasjonal undersøkelse svarer hele 90 prosent av menn og kvinner at de enten er ganske fornøyd eller svært fornøyd med sitt eget sexliv.

Men etter å ha gravd gjennom 9850 intervjuer tatt fra landet første nasjonale sexundersøkelse i 2009, fant forskere fra Barcelona Public Healt Acency en sammenheng mellom økonomi og seksuell tilfredssillelse.

Les også: Liz fikk tre timer lang orgasme

Mindre fornøyd seksuelt

Særlig hos rike kvinner fant forskerne en sammenheng.

Folk med lavere sosioøkonomisk status hevder å være mindre fornøyd seksuelt, noe som spesielt gjelder for kvinner, som synes å være mer påvirket av av disse faktorene, forteller hovedforfatter Dolores Ruiz i en pressemelding skriver AFP relaxnews.

En annen studie, publisert i Annals of Epidemiology, bemerket forskerne seg at de som var mer velstående syntes å ha bedre bevissthet om sine egne behov og en større kapasitet for å utvikle sin seksualitet på en måte som er tilfredsstillende for dem.

Forskerne fant også en sammenheng mellom dem med høyere sosiøkonomisk status og bruk av prevensjon.

Les også: Disse kjønnssykdommene smitter ved oralsex

Mer sex enn andre

Respondentene rapporterte om høyere tilfredshet når de hadde en fast partner mot en til tilfeldig partner.

I en amerikansk studie publisert av University of Colorado viste det seg at folk hadde høyere nivå av seksuell tilfredsstillelse når de trodde de hadde mer sex enn sine jevnaldrene.

Å ha masse sex gjør oss glade, men tanken på at vi har mer sex enn andre mennesker gjør oss enda lykkeligere, sier hovedforfatter Tim Wadsworth.

Personvernpolicy