Utrolige islandske elver ser ut som abstrakte malerier

Utrolige islandske elver ser ut som abstrakte malerier
Utrolige islandske elver ser ut som abstrakte malerier

Fotograf Andre Ermolaev har fanget de vulkanske elvene.

Elva Núpsvötn sirkler seg fra isbreene Skeidarárjökull og fra fjellkjeden Hágöngur sør på Island og ut i Atlanterhavet. Det er to elver som forener seg, men hvor de møtes og hvor de går videre endrer seg.

Nå sirkler den russiske fotografen Andre Ermolaev 150 meter over elvemunningen i et småfly. Han ser de nydelige mønsterne som elva lager i den vulkanske asken.

TRÅDENE: Denne elven delte seg inn i en stor mengde sammenlenkede elver og bekker, skriver Ermolaev om bildet. Foto: Andre Ermolaev/Solent News/All Over Press.TRÅDENE: Denne elven delte seg inn i en stor mengde sammenlenkede elver og bekker, skriver Ermolaev om bildet. Foto: Andre Ermolaev/Solent News/All Over Press.

– Island er et fantastisk land. Jeg vil si at det er et paradis for fotografer, skriver han på nettsiden sin.

– Det som ble den store oppdagelsen for meg var oversiktsbildene av elvene som flyter gjennom den vulkanske asken. Det er en ubeskrivelig kombinasjon av farger, linjer og mønster.

Men nettopp beskrivelsen av de vakre elvene, nemling Ermolaevs bilder, er nesten som abstrakte malerier.

– Litt lenger opp i elven var den en gul sideelv som kommer inn og blander seg i brevannet, forteller han om det neste bildet:

Affall: Elva er liten og vanligvis klar. Men nær munningen har en gul farge kommet inn og den nektet å løse seg opp, forteller Ermolaev. Foto: Andre Ermolaev/Solent News/All Over Press.Affall: Elva er liten og vanligvis klar. Men nær munningen har en gul farge kommet inn og den nektet å løse seg opp, forteller Ermolaev. Foto: Andre Ermolaev/Solent News/All Over Press.

Greinene: Elva Núpsvötn delte seg i en rekke mindre og sammenkoblede elver og bekker. Dette bildet er satt sammen av fem ulike bilder. Foto: Andre Ermolaev/Solent News/All Over Press.Greinene: Elva Núpsvötn delte seg i en rekke mindre og sammenkoblede elver og bekker. Dette bildet er satt sammen av fem ulike bilder. Foto: Andre Ermolaev/Solent News/All Over Press.

Trinnene til sjøen: Du kan anslå størrelsen på elva hvis du legger merke til hjulsporene til venstre, skriver Ermolaev. Dette er også Affall. Foto: Andre Ermolaev/Solent News/All Over Press.Trinnene til sjøen: Du kan anslå størrelsen på elva hvis du legger merke til hjulsporene til venstre, skriver Ermolaev. Dette er også Affall. Foto: Andre Ermolaev/Solent News/All Over Press.

Vassdraget: Panorama av munningen av Núpsvötn. Bildet er satt sammen av syv vertikale bilder. Foto: Andre Ermolaev/Solent News/All Over Press.Vassdraget: Panorama av munningen av Núpsvötn. Bildet er satt sammen av syv vertikale bilder. Foto: Andre Ermolaev/Solent News/All Over Press.

Blått og gult: Panorama av Skógá. Dette er satt sammen av fire horisontale bilder. Du kan også her se størrelsen det er snakk om hvis du legger merke til bilsporene øverst til venstre. Elva passerer mellom isbreene Eyjafjallajökulll og Mýrdalsjökull og inkluderer noen nydelige fosser. Foto: Andre Ermolaev/Solent News/All Over Press.Blått og gult: Panorama av Skógá. Dette er satt sammen av fire horisontale bilder. Du kan også her se størrelsen det er snakk om hvis du legger merke til bilsporene øverst til venstre. Elva passerer mellom isbreene Eyjafjallajökulll og Mýrdalsjökull og inkluderer noen nydelige fosser. Foto: Andre Ermolaev/Solent News/All Over Press.

Over elva: Her du kan se skyggen fra flyet nede til venstre. Dette er elva Hólsá. Foto: Andre Ermolaev/Solent News/All Over Press.Over elva: Her du kan se skyggen fra flyet nede til venstre. Dette er elva Hólsá. Foto: Andre Ermolaev/Solent News/All Over Press.

Overfloden: Dette bildet viser elva som strømmer over sanden helt nede ved munningen av elva. Helt nede i bildet kan du se en flokk med måker. Foto: Andre Ermolaev/Solent News/All Over Press.Overfloden: Dette bildet viser elva som strømmer over sanden helt nede ved munningen av elva. Helt nede i bildet kan du se en flokk med måker. Foto: Andre Ermolaev/Solent News/All Over Press.

Island er ett av verdens mest fotograferte steder, men bildene til Ermolaev har fanget et nytt aspekt ved det spesielle landskapet.

(Kilder: Andre Ermolaevs egne bildetekster på 500px, wikikpedia.org, maps.google.com)

Dersom du ønsker å se flere vakre bilder, ta en titt på lenkene under:

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus