– Vi husker bedre med koffein

Koffein har mange positive effekter. Foto: COLOURBOX
Koffein har mange positive effekter. Foto: COLOURBOX

Koffein kan virke oppkvikkende for hukommelsen. I hvert fall om du ikke drikker kaffe hver dag, viser en ny studie.

Mange klarer ikke våkne skikkelig uten en kopp kaffe om morgenen. Nå har forskere ved Johns Hopkins University kommet fram til at koffein ikke bare er oppkvikkende, men at det også gir bedre hukommelse, melder forskning.no.

Forskerne utførte en studie med 150 personer. Den første dagen fikk de se bildeserie med hverdagslige ting for å se hva de husket. Fem minutter senere fikk halve gruppen en pille med 200 milligram koffein. Den andre halvdelen fikk en placebo-pille.

Les også: Norsk studie: Sigaretter og kaffe kan beskytte mot leversykdom

Ett døgn senere kom begge gruppene tilbake for testing hvor de fikk se bildeserien på nytt. Gruppen som hadde fått koffeinpillen husket langt bedre enn de som ikke hadde fått koffein. De klarte også å gjøre bedre rede for detaljer.

Dette er første gang man ser at kaffe har en positiv effekt på hukommelsen.

– Vi har visst hele tiden visst at koffein har kognitivt forsterkende egenskaper, men det har aldri før vært undersøkt i hvilken grad stoffet gjør det lettere for oss mennesker å huske ting, sier Johns Hopkins-forsker Michael Yassa i en pressemelding.

Forsøkspersonene inntok ikke koffein regelmessig i hverdagen.

Les også: Kaffe kan gi lavere risiko for selvmord

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus