Her fryser amerikanerne i polarvirvelen

Her fryser amerikanerne i polarvirvelen
Her fryser amerikanerne i polarvirvelen

Se de beste bildene fra årets polarvirvel.

Nå begynner endelig amerikanerne å få isen ut av barten igjen. Men hele fastlandsamerika ble rammet av syklonen med frysende temperaturer tidligere i uka. I Chicago opplevde de -37 grader. I Central Park i New York ble det satt ny kulderekord for første gang på 118 år med -15 grader. Til og med i «helvete» snødde det. Se video fra Hell i Michigan:

Vi har hentet inn noen av de vakre bildene fra den store frosten:

Lyset strømmer gjennom vinduene i en bygning som tok fyr i Plattsmount, Nebraska på fredag. Brannmenn sprayet ned bygget med vann, men på grunn av minusgradene blir resultatet nesten kunst. Foto: Nati Harnik/AP Photo - NTB scanpix.Lyset strømmer gjennom vinduene i en bygning som tok fyr i Plattsmount, Nebraska på fredag. Brannmenn sprayet ned bygget med vann, men på grunn av minusgradene blir resultatet nesten kunst. Foto: Nati Harnik/AP Photo - NTB scanpix.

Det bygger seg opp is langs stranden av Michigansjøen ved Chicago i Illinois på mandag. Foto: Scott Olson/AFP Photo/ NTB scanpix.Det bygger seg opp is langs stranden av Michigansjøen ved Chicago i Illinois på mandag. Foto: Scott Olson/AFP Photo/ NTB scanpix.

Niagra Falls i Ontario onsdag. Vannspruten fra fossen gir et lag med frossen is på alt. Klikk på bildet for å se flere fotografier fra Niagarafallene. Foto: Aaron Harris/Reuters/NTB scanpix.

Is på Mississippi elven flyter forbi Gateway Arch i Saint Louis i Missouri på tirsdag. Foto: Jeff Roberson/AP Photo/NTB scanpix.Is på Mississippi elven flyter forbi Gateway Arch i Saint Louis i Missouri på tirsdag. Foto: Jeff Roberson/AP Photo/NTB scanpix.

Ved Det nasjonale museet for indiansk historie i Washington frøys fossen over natta. Foto: Gary Cameron/Reuters/NTB scanpix.Ved Det nasjonale museet for indiansk historie i Washington frøys fossen over natta. Foto: Gary Cameron/Reuters/NTB scanpix.

Fire hjemløse menn varmer seg på en dampsjakt i Washington på lørdag. Foto: Jacquelyn Martin/AP Photo/NTB scanpix.Fire hjemløse menn varmer seg på en dampsjakt i Washington på lørdag. Foto: Jacquelyn Martin/AP Photo/NTB scanpix.

Chicago sett ved en stor isklump på North Avenue Beach på tirsdag. Foto: Andrew A. Nells/AP Photo/NTB scanpix.Chicago sett ved en stor isklump på North Avenue Beach på tirsdag. Foto: Andrew A. Nells/AP Photo/NTB scanpix.

En parkbenk er dekket av is i Plattsmouth i Nebraska på fredag. Foto: Nati Harnik/AP Photo/NTB scanpix.En parkbenk er dekket av is i Plattsmouth i Nebraska på fredag. Foto: Nati Harnik/AP Photo/NTB scanpix.

Istappene ble ganske lange i Chicago. Her fra onsdag. Foto: Jim Young/Reuters/NTB scanpix.Istappene ble ganske lange i Chicago. Her fra onsdag. Foto: Jim Young/Reuters/NTB scanpix.

Chicago hadde ny kulderekord på minus 26 grader. Her fra Michigansjøen på mandag. Foto: Scott Olson/Getty Images/AFP Photo/NTB scanpix.Chicago hadde ny kulderekord på minus 26 grader. Her fra Michigansjøen på mandag. Foto: Scott Olson/Getty Images/AFP Photo/NTB scanpix.

Gail Davis pust fører til is rundt ansiktet hennes i Minneapolis i går. Foto: Eric Miller/Reuters/NTB scanpix.Gail Davis pust fører til is rundt ansiktet hennes i Minneapolis i går. Foto: Eric Miller/Reuters/NTB scanpix.

Is og snø truer strømlinjene etter at en hovedledning sprakk og sprutet luften full av vann i det kalde været i Dunwoody i Georgia onsdag. Foto: Erik Lesser/EPA/NTB scanpix.Is og snø truer strømlinjene etter at en hovedledning sprakk og sprutet luften full av vann i det kalde været i Dunwoody i Georgia onsdag. Foto: Erik Lesser/EPA/NTB scanpix.

Måker tar til lufta på Irondequoit Bay i Irondequoit i New York på tirsdag. Vind og kulde førte til svært lav effektiv temperatur. Foto: Carlos Ortiz/Democrat & Chronicle/AP Photo/NTB scanpix.Måker tar til lufta på Irondequoit Bay i Irondequoit i New York på tirsdag. Vind og kulde førte til svært lav effektiv temperatur. Foto: Carlos Ortiz/Democrat & Chronicle/AP Photo/NTB scanpix.

Isen har fanget små planter rundt palmene på Panama City Beach i Florida på tirsdag. Det var vannspredere som sto på om natten som førte til islandskapet når temperaturen raste. Foto: Andrew Wardlow/The News Herald/AP Photo/NTB scanpix.Isen har fanget små planter rundt palmene på Panama City Beach i Florida på tirsdag. Det var vannspredere som sto på om natten som førte til islandskapet når temperaturen raste. Foto: Andrew Wardlow/The News Herald/AP Photo/NTB scanpix.

Brutalt vær er likevel vakkert i Bismarck i North Dakota på søndag. Foto: Brian Peterson/The Bismarck Tribune/AP Photo/NTB scanpix.Brutalt vær er likevel vakkert i Bismarck i North Dakota på søndag. Foto: Brian Peterson/The Bismarck Tribune/AP Photo/NTB scanpix.

UPS! Det er ikke lett å holde seg på beina når isen dekker fortauet. Her fra Roosevelt Island på Manhattan, New York på søndag. Foto: Zoran Milich/Reuters/NTB scanpix.UPS! Det er ikke lett å holde seg på beina når isen dekker fortauet. Her fra Roosevelt Island på Manhattan, New York på søndag. Foto: Zoran Milich/Reuters/NTB scanpix.

Er du ikke lei av nydelig is? Da anbefaler vi å se video og bilder fra isfestivalen i Harbin i Kina: Magisk i isen.

Personvernpolicy